Strymon werkt iconische gitaarpedalen bij zonder alles te verpesten

Inhoudsopgave:

Strymon werkt iconische gitaarpedalen bij zonder alles te verpesten
Strymon werkt iconische gitaarpedalen bij zonder alles te verpesten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Strymon heeft enkele van de meest geliefde gitaarpedalen geüpdatet.
  • Het in de VS gevestigde effectenbedrijf staat bekend om zijn ultrahoge kwaliteit, geweldig geluid en betrouwbaarheid.
  • Deze nieuwe pedalen zijn solide updates, maar je hoeft niet te upgraden.
Image
Image

Als je assortiment gitaarpedalen algemeen wordt beschouwd als een van de beste in de branche, wat doe je dan voor een vervolg?

Het is moeilijk om een meer gerespecteerde naam te vinden in het gitaarpedaalspel dan Strymon. In een markt waar digitale reproducties van analoge effecten vaak worden geminacht, vormen de pedalen van Strymon een uitzondering. De prijzen zijn hoog, maar dat levert zelden klachten op in de gitaarforums. En zelfs wanneer het bedrijf afdwa alt naar het duidelijk esoterische, ver van zijn kernmarkt, is het resultaat opgewonden interesse in plaats van leunstoelgeklaag over verloren focus. Met zijn nieuwe reeks bijgewerkte pedalen heeft Strymon de veilige, misschien zelfs saaie route gekozen. En raad eens? Dat is prima.

"De oude zijn nog steeds goed… wacht een tijdje, en je zou kunnen heroverwegen en vasthouden aan wat je hebt, "zei muzikant re5et op een forum waaraan Lifewire deelnam.

Pedaalkop

Strymon is als de IBM van de pedaalwerken, van toen IBM een solide, betrouwbare pc-maker was waar niemand spijt van zou krijgen. Dit komt neer op een combinatie van functies. Een daarvan is dat de pedalen van Strymon volledig betrouwbaar zijn. Ze zoemen of zoemen niet als het niet de bedoeling is, ze breken niet en ze zijn prachtig gebouwd. Zelfs de voedingen voor gitaarpedaal van Strymon, die net zoveel kosten als high-end effectpedalen van andere bedrijven, zijn om dezelfde redenen elke cent waard. Ik gebruik er al jaren een, en hoewel ik het niet leuk vond om het te kopen, vind ik het heerlijk om het te hebben, omdat ik dan niet meer aan voedingen hoef te denken.

Een andere is dat ze ongelooflijk goed doordacht zijn. De ontwerpen bevatten meestal alles wat je nodig hebt, niets dat je niet nodig hebt, en genoeg kleine aanpassingsopties om de nerds tevreden te houden. Je kunt bijvoorbeeld wat pedalen openen en een interne schakelaar omdraaien om een mono-ingang om te zetten in een stereo-ingang - niet iets waar de meeste gitaristen om geven, maar een groot probleem voor iedereen die het pedaal met synthesizers gebruikt.

Maar bovenal houden mensen van Strymon-pedalen omdat ze geweldig klinken. De markt voor gitaareffecten is geobsedeerd door analoge effecten, maar Strymons digitale reproducties van tape-echo en vervorming, op springveren gebaseerde reverbs, enzovoort zijn zo goed dat niemand er iets om geeft. En digitaal heeft het voordeel dat het eindeloos kan worden aangepast, terwijl de gebruiker presets kan opslaan om later weer op te roepen.

Strymon-De volgende generatie

Strymon heeft zijn "kleine doos" -effecten bijgewerkt, waardoor zijn vlaggenschip TimeLine (delay) en BigSky (reverb) pedalen voorlopig alleen blijven. De nieuwe pedalen veranderen vrijwel niets aan de oude, ze kiezen er alleen voor om extra functies toe te voegen.

De nieuwe line-up heeft nu MIDI voor volledige controle over alle parameters vanaf je computer of een hardware MIDI-controller. Je kunt dit ook gebruiken om de op tijd gebaseerde effecten zoals vertraging en tremolo met een nummer te synchroniseren, in plaats van het handmatig in te hoeven bellen. De gebruiker kan ook maximaal 300 presets opslaan en deze via MIDI uitvoeren.

Dat betekent dat muzikanten die live op het podium spelen, met één tik snel al hun pedalen naar de presets voor het volgende nummer kunnen schakelen, en dat mensen in de studio presets voor het project op hun computer kunnen opslaan.

"Het leuke van MIDI'd Strymons voor mij is het opnemen van je re altime knopbewegingen van het pedaal en het later kunnen verfijnen", zei elektronische muzikant en Strymon-fan Tapesky op de Elektronauts-forums."Het is alsof je een extra paar handen hebt voor evoluerende sequenties of drones."

Image
Image

De pedalen kunnen nu ook worden geschakeld tussen mono- en stereo-ingang met een gemakkelijk bereikbare externe schakelaar in plaats van een interne.

Deze nieuwe pedalen werken ook op een nieuwe DSP-chip (digitale signaalverwerking), met meer verwerkingskracht, maar minder stroomverbruik, en kunnen nu worden aangesloten op computers via USB-C.

Voeg dit toe aan enkele kleine aanpassingen aan de geluiden en bedieningselementen, en je hebt een reeks winnaars.

Zelfs de obsessieve uitrustingsupgrades waar mensen op muziekforums blij mee zijn. Deze nieuwe pedalen voegen zeer specifieke nieuwe functies toe die voor sommigen essentieel zullen zijn en de upgrade waard zijn (zoals MIDI), maar als je een origineel model bezit, is het niet alleen verouderd.

Dit is typisch Strymon - het had voor het snelle geld kunnen gaan om iedereen te laten upgraden, maar deze nieuwe modellen gaan meer over het updaten van een reeds solide productlijn om relevant te zijn voor het volgende decennium. Het brengt ze ook in lijn met meer recent uitgebrachte pedalen van Strymon, zoals de Compadre (compressor) en Zelzah (phaser), die al de nieuwe stereoselector, MIDI-presets, enzovoort bevatten.

Solide, betrouwbaar, niet bijzonder spannend, maar toch inspirerend. Dat is Strymon.

Aanbevolen: