Apple's focus op de iPhone 13 zal de iPad niet verpesten

Inhoudsopgave:

Apple's focus op de iPhone 13 zal de iPad niet verpesten
Apple's focus op de iPhone 13 zal de iPad niet verpesten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's beslissing om de iPhone 13 voor de iPad te plaatsen is niet ideaal, maar het is verstandig om voor de feestdagen prioriteit te geven aan het meer populaire product.
  • Langer moeten wachten om een nieuwe iPad te krijgen is frustrerend, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een vertraging is en geen tekort.
  • Zodra de productie weer op gang komt, zou de iPad zelfs in populariteit kunnen stijgen.

Image
Image

Apple's beslissing om de iPhone 13 voorrang te geven boven de iPad te midden van een tekort aan voorraad is niet ideaal, maar het is zeker niet de doodsteek.

Nu de feestdagen snel naderen, is het misschien wel de slechtste tijd van het jaar om te maken te krijgen met supply chain-problemen, laat staan te beslissen welk populair slim apparaat prioriteit moet krijgen. Dat is echter precies wat Apple moest doen, wat resulteerde in een vermindering van de iPad-productie om zoveel mogelijk iPhone 13's te blijven produceren. De aanpak is vanuit zakelijk oogpunt logisch, aangezien de iPhone altijd het populairste apparaat van Apple is geweest, maar fans van de iPad blijven hierdoor in de steek.

"De iPhone is nog steeds het paradepaardje van Apple ($ 65,6 miljard aan iPhone-vakantieverkopen, Q4 2020) en is de oprit voor zoveel andere Apple-ervaringen zoals Apple Watch, AirPods, iCloud en Apple Music, "zei David Starr, CEO en oprichter van Apple IT Managed Services-bedrijf Black Glove, in een e-mail aan Lifewire. "Dit alles suggereert dat het nieuws over de toeleveringsketen op geen enkele manier moet worden gelezen als een verrassende de-prioritering van [de] iPad, maar eerder als een opzettelijke nadruk op de iPhone."

Het zal zwaar zijn

Dit wil niet zeggen dat er geen gevolgen zullen zijn of dat die er al niet zijn geweest. iPad-bestellingen hebben enkele maanden vertraging opgelopen, zelfs wanneer ze rechtstreeks via de website van Apple kochten. En het is waarschijnlijk dat deze vertragingen zullen voortduren, samen met de tekorten in de toeleveringsketen of totdat Apple besluit zijn productiemiddelen opnieuw te distribueren.

Image
Image

"… in de wereld van thuiswinkelen hebben we het moeilijk om ze op voorraad te houden, zelfs als er geen problemen met de toeleveringsketen zijn", zegt Justin Sochovka, Consumer Electronics Expert voor Home Shopping Networks, in een e-mail. "Het beste advies dat ik op dit moment aan iemand kan geven [is] als je het ziet, koop het."

Een ander probleem is dat, zoals Starr eerder zei, de iPhone vaak fungeert als toegangspoort tot het Apple-ecosysteem voor veel nieuwe gebruikers. Als ze eenmaal bekend zijn met de iPhone, willen ze misschien uitbreiden en andere Apple-producten proberen, zoals de iPad. Maar ze kunnen worden afgeschrikt (of op zijn minst gefrustreerd) als de iPad moeilijk te vinden is.

Volgens Sochovka: "Ik hoor van zoveel klanten die een iPhone hebben opgepakt, [en] er zo dol op waren dat ze een iPad hebben gekregen omdat het in feite een verheerlijkte telefoon is en ze al weten hoe ze het."

Maar het komt goed

Een dergelijke frustratie is zeker gerechtvaardigd en zal nieuwe of terugkerende klanten waarschijnlijk ook niet overtuigen om een blij gezicht op te zetten. Dat gezegd hebbende, de iPad is nog steeds veel te populair om veel meer te zijn dan een vervelende hobbel in de weg. Zelfs als het een groter probleem zou zijn, kunnen andere tablets niet volledig repliceren wat de iPad kan bieden.

Image
Image

"Het is belangrijk om te onthouden dat uitgestelde vraag niet betekent dat de vraag wordt vernietigd", zei Starr. "Belangrijke iPad-ervaringen zoals Magic Keyboard, verlicht toetsenbord en trackpad, Apple Pencil-notities, 5G mobiele netwerken en Center Stage-videoconferenties zijn niet gemakkelijk te vervangen door over te stappen naar een beschikbare Android-tablet."

Het v alt niet te ontkennen dat de iPad wordt beïnvloed door prioriteit te geven aan de iPhone 13 boven de iPad. Maar wat gebeurt er als de productie weer op gang komt? Zal het voor Apple moeilijk zijn om de interesse van de consument weer op te wekken zodra zijn tablet gemakkelijker te vinden is? Star is ervan overtuigd dat dit geen probleem zal zijn.

"Wanneer de wereldwijde leveringsbeperkingen beginnen af te nemen, lijkt iPad klaar te zijn om weer te groeien voor consumenten, scholen en bedrijven", aldus Starr.

Aanbevolen: