SpeedOf.Me Review (een internetsnelheidstestsite)

Inhoudsopgave:

SpeedOf.Me Review (een internetsnelheidstestsite)
SpeedOf.Me Review (een internetsnelheidstestsite)
Anonim

SpeedOf. Me is een website voor het testen van internetsnelheid die anders werkt dan de meeste, wat in dit geval een zeer goede zaak is.

Terwijl sommige traditionele bandbreedtetests Java gebruiken om hun tests uit te voeren, doet SpeedOf. Me dat niet. In plaats daarvan test het de bandbreedte rechtstreeks vanuit de browser via HTML5 in plaats van een plug-in van derden, waardoor de kans dat de test nauwkeurig is, aanzienlijk wordt vergroot.

SpeedOf. Me werkt in alle moderne browsers, zoals Chrome, IE, Safari en Firefox. Dit betekent dat u uw bandbreedte kunt testen op uw desktop, tablet, laptop of smartphone… ja, zelfs uw iPad, iPhone of Android-apparaat!

In plaats van de bandbreedte tussen uw netwerk en de dichtstbijzijnde beschikbare server te testen, gebruikt SpeedOf. Me ook de snelste en meest betrouwbare server die momenteel beschikbaar is.

Image
Image

SpeedOf. Me Voordelen en nadelen

Er is veel leuks aan deze website voor het testen van bandbreedte:

Wat we leuk vinden

  • Lichtgewicht, dus het werkt snel en soepel.
  • Bepa alt op intelligente wijze de beste testservers.

  • Meer dan 100 servers verspreid over zes continenten.
  • Deel en bewaar resultaten.
  • Werkt met zowel mobiele als desktopbrowsers.
  • Bewaart een geschiedenis van testresultaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Grafische afbeeldingen zijn niet zo aantrekkelijk als vergelijkbare sites.
  • Kan de eenheid die wordt weergegeven in de resultaten niet wijzigen (bijv. megabit versus megabyte).
  • Geen optie om te registreren voor een account om een langere geschiedenis van resultaten bij te houden.
  • Geeft onaantrekkelijke advertenties weer.

Gedachten over SpeedOf. Me

SpeedOf. Me is extreem makkelijk te gebruiken. U hoeft niets te weten over uw netwerkhardware (of uw computer eigenlijk helemaal niet) om uw bandbreedte te testen. Het is net zo eenvoudig als het selecteren van START TEST en wachten op de resultaten. Al het werk wordt achter de schermen gedaan.

Sommige internetsnelheidstestsites downloaden kleine stukjes gegevens en extrapoleren de resultaten om u te vertellen hoe snel uw netwerk bestanden kan uploaden en downloaden. SpeedOf. Me is anders omdat het de verbinding blijft testen met grotere en grotere bestandsvoorbeelden totdat het langer dan acht seconden duurt om te voltooien.

Op deze manier werken betekent dat de resultaten nauwkeurig kunnen zijn voor netwerken van alle snelheden, van de langzaamste tot de snelste. Heel slim.

Het feit dat grote, aaneengesloten bestandsvoorbeelden worden gebruikt, betekent ook dat de resultaten nauwer verwant zijn aan een daadwerkelijke browse-ervaring waarbij bestanden niet in kleine stukjes worden gedownload.

We vinden het ook leuk hoe de resultaten worden weergegeven. Tijdens een scan kun je de snelheidstest recht voor je zien werken, terwijl de lijnen op en neer over het scherm bewegen om met elke seconde die verstrijkt een hogere en lagere snelheid te tonen.

De downloadtest wordt eerst uitgevoerd, gevolgd door de uploadtest en tot slot een latentietest. U kunt met uw muis over elk gedeelte van de resultaten gaan om het exacte snelheidsresultaat op dat moment te zien.

Als u de resultaten opslaat of afdrukt, krijgt u een exacte kopie van wat u op de kaart ziet.

Niet alles aan SpeedOf. Me is echter eenhoorns en regenbogen. U kunt bijvoorbeeld geen gebruikersaccount maken om eerdere resultaten bij te houden, zoals de populaire Speedtest.net-website u laat doen. Dit betekent dat als u uw resultaten voor een lange periode wilt bewaren, u ze naar uw computer moet downloaden.

We houden ook niet van het feit dat je de resultaten van een scan niet kunt wijzigen om snelheden in megabytes in plaats van megabits weer te geven. Dit zou echter geen bepalende factor moeten zijn bij het kiezen van een goede internetsnelheidstestsite. Het is meer een kleine ergernis.

Aanbevolen: