Instapmodel M2 MacBook Pro is geen snelheidsduivel

Inhoudsopgave:

Instapmodel M2 MacBook Pro is geen snelheidsduivel
Instapmodel M2 MacBook Pro is geen snelheidsduivel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De SSD van de nieuwe M2 MacBook Pro is maar half zo snel als die van het oude M1-model.
  • Dit geldt alleen voor het goedkoopste model, dat toch niemand zou moeten kopen.
  • Snelle SSD's gaan over meer dan alleen uw bestanden snel openen.
Image
Image

Als je overweegt om je M1 MacBook Pro te upgraden naar het nieuwe M2-model, doe dat dan niet. De SSD-opslag is slechts de helft van de snelheid van het origineel.

De 13-inch M2 MacBook Pro op instapniveau, die met de Touch Bar en het verouderde zes jaar oude behuizingsontwerp, is al een slechte keuze, maar het nieuws wordt nog erger. Zijn SSD, de 'opslagschijf', werkt slechts op de helft van de snelheid van zijn voorganger. Het is niet moeilijk om te zeggen dat steeds snellere SSD's het afgelopen decennium de belangrijkste verandering in personal computers zijn geweest, dus dit is een belangrijke stap terug.

"Een SSD vervult dezelfde functie als een harde schijf, maar omdat hij geen fysieke bewegende delen heeft, kan hij veel sneller zijn. Het installeren van Windows op een SSD in tegenstelling tot een HDD zorgt voor snellere opstarttijden en over het algemeen meer pittige reactie van het besturingssysteem, "vertelde technologiejournalist Nick Page via e-mail aan Lifewire. "Het is moeilijk uit te drukken hoe groot het verschil is, maar als je eenmaal een SSD hebt gebruikt, kan een harde schijf frustrerend traag aanvoelen."

Harde schijven versus SSD's

Vroeger kwamen computers met draaiende harde schijven, dikke glazen platen bedekt met magnetisch materiaal, met lees-/schrijfkoppen die over het oppervlak schoten zonder elkaar aan te raken, slechts nanometers van een ramp. In zekere zin was het een kruising tussen een draaiende vinylplaat en een magnetische cassette, en het is verbazingwekkend dat ze zo goed werkten als ze deden. Of gebruiken we nog steeds harde schijven waar opslagcapaciteit belangrijker is dan snelheid.

Toen kwamen SSD's, die geen bewegende delen hebben, zodat de computer niet hoeft te wachten tot de kop op zijn plaats zit voordat de gegevens worden gelezen. Toen SSD's voor het eerst werden geïntroduceerd op pc's, was het verschil duidelijk en enorm. Harde schijven waren lange tijd het knelpunt geweest in computerprestaties en SSD's hebben dit op spectaculaire wijze ontkurkt.

Image
Image

"Ik geloof dat het trage 256GB-basis M2 MacBook Pro SSD-probleem groter is dan anderen doen voorkomen", zei Vadim Yuryev van MaxTech op Twitter, "vooral omdat het nieuwe M2-model LANGZAMER was dan de M1 wanneer we er een multitasking RAM-belasting op zetten."

Het toevoegen van een SSD aan een oude computer kan deze verjongen. Ik ruilde er een in een oude iMac uit 2010, wat betekende dat ik hem tien jaar kon blijven gebruiken. Het is vandaag de dag nog steeds perfect bruikbaar.

De SSD's in de huidige Mac-reeks van Apple behoren tot de snelste in de branche, maar de oude M2 MacBook Pro is een echte luiaard. Wat gebeurt er?

Snelle opslag is tegenwoordig vooral belangrijk omdat het de snelheden van RAM uit het recente verleden benadert, het kan worden gebruikt als vervanging voor dat RAM. Hierdoor kunnen de M1 iPads de nieuwe Stage Manager-functie met meerdere vensters uitvoeren. Als ze geen kostbare RAM meer hebben, kunnen ze die gegevens naar de SSD uitwisselen met relatief weinig prestatieverlies.

M2 MacBook traag

Volgens tests uitgevoerd door het Max Tech YouTube-kanaal zijn deze nieuwe Macs eigenlijk langzamer dan het oude model. Met name de instapversie van 256 GB van de M2 MacBook Pro vertoont een aanzienlijke daling van de SSD-leessnelheden - de snelheid waarmee de computer gegevens van de schijf kan halen.

De oude M1 MacBook Pro ha alt ongeveer 2.900 MB/s, terwijl de nieuwe M2 slechts 1, 446 MB leest.

Open beide computers en het is gemakkelijk om te zien wat er gebeurt. Terwijl de oude versie twee 128 GB NAND SSD-chips gebruikt, gebruikt de nieuwe Mac een enkele 256 GB-chip. Omdat die twee chips parallel kunnen lopen, kunnen ze in dit geval meer snelheidsverdubbeling bieden.

Het antwoord is niet om het instapmodel te kopen, maar om in plaats daarvan over te stappen naar de 512GB-versie. Je vraagt je af wie een professionele Mac met de nieuwste M2-chip nodig heeft, maar beknibbelt dan op de interne opslag. 256 GB is niet echt genoeg opslagruimte voor iedereen.

Het echte antwoord is om deze computer helemaal niet te kopen. Zoals we vorige week schreven, is het een oude MacBook uit het 2016-tijdperk met een nieuwe chip erin. Wacht op de nieuwe M2 MacBook Air, die ergens in juli in de verkoop moet gaan, of koop gewoon de oudere M1 MacBook Air die nu verkrijgbaar is voor slechts $ 1.000, en besteed het verschil aan meer SSD-ruimte. Je zult er geen spijt van krijgen.

Aanbevolen: