Spraak- en videogesprekken voeren in Gmail

Inhoudsopgave:

Spraak- en videogesprekken voeren in Gmail
Spraak- en videogesprekken voeren in Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat Google Hangouts compatibel is met je systeem en correct is ingesteld.
  • Je hebt een goede internetverbinding nodig voor videogesprekken van goede kwaliteit: minimaal 3 tot 4 Mbps.
  • Als u wilt bellen, opent u Hangouts, kiest u een persoon uit uw contacten en klikt u op het pictogram videogesprek of normaal bellen.

Google heeft zijn tool om spraak- en videogesprekken te voeren. Het heet Hangouts en het verving Google Talk als de belangrijkste communicatietool van Google. Je kunt het gebruiken in je webbrowser terwijl je bent ingelogd op je Gmail- of Google-account of je kunt het rechtstreeks in de Hangouts-app gebruiken.

Google sluit Hangouts ergens in 2021 en vervangt het door Google Chat. Hangouts-gebruikers die updaten naar Chat kunnen hun gesprekken automatisch migreren, samen met contacten en opgeslagen geschiedenis.

Systeemvereiste voor Hangouts

Hangouts is compatibel met de huidige versies en de twee vorige versies van de besturingssystemen die hier worden vermeld:

  • Windows
  • Mac OS X
  • Chrome
  • Ubuntu en andere Linux-distributies

Compatibele browsers zijn de huidige releases van de onderstaande browsers en een eerdere release:

  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge

De eerste keer dat je een videogesprek start op je computer, moet je Hangouts het recht geven om je camera en microfoon te gebruiken. Je moet de Hangouts-plug-in downloaden en installeren in een andere browser dan Chrome.

Andere vereisten

Je hebt het volgende nodig om te bellen in Google Hangouts:

  • Een Google-account. Je hebt er al een als je Gmail gebruikt.
  • Apparaten voor horen en spreken als je een computer gebruikt zonder camera en microfoon, hoogstwaarschijnlijk een headset met microfoon.
  • Een goede breedbandverbinding. De ideale snelheid ligt tussen 3,2 en 4,0 Mbps (of sneller), afhankelijk van het aantal deelnemers.

Een videogesprek starten

Vanuit Hangouts kun je met maximaal negen andere mensen tegelijk een videogesprek voeren, wat perfect is om contact op te nemen met familiegroepen, collega's en vrienden.

Je kunt contact opnemen met al je Gmail-contacten, die automatisch worden geïmporteerd in Hangouts wanneer je je aanmeldt. Als u een Android-gebruiker bent en bent aangemeld als Google-gebruiker op uw mobiele apparaat, worden uw telefooncontacten opgeslagen en gesynchroniseerd met uw Google-account.

Image
Image

Wanneer je klaar bent om je eerste spraak- of videogesprek te voeren:

  1. Ga naar je Hangouts-pagina of naar de zijbalk in Gmail.
  2. Klik op de naam van een persoon in de contactenlijst. Klik op extra namen om een groepsvideogesprek te starten.
  3. Klik op het videocamerapictogram.
  4. Geniet van je videogesprek. Als u klaar bent, klikt u op het Beëindigen-pictogram, dat eruitziet als een opgehangen telefoonhoorn.

Bottom Line

Tekstchatten is de standaardinstelling in Hangouts of Gmail. Selecteer de naam van een persoon in het linkerdeelvenster om een chatvenster te openen, dat net als elk ander chatvenster werkt. Als u een spraakoproep wilt plaatsen in plaats van een tekst, selecteert u de naam van een persoon in de lijst met contacten in het linkerdeelvenster en klikt u op de rechtopstaande telefoonhoorn om de oproep te starten.

Wat het kost

Hangouts-spraak- en video-oproepen zijn gratis, op voorwaarde dat je communiceert met iemand die ook Google Hangouts gebruikt. Op deze manier is het gesprek volledig internetgebaseerd. U kunt ook bellen naar vaste en mobiele nummers en VoIP-tarieven betalen. Je gebruikt hiervoor Google Voice. Het tarief per minuut voor de gesprekken is veel lager dan voor mobiele of vaste lijnen.

Oproepen naar de Verenigde Staten en Canada zijn bijvoorbeeld gratis wanneer ze afkomstig zijn uit de VS en Canada. Van elders worden ze slechts één cent per minuut in rekening gebracht. Er zijn een handvol bestemmingen die één cent per minuut kosten, andere twee cent, terwijl andere hogere tarieven hebben. U kunt de tarieven van Google Voice online bekijken.

Aanbevolen: