De robots komen naar Amazon Warehouses

De robots komen naar Amazon Warehouses
De robots komen naar Amazon Warehouses
Anonim

Volgens decennia-oude sciencefiction zouden we al robots hebben die aan al onze grillen voldoen, maar de robotica-industrie vindt nog steeds haar weg.

Bedrijven als Amazon duwen de zaken echter voort. De verzendgigant heeft zojuist een magazijnrobot onthuld met de naam Proteus die boordevol hightech vooruitgang zit, zoals aangekondigd in een officiële bedrijfsblogpost.

Image
Image

Proteus is een volledig autonome robot die werkt in de grote en Byzantijnse magazijnen van het bedrijf. Amazon heeft robots in magazijnen laten werken sinds 2012, toen ze roboticabedrijf Kiva overnamen, maar deze nieuwe bot is anders. Proteus werkt samen met mensen, een primeur voor Amazon omdat eerdere robots werden afgezet om de veiligheid te garanderen.

Met andere woorden, deze schattige kleine automaat navigeert veilig rond mensen terwijl het zijn primaire functie vervult van het oppakken van stapels dozen, ze ergens anders vervoeren en ze afzetten bij hun nieuwe huis.

Amazon zegt dat de robot is uitgerust met "geavanceerde veiligheids-, perceptie- en navigatietechnologie". Zoals te zien is in de onderstaande video, schijnt Proteus groen licht terwijl ze zich voortbewegen. Als een persoon voor het licht loopt, stopt de robot met bewegen en begint hij opnieuw zodra de mens weg is.

Wat betreft arbeidskwesties, zegt het bedrijf dat ze meer dan een miljoen nieuwe banen hebben toegevoegd sinds de productie van arbeidersrobots in het afgelopen decennium is opgevoerd. Ter vergelijking zegt Amazon ook dat ze meer dan 500.000 "robotaandrijvingen" hebben gebouwd om verschillende taken uit te voeren.

Beyond Proteus, de eerste in zijn soort, kondigde Amazon ook enkele andere opmerkelijke innovaties aan op het gebied van robotica. Cardinal is een grote robotarm die pakketten tot 50 pond optilt en verplaatst, en ze onthulden ook het gebruik van geavanceerde AI voor het scannen van pakketten.

Aanbevolen: