Wat is Amazon Prime?

Inhoudsopgave:

Wat is Amazon Prime?
Wat is Amazon Prime?
Anonim

Amazon Prime is een lidmaatschapsprogramma dat wordt aangeboden door de populaire online retailer Amazon.com. Prime-leden krijgen gratis verzending binnen twee dagen en toegang tot streamingdiensten voor muziek, video's, boeken, audioboeken en nog veel meer. We zetten de voordelen van de service op een rij, zodat u kunt beslissen of deze het beste voor u is.

Amazon Prime Basics: hoeveel kost het?

Amazon's Prime-lidmaatschap begint met een gratis proefperiode van 30 dagen, waarna leden een maandelijkse of gereduceerde jaarlijkse vergoeding betalen.

Vanaf februari 2022 kost het $ 139 voor het jaarlijkse lidmaatschap of $ 14,99 per maand voor een maandelijks lidmaatschap. Er is ook een Amazon Prime Student-lidmaatschapsoptie voor studenten met een e-mailadres dat eindigt op.edu. Dat kost ongeveer de helft van de prijs van het standaard Amazon Prime-lid ($ 7,49 per maand of $ 69 per jaar na een gratis proefperiode van zes maanden).

Image
Image

Bij het standaardplan hebben leden de kans om tijdens de proefperiode van 30 dagen veel van de functies van het Prime-lidmaatschap uit te proberen, inclusief gratis verzending van twee dagen voor in aanmerking komende items en vroege toegang tot Amazon Lightning Deals. Door te betalen voor het lidmaatschap krijgt u toegang tot de volledige services, voordelen, functies en add-on-opties.

Niet alle betaalde Amazon Prime-lidmaatschapsvoordelen zijn beschikbaar tijdens de gratis proefperiode, voornamelijk add-onservices en abonnementen.

Dus, wat houdt Amazon Prime precies in?

Amazon Prime-voordelen: verzending

De vlaggenschipfunctie - en het meest genoemde voordeel - van een Amazon Prime-lidmaatschap is de besparing op verzendkosten.

  • Gratis verzending binnen twee dagen: Leden krijgen automatisch gratis verzending binnen twee dagen voor de meeste artikelen en bestellingen. In gevallen waarin een artikel niet beschikbaar is voor verzending binnen twee dagen, wordt het nog steeds gratis verzonden, maar het kan een dag of twee langer duren.
  • Gratis levering op dezelfde dag: Leden die in een in aanmerking komende postcode wonen, meestal in de buurt van een Amazon-magazijn of fulfilmentcentrum, kunnen kiezen voor gratis levering op dezelfde dag van hun bestelling.
  • Gratis levering op releasedatum: leden die een in aanmerking komend item voor de releasedatum reserveren, zoals een videogame, ontvangen gegarandeerde levering van het item op de daadwerkelijke releasedatum.
  • Prime Now: Leden die in bepaalde steden en postcodes wonen waar de Prime Now-service beschikbaar is, kunnen binnen twee uur of minder gratis bezorging ontvangen (of, indien gewenst, een speciaal geselecteerde levertijd). Leden kunnen deze optie gebruiken voor duizenden artikelen, zoals verzorgingsbehoeften voor huisdieren, elektronica, eten, geschenken en zelfs bezorging van lokale winkels en restaurants.
  • Gebruik van Amazon Locker en Amazon Hub: dit is een veilige plek om items te bewaren als je niet wilt dat pakketten onbeheerd bij je thuis of op kantoor worden achtergelaten nadat ze zijn afgeleverd.

Amazon Prime-voordelen: winkelen

Het op één na meest genoemde voordeel van het Amazon Prime-lidmaatschap zijn exclusieve winkelvoordelen die zijn gereserveerd voor Prime-leden.

  • Prime Early Access: Leden hebben 30 minuten eerder toegang tot Amazon Lightning Deals.
  • Amazon Elements: Leden krijgen exclusieve toegang tot Amazon's privélijn van essentiële alledaagse producten, ontwikkeld met een focus op ingrediënten van topkwaliteit en volledige openbaarmaking van de gebruikte ingrediënten. De eerste producten zijn onder meer vitamine- en mineralensupplementen en babydoekjes, terwijl aanvullende producten in ontwikkeling zijn.

Amazon Prime-voordelen: luisteren

Amazon Prime-leden hebben gratis toegang tot sommige audiodiensten voor muziek en audioboeken.

Prime Music: Amazon's streaming muziekservice, Prime Music, is beschikbaar voor leden zonder advertenties en met onbeperkte toegang tot meer dan een miljoen nummers, honderden Prime-afspeellijsten en zelf gemaakte afspeellijsten. De service omvat onbeperkte skips en leden kunnen nummers downloaden naar de Amazon Music-app om gratis offline te luisteren. Maar de app staat gebruikers niet toe om muziek ergens anders te exporteren.

Amazon heeft een extra muziekservice genaamd Music Unlimited. Het is een betaalde dienst, maar Prime-leden krijgen een maandelijkse korting op de kosten.

Audible Channels voor Prime: Leden krijgen gratis onbeperkte toegang tot Audible Channels, met originele audioseries, afspeellijsten gerangschikt op onderwerp van interesse en andere inhoud. Leden krijgen ook gratis toegang om te luisteren naar bestverkochte titels, favoriete klassiekers en gezinsgerichte audioboeken met Prime Exclusive Audiobooks. Prime-leden kunnen met hun Amazon Prime-account inloggen op de Audible-app om van deze voordelen gebruik te maken.

Amazon Prime-voordelen: lezen

Als maker van de Kindle-e-reader is het geen verrassing dat Amazon Prime-leden exclusieve voordelen hebben voor liefhebbers van literatuur.

  • Prime Reading: Prime-leden hebben exclusieve toegang tot de Prime Reading-catalogus. Leen digitaal boeken, tijdschriften en meer om te lezen op Kindle-apparaten, Fire-tablets, Fire-telefoons of de Kindle-app voor iOS en Android.
  • Amazon First Reads: Leden krijgen pre-publicatietoegang om maandelijks een nieuw gratis (of sterk afgeprijsd) boek te downloaden uit de zes keuzes op de Amazon First Read-lijst.

Het Amazon First Reads-programma heette voorheen Kindle First.

Amazon Prime-voordelen: kijken

Amazon Prime-leden kunnen onbeperkt veel tv-programma's en films streamen. Ze kunnen ook abonnementen met korting kopen op premiumkanalen en content.

Prime Video: Leden genieten van onbeperkte streaming van tv-programma's en films die zijn opgenomen in Prime Video. Zoek naar het Amazon Prime-logo of 'Nu kijken met Amazon Prime' in de videodetails om titels te vinden om te bekijken. De beschikbaarheid van titels verandert periodiek, maar leden kunnen een volglijst maken en de service waarschuwt u wanneer iets op de lijst bijna verloopt.

Prime Video bevat ook alle originele Amazon-series.

Abonnementen voor video-add-ons: Prime-leden kunnen ervoor kiezen om abonnementen met korting of huurfilms te kopen als aanvulling op hun kijkopties, inclusief nieuwe releases en premium televisiezenders, zoals als Starz en Showtime.

Amazon Prime-voordeel: foto-opslag

Prime Photos: Prime-leden krijgen onbeperkte digitale opslag voor al hun foto's in Amazon Photos. Met Prime Photos kunnen leden ook foto's ordenen, zoeken en delen.

Amazon Prime-voordeel: gaming

Twitch Prime: Leden kunnen hun Twitch.tv-accounts koppelen aan hun Amazon Prime-accounts voor speciale kortingen op pre-orders van fysieke games en nieuwe releases. Leden krijgen ook elke maand advertentievrije weergave en een nieuw gratis Twitch-kanaalabonnement. Twitch Prime geeft ook toegang tot exclusieve gratis games en gamecontent.

Amazon Prime-voordelen: eten

Leden kunnen Amazon Prime-services gebruiken om goedkoper of gemakkelijker te eten met bezorgservices, inclusief de Whole Foods-kortingen voor Prime-leden.

  • Amazon Restaurants: In in aanmerking komende postcodes kunnen Prime-leden bestellen bij populaire restaurants in de omgeving en hun ma altijden aan hun deur laten bezorgen.
  • AmazonFresh: AmazonFresh is een extra service-optie voor het bezorgen/afhalen van boodschappen voor Amazon Prime-leden. In bepaalde gebieden kunnen leden een extra lidmaatschapsbijdrage betalen om gratis levering te ontvangen voor AmazonFresh-bestellingen van meer dan $ 50 of een vast bezorgtarief voor bestellingen van minder dan $ 50.
  • Whole Foods Market-kortingen: Amazon Prime-leden ontvangen extra kortingen op Whole Foods Market-items die ze kopen via AmazonFresh, Prime Now en Amazon.com-website. Prime-leden krijgen ook speciale kortingen bij het winkelen bij Whole Foods Market-locaties.

Amazon's bezorgservice voor boodschappen, Prime Pantry, is stopgezet.

Amazon Prime-voordelen: beloningen en delen

Amazon Prime-leden komen in aanmerking voor cashback-beloningen en speciale kortingsprogramma's voor specifieke categorieën items. Ze kunnen ook een aantal voordelen delen met andere leden van hun huishouden.

  • Prime Rewards: Prime-leden verdienen 5 procent terug op Amazon-aankopen die zijn gedaan met hun Amazon Prime Rewards Visa- of Amazon Prime Store-kaart. Ze kunnen er ook voor kiezen om hun betaalrekening te koppelen aan een cadeaubon via Amazon Prime Reload voor 2 procent cashback.
  • Amazon Family: Leden kunnen kortingen verdienen op luiers, babyvoeding, babyregistratieartikelen en andere babybenodigdheden door zich aan te melden voor het Amazon Family's Abonneer en Bewaar-programma.
  • Amazon Household: Leden kunnen bepaalde voordelen delen met Amazon Household. Amazon Household staat twee volwassen accounts, maximaal veertien profielen en vier kinderprofielen toe. Met de gezinsbibliotheek kunnen leden Kindle-boeken, games, apps en audioboeken delen met hun Amazon-huishouden.
  • Prime Day: Prime Day is een eendaags megaverkoopevenement exclusief voor Amazon Prime-leden. Gedeeltelijk Cyber-maandag-in-juli, gedeeltelijk bedankkorting voor Prime-leden, Prime Day biedt speciale deals, exclusieve items, speciale Lightning-deals alleen voor Prime-leden en meer.

Amazon Prime annuleren

Amazon Prime-leden kunnen op elk moment annuleren. Als u echter het gereduceerde jaartarief heeft betaald en een van uw Prime-ledenvoordelen heeft gebruikt, inclusief gratis verzending binnen twee dagen, komt u niet in aanmerking voor restitutie. Als je twijfelt over hoeveel je de verschillende voordelen van een Amazon Prime-lidmaatschap zult gebruiken, kan het zinvol zijn om de maandelijkse lidmaatschapsoptie te overwegen in plaats van het jaarlijkse lidmaatschap.

Om uw Amazon Prime-lidmaatschap te annuleren, logt u in op de Amazon-website en gaat u naar Uw account > Prime-lidmaatschap > Lidmaatschap beheren > Update Wanneer de Prime-lidmaatschapsbeheerpagina wordt geladen, selecteert u de Lidmaatschap beëindigen link. De site leidt u door een aantal pagina's om te verifiëren dat u wilt annuleren voordat uw annulering wordt verwerkt. Als je annuleert tijdens je eerste Amazon Prime-proefperiode van 30 dagen, selecteer je de Do Not Continue link op de Prime-lidmaatschapsbeheerpagina om je lidmaatschap op te zeggen.

Is Amazon Prime het waard?

Voor frequente Amazon-shoppers kan een Prime-lidmaatschap zichzelf waarschijnlijk terugbetalen door alleen de verzendkosten te besparen. Degenen die niet zo vaak bij Amazon bestellen, kunnen het lidmaatschap toch de prijs waard vinden door het volgende te overwegen:

  • Hoe vaak winkelt u bij Whole Foods Market? Met kortingen in de winkel exclusief voor Amazon Prime-leden, kunnen besparingen op uw dagelijkse aankopen bij uw lokale Whole Foods binnenkort de lidmaatschapskosten.
  • Hoe vaak koopt of huurt u toegang tot films of tv-programma's via Amazon? Veel films en shows, waaronder Amazon Originals, kunnen gratis worden gestreamd met uw Prime-lidmaatschap. Twee of drie films per maand kunnen gemakkelijk de kosten van een Prime-lidmaatschap compenseren.
  • Hoe vaak koop je boeken of tijdschriften om te lezen op een Kindle- of Fire-apparaat of de Kindle-app van je smartphone? Amazon Prime-leden hebben gratis toegang tot een uitgebreide catalogus met boeken, tijdschriften, audioboeken, stripboeken en meer. Voor enthousiaste lezers kan een Prime-lidmaatschap goedkoper zijn dan je maandelijkse Kindle-contentaankopen.

Amazon biedt een gratis proefperiode van 30 dagen van Amazon Prime, zodat je het kunt uitproberen. Als je denkt dat het niets voor jou is, annuleer dan voordat je 30 dagen voorbij zijn.

FAQ

    Wat moet je kijken op Amazon Prime?

    Als je op zoek bent naar suggesties, heeft Lifewire handleidingen voor wat er nieuw is op Amazon Prime, de beste films, de beste tv-programma's en de beste gezinsvriendelijke films.

    Hoe koppel je je Amazon Prime- en Twitch-accounts?

    Om Prime- en Twitch-accounts te koppelen, ga je naar Prime Gaming en selecteer je de Een Twitch-account verbinden optie. Log dan in met je Twitch-account en volg de aanwijzingen op het scherm om naar je Prime-account te linken.

    Hoe neemt u telefonisch contact op met de Amazon Prime-klantenondersteuning?

    Amazon's klantenservicenummer is 1 (888) 280-4331. Het is 24 uur per dag/7 dagen per week beschikbaar.

Aanbevolen: