Een Apple Watch koppelen met je iPhone

Inhoudsopgave:

Een Apple Watch koppelen met je iPhone
Een Apple Watch koppelen met je iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudig: draag en schakel horloge > dicht bij iPhone > tik op Doorgaan op iPhone > richt de camera op de animatie van het horloge.
  • Handmatig: draag en schakel horloge > in en houd het dicht bij iPhone > tik op Doorgaan op iPhone > Handmatig koppelen.
  • Tik op het i-pictogram op de Apple Watch > op de iPhone, tik op de naam van het horloge en voer de 6-cijferige code in die op het horloge wordt weergegeven.

Als je een nieuwe Apple Watch hebt, moet je verbinding maken met een iPhone. Er zijn een paar stappen die je moet voltooien voordat je deze kunt gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een nieuwe Apple Watch automatisch en handmatig aan een bestaande iPhone kunt koppelen en wat je moet doen als het koppelen niet werkt.

Heb je een nieuwe iPhone gekregen? Zo koppel je een Apple Watch aan een nieuwe iPhone.

Hoe verbind ik mijn iPhone met mijn horloge?

Als je een bestaande iPhone hebt en een nieuwe Apple Watch moet aansluiten, volg dan deze stappen voor de snelste installatie:

Deze instructies zijn van toepassing op een Apple Watch met watchOS 8 of hoger en een iPhone met iOS 15 of hoger. Voor eerdere versies van beide apparaten zijn de basisconcepten van toepassing, maar sommige specifieke acties of knoppen op het scherm kunnen anders zijn.

  1. Doe de Apple Watch om je pols. Zet hem aan door de zijknop ingedrukt te houden, niet de kroon.
  2. Houd het horloge dicht bij de iPhone.
  3. Wanneer de installatieprompt op de iPhone verschijnt, tikt u op Doorgaan.

    Image
    Image

    Als dit niet verschijnt, opent u de Watch-app op de iPhone, tikt u op All Watches en tikt u op Pair New Watch.

  4. Er verschijnt een animatie op de Apple Watch. Lijn met de iPhone-camera de animatie uit in het frame op het iPhone-scherm. Dit koppelt het horloge aan de iPhone.

    Image
    Image
  5. Als het koppelen is voltooid, kiest u uw instellingen en configuraties voor het horloge en synchroniseert u apps en inhoud ermee.

    Nu je Apple Watch en iPhone zijn gekoppeld, is hier wat hulp bij het instellen van je Apple Watch.

Hoe koppel ik mijn Apple Watch handmatig?

In sommige gevallen kunt u de nieuwe Apple Watch niet automatisch aan uw iPhone koppelen en moet u dit handmatig doen. Volg in dat geval deze stappen:

  1. Volg de eerste 4 stappen van het laatste gedeelte. In plaats van de animatie op het horloge uit te lijnen met het frame op de iPhone, tik je op Apple Watch handmatig koppelen.

    Image
    Image
  2. Tik op de i op het horloge.

  3. Tik op de iPhone op de naam van het horloge dat op het horloge wordt weergegeven.
  4. Voer op de iPhone de 6-cijferige code in die op het horloge wordt weergegeven.
  5. De Apple Watch en iPhone zijn nu gekoppeld en u kunt de installatie voltooien.

    Image
    Image

Waarom koppelt mijn Apple Watch niet aan mijn iPhone?

Als geen van beide opties werkt en je de Apple Watch niet kunt koppelen met de iPhone, volgen hier enkele mogelijke oorzaken en oplossingen:

  • Watch is al gekoppeld aan een andere iPhone: Elke Apple Watch kan slechts aan één iPhone worden gekoppeld (hoewel een iPhone aan meer dan één Apple Watch kan worden gekoppeld). Als het koppelen niet werkt, is uw horloge mogelijk ergens anders verbonden. Om het horloge te ontkoppelen, kunt u het verwijderen van de iPhone waaraan het momenteel is gekoppeld (ga naar de Watch-app > My Watch > All Watches > i > Ontkoppel Apple Watch) of reset het rechtstreeks op het horloge (ga naar Instellingen >General > Reset > Wis alle inhoud en instellingen > bevestig), maar je hebt de gebruikte Apple ID nodig om het horloge oorspronkelijk te activeren.

  • Activeringsslot is actief op het horloge: Als u het horloge van iemand hebt gekocht en het niet kunt koppelen, wordt het mogelijk beschermd door de antidiefstalfunctie van het activeringsslot van Apple. Als dit het geval is, neem dan contact op met de persoon van wie je het hebt gekregen en vraag hem het activeringsslot te verwijderen.
  • Bluetooth en wifi zijn uitgeschakeld op iPhone: De iPhone en Apple Watch communiceren via Bluetooth en wifi, dus als een van beide is uitgeschakeld, werkt het proces niet. Zorg ervoor dat ze zijn ingeschakeld door het Control Center te openen en te controleren of zowel Bluetooth als wifi blauw oplichten. Als dat niet het geval is, tikt u op de pictogrammen.
  • Lage horlogebatterij: Als de batterij van uw horloge erg leeg is, kan het mogelijk niet worden gekoppeld. Leg het ongeveer een uur op de horloge-oplader en probeer het opnieuw.
  • iPhone heeft een OS-update nodig: Als het besturingssysteem van uw iPhone verouderd is, kan het problemen opleveren bij het koppelen met een horloge met een nieuwere versie van het besturingssysteem. Controleer in dat geval op de update van het iPhone-besturingssysteem, installeer deze en probeer opnieuw te koppelen.

FAQ

    Hoe ontgrendel ik mijn iPhone met mijn Apple Watch?

    Als je je iPhone wilt ontgrendelen met je Apple Watch, ga dan eerst naar Instellingen > Face ID & Passcode >Ontgrendel met Apple Watch op je iPhone. Wanneer u uw Apple Watch in de buurt van uw iPhone draagt, wordt deze automatisch ontgrendeld.

    Hoe ontgrendel ik mijn Apple Watch met mijn iPhone?

    Om uw Apple Watch te ontgrendelen met uw iPhone, opent u de Watch-app op uw iPhone, selecteert u uw Apple Watch en tikt u op Passcode > Ontgrendelen met iPhone. Of ga naar je Apple Watch-instellingen en tik op Passcode > Ontgrendelen met iPhone.

    Hoe synchroniseer ik mijn Apple Watch opnieuw met mijn iPhone?

    Als u uw Apple Watch opnieuw wilt synchroniseren met uw iPhone, gaat u naar Watch > General > Reset > Synchronisatiegegevens resetten. Als dat niet werkt, ontkoppel dan je Apple Watch en koppel hem opnieuw met je iPhone.

    Kan ik een Apple Watch zonder iPhone gebruiken?

    Nee. Hoewel je je Apple Watch met een Android kunt gebruiken, heb je nog steeds een ontgrendelde iPhone 6 of nieuwer nodig om ze te verbinden.

    Kan ik mijn iPhone vinden met mijn Apple Watch?

    Ja. Open de snelle instellingen op uw Apple Watch en tik op het pictogram dat eruitziet als een iPhone met twee haakjes aan elke kant. Als uw iPhone binnen bereik is, maakt deze een geluid. Je kunt je Apple Watch ook vinden met je iPhone.

Aanbevolen: