Hoe beschadigde of beschadigde Thumbs.db-bestanden te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe beschadigde of beschadigde Thumbs.db-bestanden te repareren
Hoe beschadigde of beschadigde Thumbs.db-bestanden te repareren
Anonim

Wat te weten

  • Open map met beschadigd thumbs.db-bestand > rechts klikken bestand > Delete.
  • Om het bestand opnieuw te maken, selecteert u View > Thumbnails in het menu in de map waaruit u het bestand thumbs.db hebt verwijderd.
  • Als u dit doet, wordt de miniatuurweergave gestart en wordt automatisch een nieuwe kopie van het bestand gemaakt.

Dit artikel legt uit hoe u een beschadigd of beschadigd thumbs.db-bestand kunt repareren.

Hoe beschadigde of beschadigde Thumbs.db-bestanden te repareren

Soms kunnen een of meer van deze beschadigde bestanden problemen veroorzaken in Windows bij het navigeren door mappen met multimedia-inhoud, of ze kunnen de oorzaak zijn van foutmeldingen zoals deze kernel32.dll-fout:


Explorer veroorzaakte een ongeldige paginafout in module Kernel32.dll

Het repareren van thumbs.db-bestanden is een vrij eenvoudige taak, aangezien Windows het DB-bestand opnieuw zal genereren wanneer de specifieke map waarin het zich bevindt op een speciale manier wordt bekeken.

  1. Open de map waarin u vermoedt dat het beschadigde of beschadigde thumbs.db-bestand zich bevindt.
  2. Zoek het bestand.

    Image
    Image

    Als je het bestand niet kunt zien, is je computer mogelijk zo geconfigureerd dat verborgen bestanden niet worden weergegeven. Als dat het geval is, wijzigt u de mapopties om de weergave van verborgen bestanden en beveiligde besturingssysteembestanden toe te staan. Zie Hoe toon ik verborgen bestanden en mappen in Windows? voor instructies.

  3. Zodra u het bestand thumbs.db hebt gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Delete.

    Als u het bestand niet kunt verwijderen, moet u mogelijk de mapweergave wijzigen. Selecteer hiervoor View en kies vervolgens Tiles, Icons, List of Details Afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt, kunnen sommige van deze opties enigszins variëren.

  4. Om het bestand opnieuw te maken, selecteert u View en vervolgens Thumbnails in het menu in de map waaruit u het bestand thumbs.db hebt verwijderd. Als u dit doet, wordt de miniatuurweergave gestart en wordt automatisch een nieuwe kopie van het bestand gemaakt.

Tips

Niet alle versies van Windows gebruiken het bestand thumbs.db. De miniatuurdatabase thumbcache_xxxx.db kan in plaats daarvan centraal in deze map staan:


%userprofile%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer

Aanbevolen: