Hoe geen beller-ID-oproepen op iPhone te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe geen beller-ID-oproepen op iPhone te blokkeren
Hoe geen beller-ID-oproepen op iPhone te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Stil onbekende bellers: Instellingen > Telefoon > Stil onbekende bellers > schuif schuifregelaar naar aan/groen.
  • Schermoproepen: Instellingen > Focus > Niet storen > schuifregelaar naar aan /groen > Mensen > Oproepen van > Alle contacten.

Dit artikel legt drie manieren uit om ongewenste oproepen op de iPhone te blokkeren.

Bottom Line

Er zijn veel manieren om geen beller-ID-oproepen op de iPhone te blokkeren. De telefoon bevat enkele functies die speciaal zijn ontworpen om deze oproepen te blokkeren en biedt u ook enkele hulpmiddelen die u aan dit gebruik kunt aanpassen. U kunt ook hulp krijgen van uw telefoonmaatschappij en het nationale Bel-me-niet-register.

Stil onbekende bellers op iPhone

De eenvoudigste manier om onbekende bellers op de iPhone te blokkeren, is door een ingebouwde functie te gebruiken door deze stappen te volgen:

  1. In de Instellingen app, tik op Telefoon.
  2. Tik op Stil onbekende bellers.
  3. Verplaats de Silence Unknown Callers schuifregelaar naar aan/groen. Als dat is gebeurd, worden alle oproepen van nummers die niet in uw adresboek staan automatisch gedempt en naar de voicemail gestuurd.

    Image
    Image

De meeste telefoonbedrijven bieden betaalde diensten die oplichtingsoproepen en telemarketingoproepen blokkeren. De functies van de iPhone zouden voor de meeste mensen voldoende moeten zijn, maar als ze niets voor jou zijn, of als je een extra laag oproepscreening wilt, neem dan contact op met je telefoonmaatschappij. Verwacht een extra paar dollar per maand te betalen voor deze service.

Blokkeer oproepen op iPhone met Niet storen

Met de functie Niet storen van de iPhone kun je allerlei soorten meldingen - oproepen, sms'jes, app-waarschuwingen, enz. - onder bepaalde omstandigheden en perioden blokkeren. De functie is ontworpen om u te laten focussen op werk, autorijden of slapen, maar kan ook worden gebruikt om ongewenste oproepen te screenen. Hier is hoe:

  1. In de Instellingen app, tik op Focus.
  2. Tik op Niet storen.
  3. Verplaats Niet storen schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image
  4. Tik in het gedeelte Toegestane meldingen op Mensen.
  5. Tik in het gedeelte Ook toestaan op Oproepen van.
  6. Tik op Alle contacten. Als je dit hebt gedaan, ontvang je oproepen van iedereen in je iPhone-adresboek-app, maar alle andere oproepen van een nummer dat niet in je adresboek staat, worden gedempt en rechtstreeks naar de voicemail gestuurd.

    Image
    Image

Blokkeer geen beller-ID-oproepen op iPhone met een nepcontact

Dit is een coole truc die profiteert van hoe de iPhone omgaat met contacten in je Contacten-app.

  1. Open de Contacts app en tik op +.
  2. Voer in het veld Voornaam van het nieuwe contact Geen beller-ID. in
  3. Tik op telefoon toevoegen.

    Image
    Image
  4. Voer 000 000 0000 in voor het telefoonnummer.
  5. Tik op Klaar om het contact op te slaan.
  6. Nu moet je dit contact toevoegen aan je lijst met geblokkeerde bellers. Tik in het hoofdscherm van de app Instellingen op Telefoon.
  7. Tik op Geblokkeerde contacten.

    Image
    Image
  8. Scroll naar beneden en tik op Nieuwe toevoegen…
  9. Scroll door je contactenlijst en tik op het nieuwe No Caller ID contact dat je zojuist hebt aangemaakt.

    Image
    Image
  10. Nu het No Caller ID-contact is toegevoegd aan de lijst met geblokkeerde contacten, wordt elke beller die geen beller-ID-info heeft, wat een kenmerk is van spammers, rechtstreeks naar de voicemail gestuurd.

Je kunt ook hulp krijgen bij het blokkeren van onbekende bellers van de Amerikaanse overheid (als je in de Verenigde Staten woont tenminste). Voeg uw nummer toe aan het nationale Bel-me-niet-register.

FAQ

    Wat betekent "Geen beller-ID"?

    Een beller die wordt weergegeven als "Geen beller-ID" verbergt zijn nummer. Ze doen dit om hun oproepen moeilijker te blokkeren of te volgen, vooral als ze betrokken zijn bij oplichting.

    Hoe kom ik erachter wie er heeft gebeld als ze geen nummerherkenning hebben?

    Omdat de beller zijn identiteit maskeert door zijn nummer te verbergen, is het moeilijk te achterhalen wie het precies is. Het maakt echter niet echt uit, want bijna elke keer dat je zo'n oproep ziet, is de persoon die belt niet goed van plan. Het is het beste en gemakkelijkste om de bovenstaande stappen te nemen om ze te blokkeren, of om niet te antwoorden als je "Geen nummerweergave" ziet.

Aanbevolen: