Een Amazon-tablet in de kindermodus zetten

Inhoudsopgave:

Een Amazon-tablet in de kindermodus zetten
Een Amazon-tablet in de kindermodus zetten
Anonim

Wat te weten

  • Configureer de inhoud waartoe het kind toegang heeft vanuit de Amazon Kids-app. Je stelt hier ook een kinderprofiel in.
  • Om de instellingen van het kinderprofiel te wijzigen, opent u de Amazon Kids-app en tikt u op het tandwiel Instellingen naast het profiel.
  • Om de kindermodus uit te schakelen, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag, tikt u op het pictogram Profielen en tikt u vervolgens op uw volwassen profiel.

Dit artikel legt uit hoe je een Amazon-tablet in de kindermodus zet. De instructies zijn van toepassing op alle Amazon Fire-tabletmodellen.

Hoe verander ik mijn Amazon-tablet in de kindermodus?

Voordat je naar deze modus kunt overschakelen, moet je een kinderprofiel instellen met de Amazon Kids-app. U kunt maximaal vier kinderprofielen per apparaat hebben. Als je al een kinderprofiel hebt gemaakt in je account, kun je de Amazon Kids-app gebruiken om aan te passen tot welke inhoud je kind toegang heeft.

  1. Open de Amazon Kids app. Als je het niet op je startscherm ziet, download het dan uit de Amazon Appstore.
  2. Tik op Gebruik Amazon Kids met je eigen inhoud. U kunt er ook voor kiezen om u aan te melden voor Amazon Kids+. Een Amazon Kids+ account is niet nodig om een kinderprofiel aan te maken.

    Amazon Kids+ (voorheen bekend als FreeTime) is een abonnementsservice die uw kind onbeperkte toegang geeft tot honderden boeken en apps die passen bij de leeftijd.

  3. Tik op Voeg een nieuw profiel toe of kies een kinderprofiel als je er al een hebt ingesteld. Geef bij het aanmaken van een account de naam en geboortedatum van uw kind op. Als uw apparaat geen wachtwoord heeft, wordt u gevraagd er een te maken.

    Image
    Image
  4. Tik op Meer informatie om te lezen over de verschillende functies die u kunt bedienen, of tik op Doorgaan.
  5. Gebruik de schuifregelaar om een toegangsniveau te kiezen (Beperkt, Gemiddeld of Volledig). Hieronder kunt u afzonderlijke functies schakelen. Tik op Doorgaan als je tevreden bent.

    Al deze instellingen kunnen later worden gewijzigd nadat u klaar bent met het instellen van het kinderprofiel.

  6. Kies tot welke apps je toegang wilt verlenen in het kinderprofiel en tik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  7. Kies hoe u meldingen over de activiteiten van uw kind wilt ontvangen en tik vervolgens op Doorgaan.

  8. Je komt op het startscherm voor Amazon Kids. Elke keer dat je wilt overschakelen naar de kindermodus, open je de Amazon Kids-app en tik je op het kinderprofiel.

    De eerste keer ziet u mogelijk een pop-up die u laat weten dat het profiel wordt toegevoegd aan uw vergrendelingsscherm. Tik op Doorgaan.

    Image
    Image

Verander wat er gebeurt als je een Amazon-vuur in de kindermodus zet

De kindermodus is standaard beperkt tot een paar apps die vooraf op het apparaat zijn geladen. Om de soorten inhoud te beheren waartoe uw kind toegang heeft, opent u de Amazon Kids-app en tikt u op het tandwiel Instellingen naast het kinderprofiel. Als je goedgekeurde apps en websites wilt toevoegen of YouTube-video's wilt delen, tik je op Inhoud toevoegen

Image
Image

Kinderprofielen beheren vanaf het Amazon-dashboard voor ouders

Zodra je een kinderprofiel hebt gemaakt, kun je in elke webbrowser inloggen op het Amazon Parent Dashboard om een logboek van de activiteiten van elk profiel te zien. Selecteer het tandwiel Instellingen naast een profiel om dagelijkse schermtijdlimieten in te stellen, in-app-aankopen uit te schakelen en Alexa-ouderlijk toezicht in te stellen voor slimme apparaten voor thuisgebruik, zoals je Amazon Echo of Echo Show.

Image
Image

Amazon Fire Tablet Ouderlijk toezicht

Naast het maken van kinderprofielen, kun je ouderlijk toezicht instellen op je Fire-tablet om aankopen te voorkomen en de toegang tot bepaalde apps te beperken. Net als bij het uitschakelen van de kindermodus, is een wachtwoord vereist om ouderlijk toezicht uit te schakelen.

Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht en schakel Ouderlijk toezicht in. U kunt vervolgens de bedieningselementen voor het actieve profiel configureren of op Huishoudprofielen tikken om de beperkingen voor elk profiel te bewerken.

Image
Image

Bottom Line

Amazon maakt tablets speciaal voor kinderen, zoals de Fire HD 10 Kids. Naast het duurzame ontwerp met een dikke plastic behuizing, omvat de aankoopprijs van Fire Kids-tablets een jaar Amazon Kids+ en geavanceerde opties voor ouderlijk toezicht. Nadat u de Fire Kids-tablet hebt ingesteld met uw Amazon-account, kunt u deze op afstand bedienen vanaf uw eigen apparaat met het Amazon Parent Dashboard.

Een Amazon-tieneraccount instellen

Voor oudere kinderen biedt Amazon tienerprofielen. Met tienerprofielen kunnen kinderen artikelen in uw winkelwagen plaatsen, maar ze kunnen geen aankopen voltooien zonder uw goedkeuring. Ga gewoon naar de startpagina van het Amazon-tieneraccount en selecteer Nu aanmelden.

Image
Image

FAQ

    Hoe krijg ik een Amazon-tablet uit de kindermodus?

    Om de kindermodus te verlaten, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tikt u op het Profiles-pictogram (het silhouet). Tik vervolgens op je volwassen profiel. Voer uw wachtwoord in om uit te loggen bij het kinderprofiel. Je kunt dan op het kinderprofielpictogram tikken om wanneer je maar wilt terug te gaan naar de kindermodus.

    Hoe stel ik Alexa in op een Amazon-tablet in de Kid-modus?

    Je kunt een kindvriendelijke versie van de digitale assistent instellen in de Alexa-app. Ga naar Devices > All Devices > kies een Alexa-compatibel apparaat en schakel Amazon Kids in Van daaruit kun je een kind toevoegen aan het Alexa-profiel en tijd- en inhoudslimieten instellen.

Aanbevolen: