Hoe beveiligingscamera's te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe beveiligingscamera's te installeren
Hoe beveiligingscamera's te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Locatie bepalen: overweeg toegangspunten (elk punt=1 project), profiteer van objecten en architectuur.
  • Installeren: eerst de camera configureren > camerabasis monteren > camera aan basis bevestigen > aanpassen > kabels bevestigen en leggen.

Dit artikel legt uit hoe je op de juiste manier een plek voor een beveiligingscamera selecteert en installeert.

Bepaal waar u uw beveiligingscamera's wilt monteren

Voordat u begint met het daadwerkelijk monteren van uw beveiligingscamera's, moet u enige tijd besteden aan het nadenken over de meest effectieve plaatsen om ze te monteren. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

  1. Beschouw elk toegangspunt afzonderlijk. Het belangrijkste aspect van het installeren van een beveiligingscamera is de locatie. Beschouw elk toegangspunt tot uw huis als een afzonderlijk installatieproject. Stap achteruit en onderzoek het hele toegangspunt. Stel je voor waar indringers waarschijnlijk vandaan komen wanneer ze de ingang van het huis naderen.

    Image
    Image
  2. Profiteer van bestaande objecten boven deuropeningen. Plaats voor deuropeningen een camera boven de deur voor duidelijke gezichtsopnamen. Als je al verlichting boven de deur hebt, is dit een uitstekende locatie om een beveiligingscamera te verbergen en deze alleen als onderdeel van de verlichtingsbasis te laten verschijnen.

    Image
    Image
  3. Gebruik balken of palen. Balken en balken worden meestal onder een hoge hoek geplaatst, zodat zowel een bovenaanzicht van het gezicht van de indringer als een hoek van toegangsroutes die indringers zullen nemen om de deuropening te naderen.

    Image
    Image
  4. Onthoud zijtoegangspunten zoals ramen. Indringers gebruiken niet altijd deuropeningen. Als er ramen aan de zijkanten van een huis zijn, overweeg dan om een beveiligingscamera te installeren op objecten in de buurt, zoals palen of bomen die een duidelijk zicht op die toegangspunten bieden.

    Image
    Image
  5. Achteringangen zijn het meest kritisch. De meeste indringers denken dat het veiliger is, vooral 's nachts, om via een achterdeur binnen te komen. Vooral als die deur naar de kelder gaat. Denk, net als bij een voordeur, aan alle palen, balken en andere constructies waar je de camera zou kunnen monteren. Richt in het ideale geval op een camerahoek zoals die hieronder, die niet alleen de deuropening bestrijkt, maar ook het toegangspad van waaruit een indringer moet naderen.

    Image
    Image

Hoe beveiligingscamera's te installeren

Zodra je je camera's hebt geselecteerd en hebt besloten waar ze het meest effectief zullen zijn, kun je beginnen met het daadwerkelijk installeren van de beveiligingscamera's. Installatie is een deel van de fysieke installatie van de hardware en een deel van het configureren van de software.

Deze installatie-instructies zijn algemene stappen die je nodig hebt om je beveiligingscamera te installeren. Hoewel deze stappen voor de meeste camera's vereist zijn, kunnen sommige fabrikanten aanvullende stappen vereisen of een andere volgorde vereisen om de stappen te voltooien. Zorg ervoor dat u de installatie-instructies en materialen leest die bij de door u gekozen beveiligingscamera's worden geleverd.

  1. Zodra je klaar bent om je camera's te installeren, moet je de camera's waarschijnlijk configureren in de bijbehorende beveiligingsapp. Zorg ervoor dat de mobiele app is geïnstalleerd, de camera is ingeschakeld en dat uw app correct met de camera communiceert. Meestal moeten apps een QR-code op de achterkant van de camera scannen, wat moeilijk kan zijn als je deze al hebt gemonteerd.

    Image
    Image
  2. Monteer de basis. Bepaal bij elk ingangspunt de locatie of locaties waar u uw camera wilt monteren. Begin met het monteren van de grondplaat. Deze hebben meestal twee of drie schroefgaten. De meeste camera's worden geleverd met zelfborende schroeven die in de meeste houtsoorten werken met alleen een gewone elektrische boormachine.

    Image
    Image
  3. Bepaal hoe de camera aan de basisplaat wordt bevestigd. De meeste camera's worden geleverd met bevestigingsmateriaal dat aan de grondplaat wordt bevestigd op een manier die gemakkelijk kan worden aangesloten en losgekoppeld door op een knop te drukken. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het apparaat op de basisplaat wordt bevestigd voordat u klaar bent met het bevestigen van de basisplaat op het montagepunt.

    Image
    Image
  4. Monteer en stel de camera af. Zodra de basisplaat is bevestigd aan de paal of muur waar u de camera monteert, bevestigt u de steun en de camera aan de basisplaat. Pas vervolgens de camerahoek aan en draai de schroeven of vleugelmoeren vast die de camerapositie op zijn plaats houden.

    Image
    Image
  5. Monteer en pas alle randapparatuur aan. Als u een camera op zonne-energie gebruikt, moet u het bovenstaande proces herhalen om het zonnepaneel op een nabijgelegen locatie te monteren. Probeer zonnepanelen te monteren op een locatie die de hele dag vrij toegang heeft tot het pad van de zon.

    Image
    Image
  6. Bevestig vervolgens alle kabels en laat ze lopen. Als je een draadloze camera op zonne-energie gebruikt, hoef je je alleen maar zorgen te maken over de draad van je camera naar het zonnepaneel.

    Camera's op batterijen hebben geen kabels.

    Bekabelde camera's vereisen zowel de datalijn in het huis (waarvoor mogelijk moet worden geboord of de draad door een bestaande leiding moet worden geleid), als ook draden naar een nabijgelegen stopcontact. Draden van beveiligingscamera's voor buiten zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, dus het is prima om de kabel vast te binden aan bestaande draden op dezelfde paal. Als er geen zijn, kunt u draadnieten gebruiken om de draad langs houten palen en langs muren te bevestigen.

    Image
    Image
  7. Ontdek de instellingen in je beveiligingsapp. Zorg ervoor dat je door alle instellingen in je beveiligingscamera-app bladert, zodat je alle beschikbare functies gebruikt.

    Je wilt je niet realiseren dat de audio-opname is uitgeschakeld nadat een indringer al heeft ingebroken. Vaak geeft geluid de politie belangrijke aanwijzingen. Zorg er ook voor dat u de cameraresolutie instelt op de hoogst beschikbare instelling voor duidelijke beelden van gezichten en kentekenplaten.

    Image
    Image
  8. Gebruik IP-camerasoftware. Omdat beveiligingscamera's elk een uniek IP-adres hebben, kun je generieke IP-beveiligingscamera-apps gebruiken die verbinding kunnen maken met alle camera's die je hebt geïnstalleerd en ze op één scherm kunnen weergeven. Zo zie je met je tablet, computer of smartphone alle camera's tegelijk.

Selecteer de beveiligingscamera's

Voordat u uw beveiligingscamera's monteert, moet u de beste beveiligingscamera's vinden die aan uw behoeften voldoen. Kies altijd de juiste camera met de juiste functies voor de juiste klus. Hier zijn een paar belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

  • Als de locatie waar je een camera monteert al bewegingsgeactiveerde lichten heeft, kun je geld besparen door een beveiligingscamera zonder nachtzicht te kopen.
  • Als er geen stroombronnen of stopcontacten in de buurt zijn, gebruik dan een beveiligingscamera die op batterijen of op zonne-energie werkt.
  • Om ervoor te zorgen dat belangrijke video's of foto's niet verloren gaan, kunt u proberen camera's aan te schaffen met cloudopslag.
  • Koop altijd de camera met de hoogste resolutie die u zich kunt veroorloven.
  • Als je internet betrouwbaar is, is een draadloze camera met cloudopslag gemakkelijker te installeren. Anders moet u duurdere bedrade camera's aanschaffen, evenals een centrale controller voor video-opname.

Selecteer de juiste montagehardware

De beste beveiligingscamera's voor buiten zijn camera's die worden geleverd met een kap om te beschermen tegen schittering van de zon. Als je een domecamera beta alt, zijn deze nog beter omdat het voor indringers moeilijk is om te zien waar de camera op gericht is. Beveiligingscamera's worden geleverd met een rond basisplaatmechanisme waarmee de camerahoek na montage eenvoudig kan worden aangepast.

Nachtzichtcamera's worden geleverd met wat lijkt op extra cameralenzen. Dit zijn eigenlijk LED-lampen die een gebied verlichten met licht in een frequentie die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Indringers zullen dit licht niet zien, maar je camera zal het hele gebied kunnen zien alsof het overdag is.

Aanbevolen: