Een WordPress-thema installeren

Inhoudsopgave:

Een WordPress-thema installeren
Een WordPress-thema installeren
Anonim

Wat te weten

  • Zelf-gehoste WordPress-site: Selecteer Appearance > Themes > Add New. Kies een thema > Install > Activate.
  • Of download een thema van derden. Selecteer in WordPress Appearance > Themes > Add New > Upload Theme.
  • Op een WordPress.com-site heb je geen toegang tot themabestanden.

Dit artikel legt uit hoe u een WordPress-thema op uw website installeert, of het nu een door uzelf gehoste site is die WordPress.org gebruikt of een door WordPress gehoste site die WordPress.com gebruikt.

Een WordPress-thema wijzigen op een zelf-gehoste site

Wanneer u uw door uzelf gehoste WordPress-site voor het eerst instelt, wordt deze geleverd met een standaardthema dat automatisch wordt geïnstalleerd en geactiveerd. U kunt dit wijzigen in elk gewenst thema. Er is ook geen limiet aan hoe vaak u uw thema kunt wijzigen of hoeveel thema's u kunt uploaden naar de backend van uw site (uiteraard met betrekking tot de beperkingen van uw hostingplan).

  1. Beslis waar je een nieuw thema vandaan wilt halen. U kunt thema's krijgen van:

    • The WordPress.org Thema Directory (online of vanuit het dashboard van uw site).
    • Een WordPress-ontwikkelaarswebsite (zoals Theme Forest, Elegant Themes, Template Monster, enz.)
    • Een WordPress-ontwikkelaar die een aangepast WordPress-thema voor u bouwt.

    Thema's die zijn opgenomen in de WordPress.org Theme Directory zijn gratis beschikbaar om te gebruiken. Ontwikkelaarswebsites kunnen themabibliotheken hebben die een combinatie van gratis en premium-thema's bevatten, maar de meeste zijn vaak premium (wat betekent dat ze moeten worden gekocht).

    Als je op dit moment nog niet klaar bent om voor een premium thema te betalen, kun je net zo goed in de WordPress.org Theme Directory kijken. Dit is de beste plek om door duizenden gratis thema's te bladeren, en je kunt zoekfilters gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen.

  2. Als je een gratis thema wilt vinden in de WordPress.org Theme Directory, log dan in op je zelf-gehoste WordPress-sitedashboard, selecteer Appearance > Themes in het linker verticale menu en selecteer vervolgens Add New bovenaan om de beschikbare thema's te doorzoeken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Details & Preview wanneer u uw cursor over een thema beweegt, of selecteer Preview wanneer u erover beweegt om het als voorbeeld te zien op volledig scherm.

    Image
    Image
  4. Selecteer Install onderaan een thema waar u uw cursor over beweegt of linksboven op de Details & Preview-pagina.

    Image
    Image
  5. Eenmaal geïnstalleerd, selecteer Activeren om uw site onmiddellijk over te schakelen naar dat specifieke thema.

    Image
    Image

    Je kunt dit doen vanaf de Details & Preview-pagina van elk thema nadat je de knop Installeren hebt geselecteerd, of vanaf de hoofdpagina met thema's door de muisaanwijzer op een thema te houden dat je al hebt geïnstalleerd.

Een premium thema gebruiken vanaf een site van derden

Als je een budget hebt voor een premium-thema en er een wilt zoeken op een externe ontwikkelaarswebsite, moet je het thema eerst kopen. Na aankoop ontvang je instructies voor het downloaden van het thema als ZIP-bestand.

  1. Ga na het downloaden van het thema als ZIP-bestand naar het dashboard van uw WordPress-site en selecteer Appearance > Themes > Nieuw toevoegen > Thema uploaden.

    Image
    Image
  2. Selecteer Kies bestand, selecteer het ZIP-bestand dat u zojuist hebt gedownload in het geopende bestandsvenster en selecteer vervolgens Open.
  3. Selecteer Nu installeren.

    Image
    Image
  4. WordPress zal het thema installeren, wat een paar seconden tot een minuut kan duren (afhankelijk van de grootte van het themabestand en je internetverbinding). U ontvangt een melding zodra de installatie is voltooid.
  5. Selecteer Activate om uw site over te schakelen naar het nieuwe thema.

    Image
    Image

    Als je een thema hebt gevonden om te gebruiken in de WordPress.org Theme Directory online op wordpress.org/themes - met andere woorden, niet vanuit het dashboard van je site - is het installatieproces hetzelfde als voor derde- partijontwikkelaars door stappen 5 tot en met 9. te volgen

  6. Als u het uiterlijk van uw thema nog verder wilt aanpassen, selecteert u Appearance > Customize in het linker verticale menu om de thema-aanpasser te openen.

    Afhankelijk van het thema dat je hebt geïnstalleerd, zie je mogelijk ook een extra item verschijnen als de naam van je thema in het verticale menu. Zoek hier naar de naam van je thema en selecteer het of beweeg je cursor erover voor nog meer opties voor het aanpassen van het thema.

Een WordPress-thema wijzigen op een WordPress.com-site

In tegenstelling tot thema's die je installeert op een door jezelf gehoste WordPress-site, kun je niet zomaar doen wat je wilt met een WordPress.com-thema.

Op een door jezelf gehoste site heb je toegang tot elk bestand in het thema, plus de vrijheid om de code te wijzigen. Op een WordPress.com-site heeft u geen toegang tot themabestanden en bent u daarom beperkt tot de aanpassingsopties die u alleen via uw dashboard krijgt.

De meeste gebruikers van WordPress.com zijn beperkt tot de thema's die alleen beschikbaar zijn via WordPress.com. Alleen degenen die een upgrade hebben uitgevoerd naar de duurdere Business- of eCommerce-abonnementen, kunnen hun eigen thema's uploaden.

  1. Navigeer naar WordPress.com en log in op uw account.
  2. Selecteer Mijn site in de linkerbovenhoek om naar uw WordPress.com-site te gaan.
  3. Selecteer Design > Themes in het linker verticale menu.

    Image
    Image
  4. Blader door de beschikbare thema's en gebruik indien nodig het zoekveld en de filters bovenaan.

    Als u een voorbeeld van een thema wilt zien, selecteert u de drie stippen rechtsonder en selecteert u vervolgens Live Demo. U kunt ook het thema selecteren om naar de themapagina te gaan en vervolgens Open Live Demo. selecteren

  5. Zodra je een thema voor je site hebt gekozen, kun je ofwel de drie stippen rechtsonder selecteren en vervolgens Activeren selecteren, of selecteer het thema om de details te bekijken en selecteer vervolgens Activeer dit ontwerp.

    Image
    Image
  6. Als je je startpagina wilt aanpassen aan het nieuwe thema, selecteer je Bewerk startpagina. U kunt vervolgens verschillende elementen in de live site-previewer selecteren om ze te bewerken.

    Image
    Image
  7. Terug op uw dashboard kunt u Design > Customize selecteren om de identiteitselementen, menu's, CSS, widgets en homepage van uw site aan te passen instellingen.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in het installeren van WordPress-plug-ins om het ontwerp en de functionaliteit van je site nog beter te maken.

Meer over WordPress

WordPress is een van de meest populaire platforms die tegenwoordig online wordt gebruikt om allerlei soorten websites te bouwen. Als u een WordPress-site heeft, zijn er talloze thema's beschikbaar die u kunt downloaden en installeren om het ontwerp van uw site er precies zo uit te laten zien als u wilt.

Er zijn twee soorten WordPress-sites: zelf-gehoste sites die WordPress.org gebruiken en door WordPress gehoste sites die WordPress.com gebruiken. Je kunt je thema op beide platforms wijzigen, maar je hebt veel meer vrijheid en opties met een zelf-gehoste WordPress-site in vergelijking met een WordPress.com-site.

Aanbevolen: