Apple gooit alles behalve de gootsteen in de nieuwe iPadOS

Apple gooit alles behalve de gootsteen in de nieuwe iPadOS
Apple gooit alles behalve de gootsteen in de nieuwe iPadOS
Anonim

Apple's WWDC-evenement besteedde veel tijd aan een update van het iPhone-besturingssysteem, maar tabletbezitters krijgen ook een enorme vernieuwing van het besturingssysteem.

Het bedrijf kondigde zojuist de aanstaande lancering van iPadOS 16 aan en demonstreerde veel van de aankomende functies die beschikbaar zijn met de nieuwste versie van het op tablets gerichte besturingssysteem. Ten eerste, een krachtigere multitasking-interface die veel verder gaat dan de zij-aan-zij gesplitste weergave die beschikbaar is met de huidige iPad-modellen.

Image
Image

De opnieuw ontworpen interface maakt het gemakkelijk om te zien welke apps open zijn en als zodanig naar believen tussen deze apps te schakelen. Met de nieuwe tools kunnen gebruikers tussen acht apps jongleren en zelfs het formaat van vensters wijzigen, waardoor moderne iPads dichter bij legitieme pc's komen dan ooit tevoren.

Gaming op de iPad krijgt ook enkele verbeteringen, met op activiteiten gebaseerde updates voor Game Center, zodat je kunt zien welke games vrienden spelen en volledige integratie met de multiplayer-gerichte SharePlay. De op ontwikkelaars gebaseerde API Metal 3 wordt ook onthuld voor met M1 uitgeruste iPads, wat zou moeten leiden tot meer grafisch veeleisende games.

Samenwerking op de werkplek is ook een focus van iPadOS 16, met de toevoeging van FreeForm, een nieuwe app die een digitaal whiteboard biedt voor re altime samenwerking.

Image
Image

FreeForm werkt op alle iOS- en macOS-platforms en stelt medewerkers in staat om via FaceTime te chatten terwijl ze afbeeldingen, notities, documenten, weblinks en meer toevoegen aan het gedeelde whiteboard.

Apple zegt dat demo-builds in juli beschikbaar zullen komen, met een volledige release gepland voor later dit jaar. Het bedrijf heeft echter niet aangekondigd welke iPad-modellen het bijgewerkte besturingssysteem zullen ondersteunen.

Aanbevolen: