De nieuwe iPad Air is Pro in alles behalve naam

Inhoudsopgave:

De nieuwe iPad Air is Pro in alles behalve naam
De nieuwe iPad Air is Pro in alles behalve naam
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Tenzij je Face ID, 4 luidsprekers of een 120Hz-scherm nodig hebt, moet je de Air kopen, niet de Pro.
  • De enige verandering aan de iPad op instapniveau is een CPU-upgrade.
  • De nieuwe iPad Air kan alle accessoires van de iPad Pro gebruiken, inclusief het Magic Keyboard en Trackpad.
Image
Image

De nieuwe iPad Air van Apple is geweldig. Zo verbazingwekkend zelfs dat het waarschijnlijk niet de moeite waard is om de extra $ 200 uit te geven voor het volgende model, de iPad Pro. Laten we de line-up eens bekijken en kijken wat er aan de hand is.

Apple heeft deze week zijn mid-en-low-tier iPads geüpdatet en voor wat verwarring gezorgd. Als u op zoek bent naar het goedkoopste, eenvoudige iPad-model, dan is alles eenvoudig. De enige verandering die er is, is een chipupgrade.

Maar de nieuwe iPad Air is een hele stap vooruit. Het heeft het coole edge-to-edge schermontwerp van de iPad Pro, deelt dezelfde accessoires en heeft een gloednieuwe A14-chip. Dit maakt het moeilijk om te beslissen of je de Pro koopt, of kiest voor de bijna net zo goede Air en $ 200 bespaart.

"Ik gebruik zelf een 11-inch iPad Pro en kan nauwelijks een verschil vinden met deze nieuwe Airs." Mac- en iOS-ontwikkelaar Matthias Gansrigler vertelde Lifewire via een direct bericht. "Ze lijken best aantrekkelijk, en als ik nu op de markt was, zou ik waarschijnlijk een iPad Air verkiezen boven de Pro."

Bottom Line

De standaard iPad, die begint bij $ 329, is hetzelfde als het vorige model iPad, maar met een nieuwere, snellere chip (een nieuwe A12 Bionic vervangt de oude A10 Fusion-processor). De huidige iPhone 11 gebruikt A13-chips en iPad Pro gebruikt een A12-chip. Deze nieuwe basis-iPad is misschien niet het snelste apparaat dat er is, maar hij is snel genoeg.

Air vs Pro

De verwarring komt met de nieuwe iPad Air. Het krijgt het coole, smalle scherm van de iPad Pro zonder startknop en geen grote "kin". In feite lijkt het bijna precies op de huidige iPad Pro, tot aan de vierkante randen waarmee je de Apple Pencil 2 magnetisch op de zijkant kunt plakken om op te laden.

De Pro en Air zijn zo dicht bij elkaar dat het beter is om de verschillen op te sommen:

Dit is wat de iPad Pro heeft, wat de Air niet heeft:

  • Face ID
  • 120 Hz Pro Motion-display, iets helderder
  • Tot 1 TB opslag (Air maximaal 256 GB)
  • 12,9-inch schermoptie
  • Ultrabrede achteruitrijcamera
  • Vier luidsprekers (twee on Air)
  • LiDAR-scanner (voor augmented reality)
  • Portretmodus, Memoji en Portretbliksem op de camera aan de voorkant
  • Helderere True-Tone flits

En hier is de omgekeerde lijst: dingen die de Air heeft, en de Pro mist:

  • Touch ID aan/uit-knop
  • A14-processor van de volgende generatie
  • Cool kleuropties

Dat is het. Al het andere is hetzelfde. Beiden gebruiken dezelfde Apple Pencil, hebben dezelfde moderne wifi en (optionele) mobiele radio's en kunnen dezelfde kwaliteit video opnemen.

Ik gebruik zelf een 11-inch iPad Pro en kan nauwelijks een verschil vinden met deze nieuwe Airs.

Zelfs de fysieke afmetingen zijn bijna identiek (het scherm van de Air is iets kleiner, dus de omringende randen zijn iets dikker). Dit betekent dat de Air alle accessoires van de (11-inch) iPad Pro kan gebruiken. We noemden al de Apple Pencil, maar je kunt ook de geweldige Magic Keyboard en Trackpad-hoes gebruiken, die de iPad in een laptopcomputer verandert. En je krijgt ook USB-C, waarmee je vrijwel alles zonder adapter kunt aansluiten.

Image
Image

Het is vrijwel zeker dat de volgende iPad Pro, wanneer deze wordt verzonden (waarschijnlijk pas in de lente van volgend jaar), de kloof weer zal vergroten. Maar op dit moment lijkt de Air een geweldige deal.

"Het verschil tussen de iPad Air en iPad Pro is kleiner dan ooit, maar voor mijn werk geef ik toch de voorkeur aan de 12,9-inch iPad Pro met zijn grotere ProMotion-display, krachtigere SoC en Face ID", techjournalist en iPad-gebruiker John Voorhees vertelde Lifewire via Twitter DM. "Dat gezegd hebbende, zal ik waarschijnlijk een Air kopen als secundair apparaat. De grootte en het gewicht van de Air zijn beter voor activiteiten zoals lezen, waardoor hij ook draagbaarder is voor op reis."

Face ID

De iPad Air heeft één functie die een primeur is voor elk Apple-apparaat: de nieuwe Touch ID-slaap-/waakknop. De iPad Pro en de iPhone X hebben de home-knop gedumpt ten gunste van Face ID, maar face ID is een verplichting in COVID-tijden. Door de vingerafdrukscanner in de aan / uit-knop te plaatsen, kunnen we Touch ID gebruiken terwijl we nog steeds genieten van een edge-to-edge, knoploos scherm. Verwacht dat dit volgende maand naar de iPhone 12 komt.

Image
Image

Maar Face ID op de iPad is een ander spel. iPad Face ID is geweldig. Het is alsof je helemaal geen toegangscode hebt. En het is het beste wanneer u de iPad als laptop gebruikt, met het Magic Keyboard of met een gewoon toetsenbord en een standaard. Als u vervolgens een willekeurige toets aanraakt, wordt deze gewekt en ontgrendeld. Met een vinger omhoog moeten reiken om te authenticeren is een grote stap achteruit.

Koopadvies

Dus, welke iPad moet je kopen? Als je een Pro-only-functie zoals Face ID, een groter 12,9-inch scherm of meer opslagruimte nodig hebt/wilt, is de keuze eenvoudig: ga voor Pro (tenzij je kunt wachten tot volgend jaar). Maar als je van de nieuwe, moderne look houdt, geen Pro-geld wilt uitgeven, of gewoon zin hebt in die zoete nieuwe iPad Air-kleuren, moet je de Air overwegen. Het ziet er echt geweldig uit.

Aanbevolen: