Hoe PB je op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe PB je op Facebook
Hoe PB je op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Message van een profiel of pagina.

  • Selecteer de new message-knop onderaan de site.
  • Gebruik Messenger.com op een computer of de mobiele Messenger-app.

Dit artikel legt uit hoe je iemand op Facebook een privébericht kunt sturen op je computer of je telefoon/tablet.

Hoe stuur je iemand een privébericht op Facebook?

Er zijn verschillende manieren om een direct message te starten, en ze leiden allemaal naar dezelfde plaats: een conversatiebox, waar je privé heen en weer kunt uitwisselen met de andere gebruiker.

PM Van een profiel

Elke profielpagina heeft een Message-knop die, wanneer erop wordt geklikt, een venster opent waarin je berichten met die persoon kunt verzenden en ontvangen.

  1. Open het profiel van de vriend die je een bericht wilt sturen.

    Er zijn meerdere manieren om dit te doen, maar voor deze demonstratie gebruiken we het tabblad Vrienden om ze te vinden en selecteren vervolgens hun naam in de lijst.

    Image
    Image
  2. Zodra je op hun profiel bent, selecteer je Message onder hun omslagfoto.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een berichtvenster onderaan de pagina. Hier kun je heen en weer schrijven, foto's en GIF's delen, enz.

    Image
    Image

Klik onderaan op de knop 'Nieuw bericht'

Op vrijwel elke Facebook-pagina is rechtsonder een knop te vinden. Klik erop, kies iemand en begin met het opstellen van een nieuw bericht of open een eerder gesprek dat je al bent begonnen.

  1. Klik op de knop nieuw bericht.
  2. Begin met het typen van een naam en klik vervolgens op de persoon aan wie je een bericht wilt sturen.

    Image
    Image

    In deze resultaten worden eerst alle vrienden met die naam vermeld, gevolgd door mensen die je volgt op Instagram, vrienden van vrienden, en ten slotte meer mensen op Instagram en merken/beroemdheden/etc.

  3. De zoekresultaten worden omgezet in een tekstvak met al uw opties voor privéberichten naar de ontvanger.

Gebruik de Messenger-service

Als je op zoek bent naar een manier om een bericht te verzenden zonder alle extra dingen waarmee Facebook je bombardeert, is er een speciale website die speciaal is gemaakt voor privéberichten: Facebook Messenger.

Messenger is eigendom van Facebook en maakt verbinding met je Facebook-account. Je kunt die pagina openen vanuit een desktopbrowser om alle berichten te zien die je hebt verzonden en ontvangen op Facebook, en om gloednieuwe berichten op te stellen.

Zo stel je een nieuw bericht op in Messenger:

  1. Ga naar de Messenger-website en selecteer de nieuwe knop bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  2. Begin met het typen van iemands naam en klik vervolgens op hun invoer als je ziet aan wie je een bericht wilt sturen. Dit kan iemand zijn met wie je al vrienden bent op Facebook, of de naam van een wederzijdse vriend.

    Image
    Image

    Niet iedereen die via Facebook beschikbaar is, wordt hier vermeld als je op hun naam zoekt. Leer hoe je iemand op Facebook kunt vinden voor grondigere resultaten als je ze hier niet ziet staan. Voeg ze dan toe als vriend of gebruik de Message knop op hun profiel om ze een PM te sturen.

  3. Gebruik het tekstvak onder aan het nieuwe berichtvenster om tekstberichten te verzenden. De menu's links en rechts van dat vak zijn voor het wisselen van geld met Facebook-vrienden, het verzenden van stickers en bestanden, en meer.

    Image
    Image

Er zijn zelfs nog meer manieren om de PM-knop te vinden, zoals door op Messenger te klikken in het linkermenu, of door de messenger-knop te gebruikenbovenaan de site. Maar de hierboven beschreven methoden zijn het gemakkelijkst.

PM'en op Facebook voor iPhone of Android

Veel mensen gebruiken Facebook vanaf hun mobiele apparaat, dus het zou erg handig zijn om privéberichten naar mensen op Facebook te sturen wanneer ze onderweg zijn. Hoewel dit volledig mogelijk is, kun je het gewoon niet doen in de Facebook-app.

In plaats daarvan, als je de berichtknop selecteert wanneer je op Facebook bent, word je doorgestuurd naar de Messenger-app:

  1. Na het openen van de app, tik je op een van deze gebieden, afhankelijk van wat logisch is:

    • Tik op Zoeken om iemand op naam te vinden.
    • Tik op een profielafbeelding in het schuifbare menu om te chatten met een aanbevolen vriend.
    • Tik op een bestaand gesprek om erin te springen.
    • Tik op het potloodpictogram om voorgestelde vrienden voor berichten te zien, en mensen die je volgt op Instagram. Je kunt ook groepschatten met Messenger door Creëer een groepschat op dit scherm te kiezen.
    • Tik op het tabblad Mensen voor een lijst met Facebook-vrienden die momenteel actief zijn op Messenger.

    Je kunt ook iemand PM'en door in de Facebook-app te beginnen, je blijft daar gewoon niet om de berichten te versturen. Tik bijvoorbeeld op Message in iemands profiel om automatisch een bericht met die persoon te openen in Messenger.

  2. Zodra je weet wie je moet PM'en, heb je een interface die vergelijkbaar is met de desktopversie van Messenger. Verzend uw locatie, betaal of vraag om geld, deel mediabestanden of een spraakbericht, typ gewone tekst, enz.

    Image
    Image

    Vanish-modus is een andere manier om iemand een PM te sturen, maar het is anders dan een normaal gesprek omdat het end-to-end-codering gebruikt en chats automatisch laat verdwijnen zodra ze zijn gezien. Sleep omhoog vanaf de onderkant van het gesprek om toegang te krijgen tot de Vanish-modus.

FAQ

    Hoe kan ik het verzenden van een bericht op Facebook ongedaan maken?

    Als u een Facebook-bericht op internet wilt oproepen, selecteert u het menu Meer naast het bericht en kiest u vervolgens Verwijderen >Verzenden voor iedereen > Verwijderen Houd in de app het bericht ingedrukt en ga naar Verwijderen >Unsend , of More > Remove > Unsend >OK

    Hoe vind ik berichtverzoeken op Facebook?

    Berichtverzoeken zijn van mensen met wie je geen vrienden bent op Facebook. Om ze in de Messenger-app of website te zien, klik/tik op je profielfoto en selecteer vervolgens Berichtverzoeken.

Aanbevolen: