Wat is Microsoft Paint 3D?

Inhoudsopgave:

Wat is Microsoft Paint 3D?
Wat is Microsoft Paint 3D?
Anonim

Paint 3D is een gratis programma van Microsoft dat zowel basis- als geavanceerde tekengereedschappen bevat. Je kunt niet alleen penselen, vormen, tekst en effecten gebruiken om unieke 2D-kunst te maken, maar je kunt ook 3D-objecten bouwen.

De tools zijn gemakkelijk toegankelijk voor gebruikers van elk ervaringsniveau (d.w.z. u hoeft geen expert te zijn in 3D-ontwerp om te weten hoe u het moet gebruiken). Bovendien is het ook perfect functioneel als een 2D-programma en werkt het net als het klassieke Paint-programma, alleen met meer geavanceerde functies en een bijgewerkte gebruikersinterface. Paint 3D dient als vervanging voor het oudere Paint-programma.

Hoe Paint 3D te downloaden

Paint 3D is alleen beschikbaar op Windows 11 en Windows 10. Bezoek de downloadpagina via de onderstaande link en selecteer Get in Store-app om Microsoft Store te starten. Selecteer Get om het te downloaden en te installeren. Kies Open in datzelfde scherm, of zoek het in het menu Start door te zoeken op paint 3d

Image
Image

Lees hoe u uw pc kunt upgraden van Windows 8 naar Windows 11 als u daarin geïnteresseerd bent. Anders zijn er andere gratis 3D-softwareprogramma's die u kunt krijgen als u geen Windows 11/10 of zelfs geen Windows-besturingssysteem hebt.

Microsoft Paint 3D-functies

Paint 3D neemt veel functies over van de originele Paint-app, maar heeft ook zijn eigen draai aan het programma, met name de mogelijkheid om 3D-objecten te maken.

Hier zijn enkele van de functies:

  • Veel kunstgereedschap: een stift, kalligrafiepen, oliepenseel, aquarelpenseel, potlood, gum, krijt, pixelpen, spuitbus en vulgereedschap. Elk van hen kan elke gewenste kleur hebben en elk heeft zijn eigen opties, zoals het kiezen van de lijndikte en dekking.
  • Basismodellen zijn inbegrepen die u rechtstreeks op het canvas kunt importeren, zoals een man, vrouw, hond, kat en vis.
  • Kleuren kunnen worden gesampled met het pipet voor eenvoudige selectie op basis van bestaande kleuren op het canvas, en u kunt ook handmatig kiezen door de hexadecimale waarde van de kleur in te voeren.
  • Het bevat een bijsnijdgereedschap om een afbeelding te verkleinen.
  • Met de software kun je stickers, texturen en vormen invoegen die direct op een 3D-model kunnen worden geplant. Je kunt ook je eigen Paint 3D-stickers maken van afbeeldingsbestanden.
  • 2D-objecten kunnen worden "geconverteerd" naar 3D-objecten met alleen de ingebouwde tools.
  • Er kan zowel 2D- als 3D-tekst worden gemaakt.
  • Paint 3D ondersteunt het snel verticaal of horizontaal spiegelen van een afbeelding, evenals het op zijn plaats draaien en verplaatsen door de 3D-ruimte.
  • De grootte van het hele canvas kan per percentage worden aangepast voor snelle wijzigingen, of per pixel voor specifieke wijzigingen.
  • Je kunt gewone afbeeldingsbestanden openen, zoals PNG's en JPG's, maar ook 3MF-, STL-, PLY-, OBJ- en GLB-bestanden.
  • Een afbeelding kan worden opgeslagen in een 2D-formaat of 3D-formaat.
  • Je kunt heen en weer scrollen door de geschiedenis van het bewerkingsproces om wijzigingen aan te brengen, en je kunt elke opgenomen wijziging exporteren naar een MP4-video om te laten zien wat er tijdens de levensduur van het project aan de hand was.

Wat is er met Microsoft Paint gebeurd?

Image
Image

Microsoft Paint is de niet-3D grafische editor die is opgenomen in Windows sinds Windows 1.0, uitgebracht in 1985. Dit iconische programma, gebaseerd op ZSoft-software genaamd PC Paintbrush, ondersteunt elementaire beeldbewerkingstools en tekengereedschap.

Het is nog niet verwijderd uit Windows 11 of Windows 10, maar kreeg medio 2017 de status "afgeschreven", wat betekent dat het niet langer actief wordt onderhouden door Microsoft en mogelijk in een toekomstige update wordt verwijderd.

Je kunt het klassieke Paint-programma installeren vanuit de Microsoft Store. Als je het al hebt, open het dan door te zoeken naar paint in het menu Start, of door mspaint uit te voeren via een opdrachtregelinterface.

Aanbevolen: