Burger Flipping 'Bots kunnen ooit werkelijkheid worden

Inhoudsopgave:

Burger Flipping 'Bots kunnen ooit werkelijkheid worden
Burger Flipping 'Bots kunnen ooit werkelijkheid worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe kookrobot die wordt bestuurd door een app kan veganistische hamburgers maken.
  • De robot gebruikt 3D-printtechnieken om het voedsel te construeren en is ontworpen om verspilling te minimaliseren.
  • Experts zeggen dat robots voorlopig in ieder geval zullen assisteren in restaurants in plaats van de banen van chef-koks over te nemen.
Image
Image

Robotchefs verbeteren hun kookkunsten, maar verwachten niet dat ze op korte termijn mensen zullen vervangen voor het bereiden van ma altijden, zeggen experts.

SavorEat heeft een kookrobot onthuld die veganistische burgers maakt, die een app kan besturen. De automaat, die bedoeld is om door restaurants te worden gebruikt, past elke patty aan op basis van uw voorkeuren. Robots zoals die van SavorEat zijn echter nog steeds beperkt in hun mogelijkheden.

"De introductie en het gebruik van robots of automatisering waren niet bedoeld om de menselijke werker te vervangen", vertelde Udi Shamai, de CEO van HYPER, een geautomatiseerd voedingsbedrijf, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Met de ontwikkeling van technologie en processen, zullen mensen hun focus kunnen verleggen en hun taken kunnen veranderen, waardoor ze zichzelf verheffen van restaurantmedewerkers tot AI-ontwerpers en controllers. Uiteindelijk is het doel om werknemers te verschuiven naar rollen die het beste van hun capaciteiten laten zien. en tegelijkertijd een efficiëntere en kosteneffectievere oplossing te creëren die bedrijfseigenaren kan helpen en tegelijkertijd de consumenten ten goede komt."

Er zijn geen mensen of dieren nodig om deze hamburgers te maken

SavorEat richt zich op de groeiende plantaardige vleesmarkt. Het bedrijf beweert dat zijn robots voedsel bereiden zonder menselijke hulp en in de porties die nodig zijn om voedselverspilling te minimaliseren.

Met behulp van de SavorEat-webapplicatie kunnen restaurantbezoekers de hoeveelheid eiwit en vet aanpassen, evenals kookvoorkeuren selecteren, in hun plantaardige burger met een tik op een pictogram. Gebruikersvoorkeuren worden opgeslagen in de cloud en verzonden naar de SavorEat Robot Chef, die in minder dan 10 minuten een pasteitje maakt. De robot gebruikt 3D-printtechnieken om het voedsel te construeren.

"SavorEat's Robot-Chef helpt de foodservice in verschillende aspecten, meer dan alleen hulp bij het koken", zei de CEO van het bedrijf, Racheli Vizman, in een e-mailinterview. "Van efficiënte en uniforme productie van gehaktballen tot informatie-analyse en afvalvermindering, de Robot-Chef faciliteert een meer holistische en op maat gemaakte eetervaring".

Robotchefs nemen het op tegen menselijke koks

SavorEat's robots doen het grootste deel van hun eigen koken, en Vizman erkende dat ze banen van mensen zouden kunnen afnemen. Technologische vooruitgang heeft geleid tot veel veranderingen in bijna elke markt wereldwijd, benadrukte ze.

"Een van de belangrijke discussies zijn de veranderingen binnen het personeelsbestand en de verschillende rollen die verdwijnen in het licht van technologische ontwikkelingen," zei Vizman. "Dit geldt ook in de voedingsindustrie, en inderdaad, technologische vooruitgang en ontwikkelingen, zoals robots, zullen mettertijd de arbeidssituatie in de keuken beïnvloeden en veranderen. Het spreekt vanzelf dat dit zelfs het vervangen van menselijke koks inhoudt., het zal tijd kosten."

Voordat robotkoks mensen kunnen uitdagen om superieur te koken, zei Vizman dat haar bedrijf gebruikers moet overtuigen dat automaten net zo goed hun werk kunnen doen als mensen. Ze vergeleek robotkoks met de vroege stadia van koffiemachines in de restaurantindustrie en Spotify in de muziekstreamingindustrie.

Image
Image

"Het vergt educatie en een periode van acceptatie totdat de consument en de zakelijke klant bereid zijn gebruik te maken van nieuwe technologische ontwikkelingen en diensten," zei ze."Dit geldt vooral als het gaat om oplossingen die personalisatie bieden, en nog meer als het gaat om robotica. Er is intrinsiek een gevoel van wantrouwen dat moet worden overwonnen om vooruit te komen, dit is het obstakel van robots in de voedselindustrie dienstverlenende sector."

SavorEats is niet het enige bedrijf dat robotchefs in dienst heeft. Zo claimt Piestro, een geautomatiseerde pizzeria - een op zichzelf staand, volledig geïntegreerd kooksysteem en dispenser - binnen drie minuten ambachtelijke pizza's te maken. De Autec Sushi-robot is een geautomatiseerd mechanisch apparaat dat verschillende soorten sushi produceert of helpt bij het bereiden van sushi en tot 2400 nigiri-rijstballen per uur kan produceren.

Carla Diana, een robotontwerper en auteur van "My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human", vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat robotkeukens bijzonder aantrekkelijk zijn tijdens een pandemie. Ze zei dat robots voedselbereiding zo kiemvrij mogelijk kunnen houden door menselijk contact te minimaliseren.

"Met robotinstructies kunnen protocollen zoals wanneer en hoe schone oppervlakken moeten worden onderhouden en wanneer gebruiksvoorwerpen moeten worden schoongemaakt die onbewerkte items hebben aangeraakt, deel uitmaken van de programmering, wat gemoedsrust biedt", zei Diana. "Etenservice aan leden van een huishouden die mogelijk afstand moeten nemen, kan veilig plaatsvinden omdat iedereen het keukengerei en de borden niet aanraakt."

Aanbevolen: