Android-apps krijgen op Windows 11

Inhoudsopgave:

Android-apps krijgen op Windows 11
Android-apps krijgen op Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Microsoft Store en installeer de Amazon Appstore > herstart je pc.
  • Open vervolgens de Appstore en log in met je Amazon-account. Selecteer de gewenste app > Get > Install > Open.

Dit artikel legt uit hoe je Android-apps op Windows 11 kunt krijgen. De instructies zijn van toepassing op alle Windows 11-laptops, computers en tablets.

Android-apps downloaden op Windows 11

Windows 11 kan alleen Android-apps downloaden in de Amazon Appstore, niet in de Google Play Store. U hebt een Amazon-account nodig om Android-apps op uw Windows 11-apparaat te downloaden; u kunt uw bestaande account gebruiken als u er een heeft. Volg deze stappen:

  1. Open het Windows 11 Start-menu en selecteer Microsoft Store.

    Als je de Microsoft Store niet hebt vastgemaakt aan je Start-menu, selecteer je Alle apps om deze te vinden in de app-lijst, of zoek ernaar via de zoekfunctie in het menu Start bar.

    Image
    Image
  2. Zoeken naar Amazon Appstore.

    Image
    Image
  3. Selecteer Install.

    Image
    Image
  4. Selecteer Set Up en volg de stappen om de Appstore te installeren. Als het klaar is, start u uw pc opnieuw op.

    Image
    Image
  5. Open de Amazon Appstore. Als het niet in het menu Start staat, gebruik dan Windows zoeken om het te vinden.

    Image
    Image
  6. Log in op je Amazon-account of maak een nieuwe aan.

    Image
    Image
  7. Kies of zoek een app die u op uw pc wilt downloaden.

    Image
    Image
  8. Selecteer Get en vervolgens Install op de downloadpagina van de app.

    Image
    Image
  9. Selecteer Open om de app te starten.

    Image
    Image

Bottom Line

Je kunt Android-apps downloaden en installeren op Windows 11 via de Amazon Appstore. Deze functionaliteit is heel anders dan de Windows 10-methode voor het uitvoeren van Android-apps, waarvoor een aangesloten Android-smartphone vereist is. Er is geen emulatiesoftware vereist om Android-apps te installeren, aangezien deze functionaliteit is ingebouwd in het Windows 11-besturingssysteem.

Hoe kan ik Android-apps op mijn pc uitvoeren?

Zodra je een Android-app op je Windows 11-pc of -tablet hebt geïnstalleerd, kun je de app op dezelfde manier openen en uitvoeren als met een Windows-app.

Image
Image

Als de Android-app is ontworpen voor gebruik op smartphones, vult deze mogelijk niet het volledige scherm op uw Windows 11-apparaat. Als de app echter Android-tablets ondersteunt, kunt u deze mogelijk vergroten of verkleinen.

Om de Android-app te vinden nadat deze is geïnstalleerd, opent u het menu Start van Windows 11 en selecteert u Alle apps De app moet zichtbaar zijn in de lijst naast al uw Windows-apps. Als alternatief kunt u ook naar de app zoeken door de naam in de zoekbalk van het menu Start te typen.

Tik op het pictogram van de Android-app om deze te openen. U kunt het app-venster vervolgens verplaatsen met uw muiscursor of uw vinger als uw apparaat aanraakbediening ondersteunt.

Image
Image

Hoe krijg ik Google Apps op Windows 11?

Het is belangrijk om te benadrukken dat Windows 11 alleen Android-apps kan downloaden van de Amazon Appstore. U kunt geen Android-apps installeren vanuit de Google Play Store.

Deze beperking betekent dat u mogelijk Android-apps tegenkomt die u niet op uw Windows 11-apparaat kunt installeren, maar dit is niet noodzakelijk het einde van de wereld. Hoewel bijvoorbeeld veel van de eersteklas apps van Google, zoals Google Maps, Google Foto's en Google Drive niet beschikbaar zijn in de Amazon Appstore, hebben de meeste Windows-apps (u hebt dus de Android-versie niet nodig).

Vergeet Windows-apps en -websites niet als het gaat om toegang tot services op Windows 11-apparaten.

Je hebt ook toegang tot de meeste diensten van Google op Windows 11 via een webbrowser. Nogmaals, er is geen extra app-download vereist.

FAQ

    Hoe verwijder je apps op Windows 11?

    Een manier om apps op Windows 11 te verwijderen, is via het menu Start. Selecteer Alle apps, klik met de rechtermuisknop op de app die u wilt verwijderen en selecteer Verwijderen Of ga naar Instellingen> Apps > Apps & Features , selecteer de knop met drie stippen naast de app die je wilt verwijderen en kies Verwijderen

    Hoe schakel je achtergrond-apps uit in Windows 11?

    Ga naar Instellingen > Apps > Apps en functies Selecteer de knop met drie stippen naast de app die je wilt stoppen en kies Geavanceerde opties Ga vervolgens naar Achtergrond-app-machtigingen en selecteer Nooitom te voorkomen dat de app op de achtergrond draait.

    Hoe verbind ik mijn Android met Windows 11?

    Om uw Android-apparaat op uw Windows-pc aan te sluiten, sluit u de apparaten aan met een USB-kabel. Selecteer vervolgens op uw Android Bestanden overbrengen Selecteer op uw pc Open apparaat om bestanden te bekijken > Deze pcU kunt ook draadloos verbinding maken met AirDroid via Google Play, Bluetooth of de Microsoft Your Phone-app.

    Hoe speel ik Android-games op Windows 11?

    Google heeft aangekondigd dat Google Play Games in 2022 naar Windows komt. Het is ook mogelijk om Android op een pc te installeren zonder emulator met behulp van Phoenix OS.

Aanbevolen: