Wat is een registersleutel? (Definitie van registersleutel)

Inhoudsopgave:

Wat is een registersleutel? (Definitie van registersleutel)
Wat is een registersleutel? (Definitie van registersleutel)
Anonim

Een registersleutel kan worden gezien als een soort bestandsmap, maar deze bestaat alleen in het Windows-register. Registersleutels bevatten registerwaarden, net zoals mappen bestanden bevatten. Registersleutels kunnen ook andere registersleutels bevatten, die soms subsleutels worden genoemd.

Registersleutels werken op dezelfde manier in alle versies van Windows. Er zijn enkele wijzigingen aangebracht in de manier waarop u registersleutels samenvouwt en uitbreidt, maar deze waren zeer klein en hadden geen invloed op hun functie.

Structuur van het Windows-register

Image
Image

Het Windows-register is gestructureerd in een hiërarchie, waarbij de bovenste registersleutels registerkasten worden genoemd. Hieraan zijn speciale regels verbonden, maar het zijn registersleutels in alle andere opzichten.

De term "registervermelding" kan verwijzen naar elk afzonderlijk onderdeel van het Windows-register (zoals een component of waarde), maar is meestal synoniem met een registersleutel.

Items in het register zijn op deze manier gestructureerd:


KEY(HIVE)\SUBKEY\SUBKEY\…\…

Laten we eens kijken naar een specifiek voorbeeld van de Register-editor om uit te leggen hoe registersleutels werken:


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft

Zoals je kunt zien, is het hierboven getoonde registerpad verdeeld in drie secties, elk gescheiden door een backslash:

  • HKEY_LOCAL_MACHINE
  • SOFTWARE
  • Microsoft

Elke sectie vertegenwoordigt een enkele registersleutel, met de meest rechtse genest onder de vorige, enzovoort. Er anders over denken: elke toets bevindt zich onder de toets aan de linkerkant, net zoals een pad op uw computer werkt, zoals C:\Windows\System32\Boot.

De eerste registersleutel, HKEY_LOCAL_MACHINE, staat bovenaan het pad en is een registercomponent. Genest onder HKEY_LOCAL_MACHINE is de SOFTWARE registersleutel. De Microsoft sleutel is nog een andere registersleutel genest onder SOFTWARE.

Registersleutels zijn niet hoofdlettergevoelig, wat betekent dat het niet uitmaakt of letters hoofdletters of kleine letters zijn; ze kunnen op beide manieren worden geschreven zonder de manier waarop ze werken te beïnvloeden.

Registersleutels kunnen vrij diep worden genest. Hier is een voorbeeld van een vijf niveaus diep die u in het register van elke Windows-computer onder de HKEY_CURRENT_CONFIG-component vindt:


HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\Control\Print\Printers

Je kunt de werking van Windows op een aantal zeer fundamentele niveaus veranderen door registersleutels toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen. U moet echter zeer voorzichtig zijn bij het sleutelen aan het register, omdat u ernstige problemen op uw computer kunt veroorzaken die kunnen leiden tot verlies van alle gegevens.

Back-up maken en registersleutels herstellen

Het is verstandig om een back-up van uw register te maken voordat u er wijzigingen in aanbrengt. Met een kopie van de sleutels die u in de hand heeft, kunt u zich veilig voelen, wetende dat u alle wijzigingen die tot problemen in uw systeem kunnen leiden, ongedaan kunt maken. U hoeft geen back-up van het hele register te maken als u dat niet wilt; u kunt alleen een back-up maken van de registersleutels waarmee u werkt.

Uw geback-upte registersleutels bestaan als een REG-bestand. U kunt eenvoudig een registerback-up herstellen door het REG-bestand te openen en de aanwijzingen te volgen, en het kan worden gedaan, ongeacht welke versie van Windows u gebruikt.

FAQ

    Hoe voeg ik een sleutel toe?

    Gebruik in Windows de Windows+ R sneltoets om de Register-editor te openen en voer vervolgens regedit in > OK. Navigeer in het linkerdeelvenster naar de registersleutel die u wilt toevoegen > klik met de rechtermuisknop op de sleutel > selecteer New > Key.

    Wat zijn de vijf registersleutels?

    In de meeste versies van Windows bevinden de volgende sleutels zich in het register: HKEY_CLASSES_ROOT (HKCR), HKEY_CURRENT_USER (HKCU), HKEY_LOCAL_MACHINE (HKLM), HKEY_USERS (HKU) en HKEY_CURRENT_CONFIG.

Aanbevolen: