Repareer het: het externe apparaat accepteert de verbinding niet

Inhoudsopgave:

Repareer het: het externe apparaat accepteert de verbinding niet
Repareer het: het externe apparaat accepteert de verbinding niet
Anonim

De foutmelding dat het externe apparaat of de externe bron de verbinding niet accepteert, kan een tijdelijke storing zijn of een teken van malware.

Als u uw laptop hebt aangesloten op uw bedrijfsnetwerk, heeft de IT-afdeling mogelijk uw LAN-instellingen gewijzigd om de proxyserver van het bedrijf te gebruiken voor toegang tot internet. Als deze instelling blijft bestaan wanneer u probeert vanuit huis verbinding te maken, kunt u deze fout zien.

De oplossing voor dit probleem hangt af van de oorzaak van de fout.

Image
Image

Oorzaken van externe apparaten die geen verbindingen accepteren

De betekenis achter deze foutmelding is gerelateerd aan hoe uw internetverkeer wordt omgeleid wanneer u een browser gebruikt.

Als je computer is geconfigureerd om een proxyserver te gebruiken, worden al je internetverzoeken doorgestuurd naar die proxyserver. De proxyserver handelt vervolgens al het verkeer tussen internet en uw computer af. Op een bedrijfsnetwerk is dit normaal. IT-beheerders gebruiken proxyservers om bedrijfsnetwerken te beschermen tegen kwaadwillende websites en om bedrijfsinformatie te beschermen.

In sommige gevallen worden thuisgebruikers echter geïnfecteerd door software die de LAN-instellingen wijzigt in een poging om internetverkeer via ongewenste proxyservers te leiden.

Image
Image

Hoe externe apparaten te repareren die geen verbindingen accepteren

  1. Voer een malwarescan uit. Vooral in een thuiscontext kan deze fout wijzen op een specifiek soort malware-infectie die uitgaand verkeer via een proxyserver probeert te routeren. Die omleiding stelt de mensen die de proxy beheren in staat om alle inhoud van dat verkeer te lezen, inclusief accountwachtwoorden.
  2. Vernieuw uw DNS-serverinstellingen. Beheerde netwerken ondervinden soms updates van DNS-instellingen die niet effectief worden doorgegeven aan lokale machines. Als u uw DNS-server loslaat en vervolgens vernieuwt, wordt de DNS-cache gereset, waardoor verkeerd uitgelijnde instellingen worden gewist die de toegang tot sommige externe activa blokkeren.
  3. Verkrijg nieuw groupwarebeleid. het is mogelijk dat een van uw groepsbeleidsinstellingen is gewijzigd, waardoor uw computer de verkeerde proxyserver gebruikt voor internettoegang.

    Voer vanuit een opdrachtpromptvenster gpupdate /force uit. Als Windows een foutmelding geeft, moet iemand met beheerderstoegang de opdracht in plaats daarvan uitvoeren.

  4. Verwijder de proxyserver uit uw LAN-instellingen. Toegang Internetverbindingen > Interneteigenschappen > Verbindingen en controleer of Instellingen automatisch detecterenis ingeschakeld.

Aanbevolen: