Apple Pay werkt niet? Hoe repareer je het

Inhoudsopgave:

Apple Pay werkt niet? Hoe repareer je het
Apple Pay werkt niet? Hoe repareer je het
Anonim

Gebruik de mobiele betalingsservice van Apple Pay om snel en gemakkelijk aankopen te doen in plaats van te zoeken naar contant geld, cheques of creditcards. Het kan echter zijn dat u een transactie niet kunt voltooien wanneer u Apple Pay gebruikt bij het tankstation of een andere winkel.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de iPhone 11-serie, X-serie, 8, 7 en 6-serie iPhones.

De oorzaken van Apple Pay die niet goed werken

De meest voorkomende redenen waarom Apple Pay niet werkt, is dat de batterij van de telefoon bijna leeg is of dat de winkel Apple Pay niet kan accepteren.

Image
Image

Nogmaals, er zijn momenten waarop je Apple Pay niet aan het werk kunt krijgen, wat lastig is om mee om te gaan als je normaal gesproken geen contant geld bij je hebt. Er kunnen problemen zijn met de Apple Pay-servers, een defecte digitale beta alterminal of problemen met een bepaalde bankpas of creditcard.

Hoe te repareren dat Apple Pay niet werkt

Als je problemen hebt om Apple Pay aan het werk te krijgen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het probleem op te lossen. De meeste hiervan zijn snelle en gemakkelijke oplossingen om het probleem op te lossen en Apple Pay weer aan het werk te krijgen.

  1. Bevestig dat Apple Pay-servers actief zijn. Mogelijk hebt u geen Apple Pay-probleem. De Apple Pay-servers zijn mogelijk niet beschikbaar vanwege technische problemen, die niets met uw iPhone te maken hebben. Als dit het geval is, wacht dan tot de service weer begint te werken.

    Om erachter te komen of Apple Pay downtime ervaart, gaat u naar de Apple System Status-website en controleert u of er een groene cirkel naast Apple Pay staat. Een groene cirkel sluit een servicestoring uit. U kunt doorgaan naar andere oplossingen.

  2. Bevestig dat het bedrijf Apple Pay accepteert. Als dit het geval is, kan het zijn dat een bepaalde terminal niet werkt wanneer u Apple Pay gebruikt. Als u dit probleem tegenkomt, vraag dan of er een andere terminal is die u kunt gebruiken. Als je eenmaal weet welke terminal Apple Pay accepteert, houd er dan rekening mee voor toekomstige transacties.
  3. Selecteer handmatig een creditcard of betaalpas. Zelfs als u bij een werkende terminal bent, kunt u problemen ondervinden met het apparaat dat Apple Pay op uw iPhone detecteert. Als je de iPhone omhoog houdt en Apple Pay werkt niet, selecteer dan handmatig een creditcard in de Wallet-app om een betaling uit te voeren.

  4. Laad de iPhone-batterij op. Wanneer de iPhone-batterij bijna leeg is, meestal 10% of minder, kan deze in de energiebesparende modus gaan en veel functies op de iPhone werken niet meer om stroom te besparen. Zorg ervoor dat uw iPhone voldoende is opgeladen voordat u gaat winkelen.
  5. Verwijder en voeg de creditcard of betaalpas opnieuw toe. Er kan een creditcard of betaalpas zijn die u herhaaldelijk problemen geeft wanneer u deze op Apple Pay gebruikt. Dit kan gebeuren wanneer je een nieuwe creditcard van je provider krijgt en de gewijzigde informatie niet meteen wordt bijgewerkt op Apple Pay. Als dit het geval is, verwijdert u de kaartgegevens en voegt u deze opnieuw toe om het probleem op te lossen.
  6. Sluit de Apple Wallet-app. Apps kunnen vastlopen of vastlopen. Het sluiten en opnieuw openen van de Apple Wallet-app kan een probleem met Apple Pay oplossen.
  7. Start de iPhone opnieuw op. Het herstarten van de telefoon kan een groot aantal problemen oplossen.

  8. Herstel de iPhone naar de fabrieksinstellingen. Als geen van de bovenstaande strategieën het Apple Pay-probleem oplost, herstelt u de iPhone naar de fabrieksinstellingen. Dit is een laatste kans die je niet kunt doen terwijl je in de rij staat te wachten om te betalen.

    Als u een apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden uw persoonlijke gegevens en bestanden van de iPhone verwijderd, dus het hebben van een recente back-up is essentieel om de telefoon te herstellen.

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, gaat u naar de online ondersteuningssite van Apple voor hulp als u het probleem zelf wilt oplossen. Breng de iPhone anders naar een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider.

Maak een Apple Genius Bar-afspraak voordat je een iPhone naar een lokale Apple Store brengt, zodat je niet in de rij hoeft te wachten voor hulp.

Aanbevolen: