Drones zijn het nieuwe beste voor selfies

Inhoudsopgave:

Drones zijn het nieuwe beste voor selfies
Drones zijn het nieuwe beste voor selfies
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Pixy-drone maakt foto's en video's voor Snapchat.
  • Maximale vliegtijd is 20 seconden.
  • Kleine drones vallen niet onder de drone-regelgeving.
Image
Image

Snap, de Snapchat-mensen, hebben een selfie-drone gemaakt die net zo irritant kan zijn als een behoeftige wesp.

Drones. Goed: reddingsacties, geweldige luchtopnamen met een hoge productiewaarde in tv en films. Slecht: oorlogvoering op afstand, griezelige gluurder-Tom-actie, iedereen irriteren die niet de eigenaar is. Maar Snap's $ 250 Pixy heeft een aantal serieuze voordelen, wat betreft ergernis. Ten eerste is het klein en schattig. En ten tweede is het alleen ontworpen voor ultrakorte vluchten, tot slechts 20 seconden bij een pop.

"De vlucht van de drone is meestal bedoeld voor geautomatiseerde manoeuvres, wat betekent dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het besturen van de drone. Dit betekent ook dat de Snapchat-drone geen lange afstanden kan vliegen, zoals meestal bedoeld is voor korte selfies-vluchten, "vertelde drone-specialist en brandweerman James Leslie via e-mail aan Lifewire.

"Door de korte vliegtijd van de Snapchat-drone kunnen gebruikers geen lange afstanden vliegen, wat betekent dat gebruikers geen foto's of video's van grote gebieden kunnen maken. De drone zou daar niet veel aan hebben op zoek naar traditionele luchtfotografie."

Korte films

De Pixy-drone weegt drie en een half ounce (101 gram), maakt 12-megapixel foto's en 2,7K video, wordt geleverd met een paar oplaadbare batterijen (en oplader) en past in je handpalm. Elke lading levert 5-8 korte vluchten op, afhankelijk van hoe lang ze duren, en al je foto's en video's worden opgeslagen in het interne flashgeheugen van 16 GB.

Het doel van de Pixy is om hem te starten en foto's en video's van jezelf en je vrienden te maken vanuit interessante hoeken. De korte vliegtijd maakt het voor omstanders bijna hinderlijk vrij, want echt, wie zou dit kleine gele vliegtuigje haten als het na enkele ogenblikken moet landen?

De Pixy werkt met de Snap-app en maakt verbinding via Bluetooth. Het idee is dat je het in een van de vooraf ingestelde vluchtpatronen lanceert (er zijn er zes), en het voert de geautomatiseerde vlucht uit voordat het landt. Het is duidelijk dat je het niet over de rand van een gebouw moet vliegen, of van een klif, of over water, want dan zal het proberen te 'landen' en je zult het nooit meer zien. Toch niet in één stuk.

Maar even duidelijk zijn dat de exacte scenario's waarin een selfie-drone aantrekkelijk is. Als je boven op een hoog gebouw staat, wie wil er dan niet met zijn camera over de rand vliegen voor een geweldig omgekeerd schot?

Volgens Kara Murphy van DP Review is de videokwaliteit niet alles, maar prima voor 'smartphoneconsumptie'. In feite lijkt het hele ontwerp van de Pixy te zijn gebaseerd op de compromissen die nodig zijn om de grootte en het gewicht te verlagen tot een plek waar het een praktisch speelgoed in zakformaat is, en in die termen is het een moordende drone. (Nee, niet dat soort moordende drone.)

"Voor beter of slechter, dit is niet zozeer een drone als wel een handsfree selfiestick [voor] het soort mensen dat op Snap post", zei fotograaf LegacyGT op een DP Review-forumthread. "De beeldkwaliteit is verschrikkelijk, maar mensen maken al selfies met de waardeloze camera aan de voorkant sinds de iPhone 4 in 2010. En net als telefooncamera's zal deze camera ook verbeteren."

Image
Image

Drone kreunen

Maar ondanks zijn kleine formaat is de Pixy nog steeds een drone, en dat brengt problemen en verantwoordelijkheden met zich mee.

"Een probleem met de Pixy-drone is dat het geen botsingsvermijding heeft. De drone vertrouwt meestal op geautomatiseerde vluchtpatronen, zoals een baan om de gebruiker. Het gebrek aan vermijding van botsingen kan echter een risico vormen voor de drone en anderen. Vooral als de drone in een druk gebied wordt gebruikt", zegt Leslie.

Hoe zit het met dronewetten? Dat is nog een voordeel van de grootte van de Pixy. Drones onder de 250 gram zijn niet onderworpen aan de regelgeving voor drones, hoewel, zegt Leslie, "het voor gebruikers het beste zou zijn om bekend te zijn met de wet- en regelgeving om een veilige vlucht te garanderen."

Maar het grootste gevaar dat deze dingen waarschijnlijk vormen, is voor de portemonnee en het milieu, wanneer ze verdwalen in de struiken of de rivier afspoelen voordat de eerste lading zelfs maar is opgebruikt.

Correctie 5/12: Naamsvermelding bijgewerkt in paragraaf drie om de juiste voornaam weer te geven.

Aanbevolen: