Hoe code 28-fouten in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 28-fouten in Windows op te lossen
Hoe code 28-fouten in Windows op te lossen
Anonim

Wat te weten

  • Code 28-fouten worden meestal veroorzaakt door ontbrekende stuurprogramma's voor het stuk hardware waarop de fout in Apparaatbeheer verschijnt.
  • Het bijwerken van de stuurprogramma's voor het apparaat lost het probleem bijna altijd op.
  • Als dat niet werkt, is de kans groot dat de hardware een fysiek probleem heeft en moet worden vervangen.

De Code 28-fout is een van de verschillende mogelijke foutcodes van Apparaatbeheer die u kunt zien voor een stuk hardware. Zoals hierboven vermeld, wordt het bijna altijd veroorzaakt door een ontbrekend stuurprogramma voor dat specifieke stuk hardware.

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom er geen stuurprogramma voor een apparaat is geïnstalleerd, maar het oplossen van het probleem, dat hieronder in detail wordt beschreven, zal hetzelfde zijn, ongeacht de oorzaak.

Code 28-fouten zullen bijna altijd precies zo worden geformuleerd:

De stuurprogramma's voor dit apparaat zijn niet geïnstalleerd. (Code 28)

Details over foutcodes van Apparaatbeheer, zoals Code 28, zijn beschikbaar in het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat en zien er bijna altijd als volgt uit:

Image
Image

De Code 28-fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer, maar de meeste lijken van invloed te zijn op USB-apparaten en geluidskaarten.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 28-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

Hoe een code 28-fout te herstellen

Bij elk besturingssysteem van Microsoft kan een code 28 Device Manager-fout optreden, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en meer. Deze aanwijzingen zijn van toepassing op al die Windows-versies.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan.

    Image
    Image

    Er is altijd een kleine kans dat de Code 28-fout die u in Apparaatbeheer ziet, werd veroorzaakt door een fout in Apparaatbeheer of in uw BIOS. Als dat het geval is, kan een herstart het probleem mogelijk oplossen.

  2. Heb je een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat je de fout opmerkte? Als dat zo is, is het heel goed mogelijk dat de wijziging die u heeft aangebracht het probleem heeft veroorzaakt.

    Maak de wijziging ongedaan, start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op de code 28-fout.

    Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht, kunnen sommige oplossingen bestaan uit het verwijderen of opnieuw configureren van het nieuw geïnstalleerde apparaat, het terugdraaien van het stuurprogramma naar de versie vóór je update of het gebruik van Systeemherstel om recente wijzigingen in Apparaatbeheer ongedaan te maken.

    Image
    Image
  3. Update de stuurprogramma's voor het apparaat. Het installeren van de nieuwste door de fabrikant geleverde stuurprogramma's voor een apparaat met de code 28-fout is de meest waarschijnlijke oplossing voor het probleem.

    Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's voor het juiste besturingssysteem installeert. Als u bijvoorbeeld Windows 10 64-bit gebruikt, installeert u de stuurprogramma's die zijn ontworpen voor die specifieke versie van Windows. Veel van deze fouten worden veroorzaakt door pogingen om de verkeerde stuurprogramma's voor een apparaat te installeren. Een manier om er zeker van te zijn dat u het juiste stuurprogramma krijgt, is door een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's te gebruiken.

    Als de stuurprogramma's niet willen updaten, probeer dan je antivirussoftware uit te schakelen tijdens het updateproces. Soms interpreteren deze programma's het bijwerken van uw stuurprogramma verkeerd als kwaadaardig en blokkeren het.

  4. Installeer het nieuwste Windows-servicepack. Microsoft brengt regelmatig servicepacks en andere patches uit voor hun besturingssystemen, waarvan er één een oplossing kan bevatten voor de oorzaak van de code 28-fout.

    We weten zeker dat bepaalde servicepacks voor Windows Vista en Windows 2000 specifieke oplossingen bevatten voor sommige gevallen van deze specifieke fout in Apparaatbeheer.

  5. Vervang de hardware. Als laatste redmiddel moet u mogelijk de hardware met de fout vervangen.

    Het is ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met deze versie van Windows. U kunt voor de zekerheid de Windows HCL controleren.

    Als u nog steeds denkt dat er een software-/besturingssysteemcomponent is voor deze Code 28-fout, kunt u proberen Windows automatisch te repareren. Als dat niet werkt, probeer dan een schone installatie van Windows. We raden je af om een van deze drastischere opties te doen voordat je de hardware probeert te vervangen, maar het kan zijn dat je dit moet doen als je geen andere opties meer hebt.

FAQ

    Hoe los ik foutcode 14 op?

    Foutcode 14 betekent dat uw computer opnieuw moet worden opgestart om het apparaat correct te laten werken. Start uw pc opnieuw op wanneer u wijzigingen aanbrengt in apparaatstuurprogramma's.

    Hoe los ik foutcode 31 op?

    Als u een code 31-fout ziet, start u uw pc opnieuw op, maakt u recente wijzigingen in Apparaatbeheer ongedaan en draait u het defecte stuurprogramma terug naar een eerdere versie. Als u nog steeds problemen ondervindt, verwijdert u de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters.

    Hoe los ik code 39-fouten op?

    Update of installeer de stuurprogramma's voor het defecte apparaat opnieuw en start vervolgens uw computer opnieuw op. Als een USB-apparaat de code 39-fout genereert, verwijder dan elk apparaat onder de hardwarecategorie Universal Serial Bus-controllers in Apparaatbeheer en installeer vervolgens de stuurprogramma's op de juiste manier.

Aanbevolen: