Microsofts update-leveringsproces kan een opknapbeurt gebruiken

Inhoudsopgave:

Microsofts update-leveringsproces kan een opknapbeurt gebruiken
Microsofts update-leveringsproces kan een opknapbeurt gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een recente Windows 11-update veroorzaakte problemen voor sommige mensen, ondanks een paar weken testen.
  • Het probleem zorgde ervoor dat Microsoft gebruikers vroeg om de update te verwijderen.
  • Experts begrijpen de hachelijke situatie van Microsoft, maar stellen voor het op te voeren om mensen gerust te stellen dat ze niet worden onderworpen aan niet-geteste code.

Image
Image

Een update zou de zaken moeten verbeteren, toch?

Microsoft lijkt de memo te hebben gemist, omdat een recente update sommige mensen zorgen baarde en allerlei problemen veroorzaakte, zoals app-crashes. De oplossing van Microsoft? Het vroeg de getroffen mensen om de update te verwijderen en maakte vervolgens de problematische update helemaal ongeldig door een oplossing te leveren. Alsof het installeren van een update niet al schokkend genoeg was, moesten mensen nu opnieuw hun best doen om de update terug te draaien. Zou Microsoft zijn software niet beter moeten testen voordat het naar mensen wordt gepusht?

"Microsoft doet zijn best op het gebied van updates en kwaliteit, maar het wordt bemand door mensen en ze zullen soms fouten maken rond een update", vertelde Eran Livne, Director of Product Management Endpoint Remediation bij Qualys, via e-mail aan Lifewire. "Ze doen hun best om problemen te vinden en op te lossen voordat ze worden uitgebracht, maar het is niet perfect."

Going for Broken

De update, KB5012643, die op 25 april 2022 werd uitgebracht, was een optionele cumulatieve update voor WIndows 11 21H2 met veel kleine wijzigingen. Voor sommige gebruikers crashte de update echter apps die bepaalde componenten van het. NET 3.5 framework, een cruciaal onderdeel van veel Windows-apps.

Volgens Dale Dawson, productdirecteur bij Syncro, ontstond het probleem simpelweg omdat mensen Windows op allerlei configuraties gebruiken en Microsoft ze niet allemaal kan testen. In een e-mailuitwisseling met Lifewire zei Dawson dat Microsoft de Windows 11 Build 22000.651 (met de KB5012643-update) op 14 april 2022 in het Release Preview Channel aan Windows Inside-gebruikers heeft uitgebracht om de update te testen, voordat deze aan alle gebruikers wordt vrijgegeven een een paar weken later.

"Testen kunnen complex zijn in de meest gecontroleerde omstandigheden, zelfs met grote gemeenschappen die de inspanning ondersteunen", legt Dawson uit.

Kevin Breen, directeur van Cyber Threat Research bij Immersive Labs, legde het probleem in meer detail uit. Breen vertelde Lifewire via e-mail dat moderne besturingssystemen ongelooflijk complex zijn en dat alle verschillende instellingen, software en hardware het voor Microsoft onmogelijk maken om elke mogelijke permutatie te testen."Zo'n hoge mate van variantie leidt uiteindelijk tot situaties waarin patches en updates problemen veroorzaken", zegt Breen.

Om het punt verder naar huis te brengen, vertelde Mitja Kolsek, mede-oprichter van het 0patch-project, aan Lifewire dat Microsoft een veel moeilijker probleem heeft dan bijvoorbeeld Apple, als het gaat om het testen van updates. In tegenstelling tot Windows draait macOS slechts op een handvol "gestandaardiseerde" Macs.

Geen problemen met gebruikers

In plaats van een gebrek aan testen aan te merken, geloofde Kolsek dat het echte probleem in het updateproces zelf zit, dat volgens hem verouderd en ongeschikt is voor de huidige wereld van snelle exploitatie van kwetsbaarheden, vooral voor beveiligingsupdates.

"Microsoft heeft aangetoond dat het verminderen van de testinspanning resulteert in meer functionele problemen en ingetrokken updates, wat niet zo'n probleem zou zijn als zowel het toepassen als het verwijderen van updates de computer niet opnieuw hoefde te starten", aldus Kolsek."Waar ze de grens trekken van "aanvaardbaar niveau van problemen die we onze gebruikers regelmatig veroorzaken" is dan een kwestie van hun bedrijfsstrategie."

Image
Image

Livne was het daarmee eens en zei dat het nu belangrijk is om het proces voor het terugdraaien van de defecte update af te handelen. Volgens hem is het van het grootste belang om dit proces gemakkelijk en begrijpelijk te maken om mensen door te laten gaan. Als mensen niet overtuigd zijn, zou Microsoft extra middelen moeten inzetten om hun testproces verder uit te werken om meer potentiële use-cases en combinaties te dekken.

Bovendien vindt Livne dat Microsoft ook van de gelegenheid gebruik moet maken om meer technische details te verstrekken aan mensen die de details van de defecte update willen begrijpen, en de stappen opsommen die het bedrijf zal nemen om ervoor te zorgen dat zoiets niet opduikt in de toekomst opnieuw.

"Gebruikers zullen begrip hebben zolang ze zien dat hun tijd [wordt gewaardeerd]", meende Livne. "Als ze denken dat ze als proefkonijnen worden behandeld, zullen ze in de toekomst minder snel updates uitvoeren."

Aanbevolen: