7 Dingen om te overwegen voordat je een Smart TV koopt

Inhoudsopgave:

7 Dingen om te overwegen voordat je een Smart TV koopt
7 Dingen om te overwegen voordat je een Smart TV koopt
Anonim

De meeste tv's die tegenwoordig worden verkocht, worden beschouwd als smart-tv's, ook wel verbonden tv's genoemd. Smart TV's vertegenwoordigen de convergentie van computers en entertainment met geïntegreerd internet en een scala aan gratis en betaalde apps.

Deze koopgids helpt je te bepalen welke smart-tv je moet kopen op basis van je behoeften, budget en voorkeuren.

Wat is een Smart TV?

Een smart-tv bevat een besturingssysteem, waardoor gebruikers toegang hebben tot streaming-inhoud zonder een extern apparaat aan te sluiten. Smart TV's zijn populair bij mensen die graag naar de nieuwste shows op Netflix, Hulu en andere streamingplatforms kijken.

U kunt online en netwerkgebaseerde inhoud openen, beheren en bekijken met een smart-tv. Bijna alle tv's die tegenwoordig worden verkocht, worden als smart-tv's beschouwd, en veel fabrikanten, waaronder LG, Vizio en Samsung, verkopen smart-tv's.

Image
Image

Top 7 dingen om te overwegen bij het kopen van een Smart TV

Voordat u een smart-tv kiest, zijn er zeven belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het winkelen:

  • Kosten
  • Maat
  • Resolutie
  • HDR
  • Vernieuwingstarieven
  • Integraties
  • Apps

Hoeveel moet een Smart TV kosten?

Ongeacht uw budget, u zou een smart-tv moeten kunnen vinden die u zich kunt veroorloven. Een hoger budget brengt u echter extra functies, grotere formaten en hogere resoluties. Het is misschien de moeite waard om te investeren in een duurdere smart-tv om uw investering toekomstbestendig te maken, maar als u nu iets betaalbaars nodig heeft, kunt u nog steeds een kwaliteitsapparaat vinden.

Prijzen variëren sterk tussen fabrikanten en modellen. Hieronder vindt u enkele algemene prijsrichtlijnen voor smart-tv's, maar als u rondkijkt, vindt u mogelijk andere formaten en hogere resoluties voor uw prijspunt.

Prijsklasse Wat u kunt verwachten
>$300

Maat: 24 tot 43 inch (Als u een grotere vindt voor deze prijs, kan deze kwaliteit missen.)

Resolutie : 1080p, HD-resolutie of opschaling op laag niveau.

Opmerking: Let op goedkope mid-range pc's voor deze prijs.

>$600

Formaat: 42 tot 55 inch.

Resolutie: tot 4K HDR.

Opmerking: Hoewel deze sets 4K HDR kunnen ondersteunen, bieden ze mogelijk niet de ondersteunende technologie, inclusief panelen, verlichtingssystemen en processors, die er echt het beste van kunnen maken.

>$1, 000

Maat: 42 tot 65 inch (kwaliteit kan variëren).

Resolutie: tot 4K HDR

Opmerking : Voor deze prijs vind je goede lcd-tv's in verschillende formaten met een behoorlijke beeldkwaliteit. Mogelijk vindt u ook QLED-modellen en goedkopere OLED-tv's.

>$2, 000

Maat: 48 inch, 55 inch en hoger (kwaliteit kan variëren).

Resolutie: 4K HDR.

Opmerking: Voor deze prijs ziet u een verbeterde beeldkwaliteit die echt pronkt met HDR-bronmateriaal.

>$5, 000

Grootte: Tot 75 inch of hoger.

Resolutie: Tot 8K.

Opmerking: Voor deze prijs zult u zwevende glazen displays, ingebouwde audio-arrays en over het algemeen materialen van hogere kwaliteit tegenkomen.

Hoe groot moet mijn Smart TV zijn?

Grootte en resolutie hebben een aanzienlijk effect op het prijskaartje van een tv, dus het is essentieel om goed na te denken over het gewenste formaat bij het kopen van een nieuwe smart-tv.

Om het beste smart-tv-formaat te bepalen, meet u de afmetingen van de kamer waar u de tv plaatst en bepa alt u vervolgens welk schermformaat de gewenste kijkervaring biedt zonder de kamer te overweldigen.

Smart-tv's zijn er in verschillende formaten die per fabrikant verschillen. De meest voorkomende maten zijn 42 inch, 50 inch, 55 inch, 65 inch en 75 inch (diagonaal gemeten). Alles boven de 65 inch brengt u in een veel duurdere categorie. Er is ook een extreem hoogwaardige markt die geschikt is voor diegenen die 80-inch of 85-inch smart-tv's willen.

Zelfs als je je tv-kamer hebt opgemeten, vind je het misschien moeilijk om je voor te stellen hoe je smart-tv precies zal passen. Je bent niet alleen. Samsung, Sony, LG en TCL hebben augmented reality-apps waarmee klanten kunnen zien hoe een tv er in een kamer uitziet. Best Buy biedt ook een AR-viewer, zodat u kunt zien hoe uw nieuwe apparatuur zal passen.

Image
Image

Welke resolutie moet een Smart TV hebben?

De meeste tv's hebben drie resoluties: 1080p, 4K en 8K.

We raden aan om een tv met 4K-resolutie te kopen voor het beste algemene gebruik. Tv's met een resolutie van 1080p zijn prima, maar ze zijn verouderd volgens de huidige normen, en je beta alt geen boete meer voor het verkrijgen van de hogere resolutie.

8K-resolutie-tv's zijn nu waar 4K-tv's vroeger waren: high-end met een hoog prijskaartje. Het is de investering waarschijnlijk nog niet waard, aangezien de prijzen hoog zijn en er niet veel inhoud (tv-programma's of films) is met een resolutie die hoog genoeg is om enig verschil in beeldkwaliteit te zien.

4K, ook wel bekend als Ultra HD, is een uitstekende middenweg omdat het een resolutie van hoge kwaliteit is met veel betaalbare opties. Bovendien bieden veel streamingdiensten en apps 4K-inhoud, zodat u ten volle kunt profiteren van wat ze bieden.

Moet een Smart TV HDR-ondersteuning hebben?

De meeste van de beste smart-tv's worden geleverd met een beeldverbeterende technologie genaamd HDR (hoog dynamisch bereik).

HDR brengt een hoog detailniveau naar voren in de donkerste en lichtste delen van een foto en verbetert het kleurenbereik. U kunt verschillende HDR-indelingen tegenkomen, zoals HDR10, Dolby Vision, HDR 10+ en HLG (Hybrid Log-Gamma), maar zolang het scherm enige HDR-ondersteuning heeft, bent u klaar om te gaan. Verschillen tussen de formaten zijn minimaal.

Welke verversingssnelheid moet een Smart TV hebben?

Smart TV-schermen bieden verversingsfrequenties van 60 Hz of 120 Hz. Deze meting verwijst naar hoe vaak het beeld per seconde wordt gereset. Hoe vaker het wordt vernieuwd, hoe scherper het beeld blijft en hoe minder bewegingsonscherpte je zult ervaren.

Een hoge verversingssnelheid is uitstekend bij het kijken naar sport, maar wees voorzichtig bij het kijken naar films met een hogere verversingssnelheid. Films die op die manier worden weergegeven, kunnen een uiterlijk krijgen dat niet lijkt op wat u in de bioscoop zou zien.

Je houdt de verversingssnelheid waarschijnlijk ingesteld op 60 Hz voor de meeste inhoud, zelfs op een duurdere tv.

Welke integraties moet een Smart TV ondersteunen?

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van een smart-tv is de mogelijkheid om te integreren met andere slimme apparaten in uw huis en om spraakopdrachten te gebruiken. Zo hebben Android TV's van Sony Google Chromecast en Google Assistant ingebouwd. Dus als je een smart home hebt met veel Google-apparaten, kun je met een Android TV je apparaten via de tv bedienen.

Als je overal in huis Amazon Alexa-apparaten hebt, zoals Echo Shows of Echo Dots, is het verstandig om een smart-tv te kopen die Alexa integreert.

Houd rekening met je huis, je andere apparaten en voorkeuren wanneer je besluit of je een smart-tv moet kopen die integreert met een bepaald platform.

Image
Image

Welke apps moet een smart-tv bieden?

Het primaire doel van een smart-tv is entertainment, en uw entertainmentvoorkeuren zullen een belangrijke overweging zijn bij het kiezen van een smart-tv. Diensten zoals Amazon, Hulu, Netflix en Amazon Prime zijn overal beschikbaar op veel platforms, maar niet alle smart-tv's ondersteunen alle apps.

Op alle smart-tv's zijn enkele apps vooraf geïnstalleerd en de meeste hebben app-winkels waar u extra apps kunt selecteren en downloaden. Met smart-tv's van Samsung heb je bijvoorbeeld toegang tot de Samsung App Store en met LG-tv's heb je toegang tot de LG Content Store. Aan de andere kant hebben Vizio smart-tv's al hun apps vooraf geïnstalleerd. Het voegt nieuwe apps toe via updates, maar je zou mirror-inhoud van niet-ondersteunde apps moeten casten of screenen.

Controleer elke smart-tv die u overweegt te kopen op de geïnstalleerde en beschikbare apps om er zeker van te zijn dat uw favorieten aan boord zijn. Of overweeg een apparaat zoals een Roku-stick als aanvulling op toegankelijke apps.

Wie moet een Smart TV kopen?

Iedereen die tegenwoordig een tv koopt, zou een smart-tv moeten overwegen. Hoewel standaard-tv's misschien minder duur zijn, zijn smart-tv's betaalbaarder dan ooit en geven ze u meer waar voor uw geld. U kunt zelfs problemen ondervinden bij het vinden van een 4K-tv die geen "slimme" functies heeft.

Betere beeldkwaliteit en uitgebreide functies, internetconnectiviteit, apps, smart home-integraties en meer maken smart-tv's een overweging voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe tv.

Wat moet ik doen nadat ik een Smart TV heb gekocht?

Je smart-tv mee naar huis nemen en instellen is niet zo eenvoudig als het aansluiten van een standaard-tv, maar het is nog steeds eenvoudig.

  • Selecteer de perfecte plek voor uw nieuwe smart-tv en houd rekening met stopcontacten en toegang tot een sterk wifi-signaal of hoe u de tv via Ethernet aansluit.
  • Voeg indien nodig een antenne- of kabelverbinding toe.
  • Je moet een account aanmaken voor het besturen en beheren van apps, functies en upgrades. Maak uzelf tijdens de eerste installatie vertrouwd met het zoeken, selecteren en installeren van apps en hoe u met de instellingen van uw model kunt werken.
  • De meeste smart-tv's hebben bijbehorende mobiele apps. Je zult waarschijnlijk de bijbehorende app van je smart-tv op een bepaald moment tijdens of na de installatie moeten downloaden.
  • Kies en organiseer beschikbare apps, stel een inhoudsbibliotheek in en kies programma's die u wilt opnemen. Mogelijk moet u zich ook aanmelden bij uw streamingaccounts.
  • Mogelijk moet u ook extra apparaten instellen, zoals gameconsoles, mediaspelers, enz.
  • Als je de basis hebt ingesteld, kun je je ervaring verfijnen door de kleur, helderheid en menuweergave aan te passen en de unieke functies van je smart-tv te verkennen.
Image
Image

Meer tips voor het kopen van een Smart TV

Er is geen echte "beste" smart-tv om te kopen, want het draait allemaal om wat je wilt en je persoonlijke voorkeuren. Houd het volgende in gedachten:

  • Zorg ervoor dat je weet waar je de tv wilt plaatsen en dat je toegang hebt tot stroom, kabelverbindingen en meer.
  • Pas op voor open haarden en andere warmtebronnen die uw componenten kunnen beschadigen.
  • Als je je smart-tv aan de muur monteert, overweeg dan om een groter schermformaat te kiezen, aangezien de tv plat tegen een muur staat en verder weg van je zithoek.
  • Controleer of een tv je favoriete streamingdiensten ondersteunt voordat je koopt.
  • Noteer alles wat je nodig hebt om verbinding te maken met de tv. Ondanks dat smart-tv's talloze inhoud kunnen streamen, hebben ze geen dvd- of Blu-ray-drive geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de tv voldoende HDMI-poorten heeft als u iets op de tv wilt aansluiten.
  • Let op de geluidskwaliteit van je smart-tv en bepaal of je een soundbar of een andere luidspreker nodig hebt.
  • Als je naar smart-tv's in een showroom kijkt, let dan op hoe helder het scherm wordt weergegeven in een helder verlichte kamer.
  • Bewaak uw potentiële smart-tv voor seizoensverkopen (zoals Black Friday) en prijsschommelingen om de beste prijs te krijgen.

FAQ

    Hoe download ik apps op een Samsung Smart TV?

    Als u een app wilt toevoegen die nog niet op uw Samsung Smart TV Smart Hub staat, gaat u naar de startpagina of drukt u op de Smart Hub-knop van de afstandsbediening. Selecteer Apps > zoek en selecteer app en selecteer vervolgens Install, Download of Toevoegen aan startpagina.

    Hoe krijg ik HBO Max op een LG Smart TV?

    Druk op de afstandsbediening van uw LG Smart TV op de Home-knop en selecteer LG Content Store Ga naar Apps > zoek naar en selecteer vervolgens HBO Max > Install > Launch Jij moet je je accountgegevens invoeren of een HBO Max-abonnement instellen.

    Hoe voeg ik apps toe aan een Vizio Smart TV?

    Voeg apps toe aan uw Vizio Smart TV, afhankelijk van of deze het SmartCast-, Vizio Internet Apps (VIA) of Vizio Internet Apps Plus (VIA+) systeem gebruikt. Op VIA-systemen drukt u bijvoorbeeld op OK en gaat u naar Install App Houd op VIA+-systemen OK ingedrukttotdat de app is toegevoegd aan de lijst Mijn apps.

Aanbevolen: