Hoe u uw Spotify-statistieken kunt bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Spotify-statistieken kunt bekijken
Hoe u uw Spotify-statistieken kunt bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Open in de Spotify-app of op een computer Settings, ga naar je profiel en selecteer See All om je statistieken te bekijken.
  • Gebruik de mobiele app Stats.fm om verbinding te maken met je Spotify-account en diepere statistieken en inzichten te onthullen.
  • Gebruik een website van derden om meer statistieken te genereren of een humoristische kijk op je muzieksmaak te krijgen.

In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om je Spotify-statistieken te bekijken: bekijk recente nummers in je profiel, bekijk trends voor het hele jaar met Spotify's jaarlijkse gepersonaliseerde afspeellijsten of gebruik een app of website van derden.

Hoe u uw Spotify-statistieken op pc, Mac en internet kunt bekijken

Een van de beste eigenschappen van Spotify is de mogelijkheid om de muziek die je speelt in de loop van de tijd te volgen en inzicht te geven in je gewoonten. Dit helpt je om je favoriete nummers te vinden en vertelt je hoe je smaak in de loop van de tijd verandert.

De Spotify-app op pc, Mac en de webinterface biedt de meeste details over je recente Spotify-gewoonten. Je kunt je topartiesten, nummers en een lijst met je Spotify-afspeellijsten bekijken door deze stappen te volgen:

  1. Tik op de naam van uw gebruikersprofiel in de rechterbovenhoek van de app.

    Image
    Image
  2. Selecteer Profile in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Je kunt bladeren door je vaak gespeelde artiesten, nummers en een lijst met je afspeellijsten. Tik op Alles weergeven onder een categorie om de lijst met weergegeven artiesten, nummers of afspeellijsten uit te vouwen.

    Image
    Image

Hoe u uw Spotify-statistieken op mobiel kunt bekijken

Je kunt ook actuele Spotify-statistieken vinden in de mobiele app, maar de informatie is beperkt tot vaak gespeelde artiesten en afspeellijsten.

  1. Tik op het Instellingen pictogram (dat eruitziet als een tandwiel).
  2. Selecteer Bekijk profiel onder uw gebruikerspictogram.
  3. Je kunt bladeren door je recentelijk afgespeelde artiesten en een lijst met je afspeellijsten. Selecteer uw bibliotheek > kies Artists, Albums, Podcasts & Shows om weer te geven.

Meer statistieken vinden met Stats.fm voor Spotify

Hoewel het bekijken van je Spotify-topalbums, artiesten, nummers en afspeellijsten een goed begin is, wil je misschien dieper in je Spotify-statistieken duiken. Een mobiele app genaamd Stats.fm voor Spotify (voorheen Spotistats voor Spotify genoemd) kan je helpen een beter inzicht te krijgen in je Spotify-gewoonten, inclusief wanneer je luistert, hoe lang je luistert, je topgenres en nog veel meer.

Met Stats.fm voor Spotify kun je zelfs statistieken bekijken per maand, per jaar, voor je hele lidmaatschap, met een aangepast datumbereik en meer.

Zo ga je aan de slag met Stats.fm voor Spotify.

  1. Download Stats.fm voor Spotify uit de App Store (iOS), of download de Android Stats.fm voor Spotify-versie uit de Google Play Store.
  2. Tik op Aanmelden > Doorgaan.
  3. Voer uw Spotify-accountgegevens in en tik op Aanmelden.

    Image
    Image
  4. Tik op Akkoord om akkoord te gaan met het geven van toestemming aan de app voor toegang tot uw Spotify-account.
  5. Op het tabblad Overzicht kun je enkele basisstatistieken bekijken, waaronder je topartiesten, afspeellijsten en activiteit.
  6. Tik op Top om nog meer statistieken te zien, inclusief de beste nummers, artiesten en albums waar je naar hebt geluisterd gedurende vier weken, zes maanden of een heel leven,

    Image
    Image
  7. Tik op Stats om je topgenres, gebruikspercentages en meer te zien.
  8. Voor extra statistieken moet je upgraden naar Stats.fm Plus ($ 3,99). De app zal u instructies geven over het importeren van uw Spotify-geschiedenis. Vervolgens kun je je totale aantal streams, minuten, streams, je volledige streaminggeschiedenis en meer bekijken.

    Image
    Image

Bekijk Spotify-statistieken met de statistieken voor de Spotify-website

Je kunt je Spotify-account ook koppelen aan een statistiekenwebsite van derden om meer gedetailleerde informatie te bekijken. Een van de meest populaire Spotify-webstatistiekentools van derden is de Stats for Spotify-website. Zo werkt het:

  1. Ga naar de Stats for Spotify website en selecteer Login with Spotify.

    Image
    Image
  2. Selecteer Agree om de site toegang te geven tot uw Spotify-gegevens.

    Image
    Image
  3. Selecteer Top Tracks, Top Artists of Top Genres om meer gedetailleerde informatie te bekijken voor deze categorieën.

    Image
    Image

    Maak een persoonlijke afspeellijst van nummers op je hitlijsten en luister ernaar in Spotify.

Andere Spotify-statistieken van derden

Je kunt je Spotify-statistieken op een aantal unieke manieren verkennen met deze Spotify-statistiekentools:

  • Obscurify: De Obscurify-website geeft u inzicht in hoe obscuur uw muzieksmaak is in vergelijking met andere gebruikers.
  • Receiptify: De website en app van Receiptify is een generator voor toptracks waarmee je je toptracks kunt bekijken in de vorm van een bon.
  • Zodiac Affinity: De Zodiac Affinity-website onthult of je liedkeuzes resoneren met je astrologische teken.
  • Hoe slecht is uw streaming muziek? De website Hoe slecht is uw streaming muziek geeft een humoristische kijk op uw muzikale smaak en stereotypeert u dienovereenkomstig.

Hoe zie ik mijn in Spotify verpakte verhaal?

Het jaarlijkse Spotify Wrapped-verhaal, waarin je luistertrends het hele jaar door worden belicht, zal zichtbaar zijn op het startscherm van de mobiele, pc- of Mac-app. Het verschijnt bovenaan het startscherm en meestal in het gedeelte met afspeellijsten. Wrapped komt meestal eind november of begin december aan en verdwijnt na nieuwjaar.

Je kunt je Wrapped-verhaal en de informatie waaruit het is afgeleid ook bekijken door naar de Wrapped-website van Spotify te gaan.

Kan ik mijn Spotify nog steeds zien verpakt van voorgaande jaren?

Het is niet mogelijk om eerdere versies van het Spotify Wrapped-verhaal te bekijken dat elk jaar wordt uitgebracht. Dit verhaal verdwijnt na Nieuwjaar en is niet meer beschikbaar nadat het is verwijderd.

Het Spotify Wrapped-verhaal is echter anders dan de afspeellijst. Het verhaal is een video waarin je favoriete nummers en artiesten worden belicht, terwijl de afspeellijst een lijst is met nummers die je in de Spotify-app kunt afspelen. Spotify verwijdert het verhaal, maar eerdere afspeellijsten blijven beschikbaar.

Je kunt eerdere jaarlijkse afspeellijsten vinden in je lijst met afspeellijsten. Ze hebben het label Your Top Songs en bevatten het jaar waarin de afspeellijst staat. Je kunt deze afspeellijsten ook vinden door te zoeken op Your Top Songs.

Gebruikers maken vaak afspeellijsten met het label Spotify Wrapped of Your Top Songs om mensen binnen te halen die deze afspeellijsten voor echt houden. Velen gebruiken zelfs de officiële kunst van Spotify. Je kunt de vervalsingen zien met een blik op de naamregel van de afspeellijsten. Deze malafide afspeellijsten zijn niet schadelijk, maar de nummers die ze afspelen zijn niet gebaseerd op je Spotify-statistieken.

Je Spotify Wrapped-verhaal is niet hetzelfde als de afspeellijsten waarop het is gebouwd. De afspeellijsten blijven bestaan, zelfs nadat het verhaal is verdwenen. Het verhaal is voor altijd verdwenen, maar je kunt altijd je topnummers voor een bepaald jaar bekijken in je afspeellijstbibliotheek en je kunt recentere favorieten bekijken in je gebruikersprofiel.

FAQ

    Hoe kan ik artieststatistieken zien op Spotify?

    Als je statistieken van specifieke artiesten wilt zien, zoek dan naar de artiest en ga naar hun profiel. Je kunt het aantal keren afspelen naast elk nummer zien in het gedeelte Populair.

    Hoe annuleer ik Spotify Premium?

    Om Spotify Premium te annuleren, logt u in op Spotify in een webbrowser en gaat u naar Account > Change Plan > Annuleer Premium > Ja. Als je je hebt geabonneerd via iTunes, moet je je account annuleren vanaf je iOS-apparaat of iTunes op een computer.

    Hoe verwijder ik mijn Spotify-account?

    Als u uw Spotify-account wilt sluiten, gaat u naar support.spotify.com/contact-spotify-support/ en selecteert u Account > Ik wil mijn account sluiten. Zorg ervoor dat je eerst je Spotify Premium-abonnement opzegt als je er een hebt.

    Hoe wijzig ik mijn Spotify-gebruikersnaam?

    Als je je Spotify-weergavenaam wilt wijzigen, ga je naar Instellingen in de app, tik je op je gebruikersnaam en vervolgens op Bewerk profiel. U kunt ook uw Spotify-account aan Facebook koppelen om uw Facebook-naam en foto weer te geven.

    Hoe download ik nummers op Spotify?

    Deze functie is alleen beschikbaar voor betalende abonnees. Open een afspeellijst of album op Spotify en selecteer vervolgens de Download-tuimelschakelaar. Alle nummers worden op uw apparaat opgeslagen, zodat u offline kunt luisteren.

Aanbevolen: