AI schrijft misschien websites voor jou

Inhoudsopgave:

AI schrijft misschien websites voor jou
AI schrijft misschien websites voor jou
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een groeiend aantal startups gebruikt AI om advertenties voor specifieke lezers te schrijven.
  • Sommige experts waarschuwen dat het moeilijk kan zijn om het verschil te zien tussen door AI gegenereerde tekst en die van een menselijke schrijver.
  • AI-inhoud kan nog steeds eentonig of zelfs saai zijn om te lezen.

Image
Image

Als de volgende website u grijpt, kan dat komen doordat deze door kunstmatige intelligentie (AI) is afgestemd op uw interesses.

Mutiny behoort tot een groeiend aantal startups dat AI gebruikt om sites aan te passen voor specifieke lezers. Het bedrijf beweert dat zijn technologie leert van gebruikersactiviteit en zelfs websitekopieën kan herschrijven.

"Merken kunnen individuele berichten aan klanten aanpassen in de taal die de klant verkiest", vertelde Assaf Baciu, de chief operating officer van Persado, een bedrijf dat AI gebruikt om gepersonaliseerde webkopieën te genereren, in een e-mailinterview aan Lifewire. "Dit geeft hen de mogelijkheid om te schalen, wat alleen mogelijk is met AI."

AI die op jou gericht is

Mutiny heeft onlangs aangekondigd dat het $ 50 miljoen aan financiering heeft opgehaald, een teken van de groeiende interesse in AI-aanpassing. De software van Mutiny wordt aangesloten op de website van een bedrijf en gebruikt AI om veel mogelijke siteversies aan verschillende gebruikers te bieden. Een van de bedrijven die het platform gebruiken is Notion, dat software voor projectbeheer maakt.

"Mutiny heeft ons geholpen onze online uitgaven te schalen door ons team snel betere webervaringen te laten bouwen zonder dat er technici nodig zijn", zei Olivia Nottebohm, de chief revenue officer bij Notion, in het persbericht.

Een van de belangrijkste drijfveren voor de ontwikkeling van gepersonaliseerde inhoud is een vorm van AI die bekend staat als natuurlijke taalverwerking (NLP), zei Baciu. NLP wordt mogelijk gemaakt door twee andere sleuteltechnologieën die natuurlijke taalbegrip (NLU) worden genoemd en de motoren achter baanbrekende verbeteringen in de manier waarop marketingberichten worden gemaakt.

"Het voordeel van het gebruik van door NLG gegenereerde marketingberichten en krachtige statistische methoden is dat merken beter presterende berichten (inclusief advertenties) gegenereerd door NLG kunnen leveren, naast inzicht in hoe elk onderdeel presteert en welke het meest bijdraagt aan het resultaat, " voegde Baciu toe.

Content Creators

Tegenwoordig kan het genereren van proza net zo eenvoudig zijn als je wenden tot AI als je muze. De bekendste AI-schrijftool is GPT-3, software die deep learning gebruikt om mensachtige tekst te produceren. Het is zo goed dat sommige experts waarschuwen dat het moeilijk kan zijn om het verschil te zien tussen door AI gegenereerde tekst en die van een menselijke schrijver.

Arram Sabeti, de oprichter van ZeroCater, schreef onlangs op zijn blog dat hij "weggeblazen" was door de krachten van GPT-3.

"Het is veel coherenter dan welk AI-taalsysteem dan ook dat ik ooit heb geprobeerd", voegde Sabeti eraan toe. "Het enige wat je hoeft te doen is een prompt te schrijven, en het zal tekst toevoegen waarvan het denkt dat het plausibel zou volgen. Ik heb het gekregen om liedjes, verhalen, persberichten, gitaartabs, interviews, essays, technische handleidingen te schrijven. Het is hilarisch en beangstigend."

Merken kunnen individuele berichten aanpassen aan klanten in de taal die de klant verkiest.

Je kunt AI-tekstgeneratie proberen door tools zoals Jasper.ai te gebruiken, die bedoeld is om inhoud te maken voor allerlei soorten bedrijven. De copywriting-software kan zelfs verschillende menselijke schrijfstijlen nabootsen. Er is ook AI Writer, dat is ontworpen om originele inhoud te produceren, alleen uit de koppen die u geeft.

AI die zelf tekst genereert, is uitgegroeid tot een essentiële aanwinst voor inhoudschrijvers, zei Mikaela Pisani, de hoofdgegevenswetenschapper bij het webontwikkelingsbedrijf Rootstrap, in een e-mailinterview met Lifewire. Maar, voegde ze eraan toe, AI zal niet snel genoeg vooruitgang boeken om menselijke schrijvers te vervangen.

"Waar AI momenteel schrijvers helpt, is snelheid: dat aanvankelijke writer's block dat het meest verlamt, wordt aangevuld met AI die inhoudsvariaties kan genereren om een schrijver te helpen een dag lang tekenproces in minder dan een uur te verkorten, "voegde Pisani toe.

Image
Image

AI-schrijven is zo goed geworden dat het moeilijk is om het verschil te zien tussen zinnen die door mensen zijn gemaakt, maar AI-inhoud kan minder persoonlijk, eentonig of zelfs een beetje saai zijn om te lezen.

"De meeste advertenties worden echter door een menselijke medewerker onderzocht voordat ze worden vrijgegeven, waardoor het moeilijk is om te zien of AI ze heeft geschreven of niet", zei Pisani. "De sleutel hier is snelheid - mensen zijn niet door AI uit het advertentieproces verwijderd, maar AI maakt het maken van advertenties op schaal mogelijk. Wanneer slecht overzicht of onvolmaakte gegevens worden gebruikt, kunnen gebruikers zien dat een advertentie door AI is geschreven. Als het echter goed wordt gedaan, is er weinig reden voor een gebruiker om te vermoeden dat de advertentietekst die ze dagelijks tegenkomen, is samengesteld door AI."

Aanbevolen: