Deze audiomixer is klassieke tienertechniek

Inhoudsopgave:

Deze audiomixer is klassieke tienertechniek
Deze audiomixer is klassieke tienertechniek
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De TX-6 is een USB-C-audiomixer van het Zweedse Teenage Engineering.
  • Het is klein en kost $1.200.
  • Er is niets anders zoals dit op de markt vandaag.
Image
Image

Teenage Engineering, het Zweedse ontwerpbedrijf dat verantwoordelijk is voor alles, van Ikea-speakers tot het meest iconische muziekapparaat van de jaren 2010, heeft een mixer gemaakt. En het is net zo raar, eigenzinnig en geweldig als je zou verwachten.

TE staat bekend om zijn prachtige ontwerp en om vreemde maar uitstekende innovaties in zijn producten te persen. Tot nu toe waren de muziekmachines synthesizers en luidsprekers, maar de nieuwe TX-6 is een mixer en audio-interface op zakformaat. De meest voor de hand liggende kenmerken zijn de grootte en het geweldige uiterlijk, maar dit apparaat is om vele andere redenen uniek. Het is ook behoorlijk gebrekkig. Oh, en het kost $1, 199.

"De TX-6 is perfect voor waar ik naar streef. Het vervangt de noodzaak om een paar verschillende machines te kopen die in feite ongeveer $ 1096 waren. Het is leuk om ze allemaal in één te hebben, zelfs als Ik gebruik nooit de synth of drums, "zei elektronische muzikant Nathan Beta op het Elektronauts-muziekforum.

Teenage Fanclub

De TX-6 is een zeskanaals mixer en audio-interface met ingebouwde effecten, een oplaadbare batterij en een hele reeks handige extra's. Het heeft bijvoorbeeld ook een sequencer en synthesizer, plus Bluetooth om het vanaf andere apparaten te bedienen. Hij heeft zelfs een DJ-mixermodus, waarbij je hem op zijn kant laat draaien en een van die faders als crossfader tussen twee ingangen gebruikt.

Maar het belangrijkste onderdeel, en het deel dat elektronische muzikanten enthousiast maakt ondanks de ronduit absurde prijs, is de basismixerfunctionaliteit.

De meeste mixers zijn groot en hebben een hele sectie gewijd aan het aansluiten van microfoons of instrumenten zoals gitaren. Deze monokanalen zijn vaak nutteloos voor elektronische muziek, omdat je meestal een heleboel stereodrummachines, synths en samplers wilt aansluiten.

En die mixers die wel voldoende stereo-ingangen bieden, moeten vaak met een computer worden bediend in plaats van met knoppen en draaiknoppen aan de voorkant, wat een stuk gemakkelijker is om te doen tijdens het spelen. Voeg een audio-interface toe die elk stereokanaal (op zichzelf een zeldzaamheid) via USB, batterijvoeding en een ijzersterke aluminium behuizing naar uw computer leidt, en u begrijpt waarom mensen geïnteresseerd zijn.

Dansfout

Maar dan beginnen de problemen. Ten eerste zijn er speculatieve zorgen. De twee synthesizers van Teenage Engineering, de OP-1 en OP-Z, zoemen beide wanneer je ze tegelijkertijd via USB- en audiokabels op andere apparaten probeert aan te sluiten. Dat is geen goed precedent voor een USB-audiomixer.

En dan is er nog het grootste of kleinste probleem: de maat. Een kleine eenheid is prima, maar dit ding is zo klein dat het de bruikbaarheid schaadt. Om te beginnen zijn die knoppen klein. Heel klein en heel dicht bij elkaar, waardoor nauwkeurige instellingen moeilijk zijn. Aangezien het hele punt van fysieke knoppen is dat ze gemakkelijk en nauwkeurig zijn, is dit een andere fundamentele fout.

En dan komen we bij de meest gênante ontwerpeigenaardigheid. De meeste professionele audioapparatuur maakt gebruik van kwart-inch jacks om aan te sluiten, en niet slechts één ervan, je hebt er een nodig voor het linker- en een voor het rechterkanaal. De TX-6 gebruikt kleine 3,5 mm-aansluitingen, dezelfde die we gebruiken voor hoofdtelefoons. En ook dat is prima. Adapters bestaan, en hoewel 3,5 mm-aansluitingen veel sneller kapot gaan dan kwart-inch-aansluitingen, heeft TE ze misschien gebouwd om lang mee te gaan.

Image
Image

Het probleem is dat de meeste 3,5 mm jack-kabels niet passen. De jack-aansluitingen op de TX-6 zitten zo dicht bij elkaar dat je speciale, extra smalle kabels moet gebruiken om ze zelfs maar aan te sluiten. En dat zijn nog eens $ 10 - $ 15, afhankelijk van het soort dat je koopt, wat nog meer toevoegt aan de kosten van het gebruik van dit apparaat.

"Ik denk dat de dealbreaker voor mij de kabels zullen zijn. Als ik een oude kwart-inch Y naar 3,5 mm TRS-kabel voor elk kanaal zou kunnen aansluiten, zou dat één ding zijn", zei elektronische muzikant, Presteign in een forumthread. "Maar vanwege de afstand tussen de aansluitingen, lijkt het alsof ik $ 90 extra moet uitgeven om er zes te krijgen, die elk nauwelijks lang genoeg zijn om halverwege een klein bureau te reiken, dus dan hebben we het over twee verlengkabels voor elk instrument…"

Nog steeds geweldig

Maar ondanks (of misschien wel dankzij) al deze onzin, is de TX-6 klassiek Teenage Engineering - mooi, eigenzinnig, onverwacht en gebrekkig, maar zo slim ontworpen dat mensen er gewoon dol op zijn. Ik heb hetzelfde gevoel over TE's OP-Z synth. Ja, het is te duur, en ja, het is te klein, maar als het doet wat het moet doen, wordt het een hit.

Correctie 25-4-22: de tweede Key Takeaway gerepareerd zodat deze overeenkomt met de werkelijke prijs van de Teenage Engineering-website.

Aanbevolen: