Chevrolet kondigt officieel volledig elektrische Corvette aan

Chevrolet kondigt officieel volledig elektrische Corvette aan
Chevrolet kondigt officieel volledig elektrische Corvette aan
Anonim

Veel van de meest iconische Amerikaanse auto's moeten nog de EV-behandeling krijgen, maar daar lijkt verandering in te komen.

Chevrolet heeft zojuist aangekondigd dat een volledig elektrische versie van hun beroemde Corvette-sportwagen in de maak is, volgens een officiële tweet van het bedrijf. De Corvette staat al lang synoniem voor Amerikaanse brandstofvretende spierballen, dus dit is zeker een grote stap voor de fabrikant.

Image
Image

De details zijn schaars. Chevy kondigde aan dat een "geëlektrificeerde", ook wel bekend als een hybride, Corvette in de maak is voor een release in 2023, maar onthulde alleen dat de volledig elektrische versie op enig moment daarna zal volgen.

Het bedrijf heeft wel een video uitgebracht om reclame te maken voor de verhuizing, maar het bevat ook weinig details, zonder informatie over maximale snelheid, batterijduur of andere belangrijke statistieken.

Er is geen prijsinformatie voor beide modellen, hoewel de hybride versie vanaf volgend jaar in de showrooms zal verschijnen.

Eén ding is echter waarschijnlijk met betrekking tot het ontgrendelingsvenster voor de volledig elektrische Corvette. Het zal waarschijnlijk eerder dan later gebeuren, aangezien moederbedrijf GM beloofde om hun hele lijn tegen 2035 om te bouwen naar elektrische voertuigen.

Chevrolet vertelt consumenten dat ze "op de hoogte moeten blijven" voor meer informatie over deze volledig elektrische Corvette.

Aanbevolen: