Porsche kondigt volledig elektrische Macan SUV en 718 sportwagen aan

Porsche kondigt volledig elektrische Macan SUV en 718 sportwagen aan
Porsche kondigt volledig elektrische Macan SUV en 718 sportwagen aan
Anonim

Luxe autofabrikant Porsche gaat all-in op de elektrische auto-rage op een grote manier.

Het bedrijf heeft zojuist volledig elektrische versies onthuld van hun populaire Macan compacte SUV en 718 sportwagen, zoals aangekondigd op de jaarlijkse bijeenkomst van Porsche en gedetailleerd in een persbericht.

Image
Image

Ze hebben geen prijsinformatie vrijgegeven, maar zeiden wel dat de Macan "binnenkort" beschikbaar zou zijn en dat de 718 ergens in 2025 zou verschijnen. Ze merkten ook op dat de volledig elektrische 718 inspiratie ha alt uit Porsche's Mission R concept raceauto.

De twee toekomstige EV's voegen zich bij de volledig elektrische Porsche Taycan en een reeks hybride voertuigen, maar dat is slechts het topje van de elektrische ijsberg voor Porsche. Ze hebben ook een doel gesteld van 80 procent bedrijfsverkopen aan EV's tegen 2030.

Daartoe gaan ze aan de slag met eigen batterijen, die in 2024 in Porsche-releases zouden moeten verschijnen. Maar dat is niet alles. Porsche bouwt ook aan hun eigen oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen, vergelijkbaar met Tesla's Supercharger-stations.

Deze laadstations, die door bedrijfsfunctionarissen worden beschreven als luxe lounges, zullen aan het einde van het jaar worden uitgerold in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, waarbij de integratie van China en de VS op een later tijdstip zal plaatsvinden, afhankelijk van de behoefte.

De komende laadstations zijn echter alleen voor Porsche-klanten, in tegenstelling tot Tesla's Supercharger-operatie, die elke eigenaar van een elektrisch voertuig verwelkomt.

Aanbevolen: