De 8 beste muziekproductiesoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste muziekproductiesoftware van 2022
De 8 beste muziekproductiesoftware van 2022
Anonim

The Rundown

  • Beste algemeen: Pro Tools 12 bij Amazon, "Als je een professionele opnamestudio binnenstapt, is de kans veel groter dat je Pro Tools vindt dan welke andere software dan ook."
  • Runner-Up, beste algemeen: Reason 12 bij Reason Studios, "Het heeft een enorme geluidsbank met meer dan 29.000 apparaatpatches, loops en samples."
  • Beste waarde: Logic Pro X bij Apple, "Logic Pro staat meestal op de shortlist voor de beste software voor audioproductie."
  • Beste voor elektronisch: Ableton Live 11, "Ableton is de standaard voor DJ's, EDM en hiphopbeats."
  • Beste voor songwriters: Presonus Studio One 5 Artist bij Amazon, "het ding dat de Studio One-lijn onderscheidt, is de gestroomlijnde workflow met één venster die geen u heen en weer kunt bladeren tussen een aantal schermen."
  • Beste budget: Acid Music Studio 11 bij Amazon, "Je kunt onbeperkt audiotracks opnemen, meerdere instrumenten tegelijkertijd live volgen en snelkoppelingen naar je toetsenbord toewijzen."
  • Beste plug-in: Celemony Melodyne Editor 5 bij Amazon, "Deze pitch-plug-in zal communiceren met bijna elke grote DAW en zal een onmisbaar onderdeel van je productie worden."
  • Beste voor mobiel: iZotope Spire bij Amazon, "Het apparaat zelf wordt geleverd met twee Phantom-aangedreven microfoon- of TRS-ingangen voor direct gebruik van een microfoon of volginstrumenten."

Beste algemeen: Pro Tools 12

Image
Image

Je kunt er niet omheen: Pro Tools is de industriestandaard voor DAW's. Als je een professionele opnamestudio binnenstapt, is de kans veel groter dat je Pro Tools vindt dan welke andere software dan ook. En een paar versies geleden heeft Avid de M-Box-vereiste afgeschaft, waardoor je de software thuis kunt gebruiken met elke audio-interface. Het is een gemakkelijke keuze als u op zoek bent naar allround productiesoftware voor live-instrumenten en sequencing.

Er zijn twee plannen om uit te kiezen: Pro Tools en Pro Tools Ultimate. u kunt tot 128 tracks tegelijk opnemen, met mogelijkheden voor maximaal 64 afzonderlijke bedrade in-/uitgangen (als uw hardware dit aankan). Op een mixniveau genomen, ondersteunt de software tot 512 instrumenten en 1024 MIDI-tracks, wat betekent dat je niet wordt opgehouden, hoe groot je projecten ook worden. Er zijn zelfs 120 plus bonusplug-ins inbegrepen.

Bekijk andere productrecensies en koop de beste audio-interfaces die online beschikbaar zijn.

Runner-Up, beste algemeen: Reason 12 bij Reason Studios

Image
Image

Reason Studios staat in de muziekindustrie vooral bekend om zijn plug-ins en effecten. Maar hun vlaggenschip Reason DAW heeft een behoorlijke fanbase die zich uitstrekt over de grens tussen diegenen die op zoek zijn naar elektronische productie en diegenen die op zoek zijn naar live instrumentopname. Het is een zeldzaam stuk opnamesoftware zonder een hyperbeperkte specialiteit. Als je hun volledige Reason 12-editie koopt, krijg je een groot aantal functies.

Met hun nieuwste update (12) krijg je Mimic, een leuke nieuwe sampler voor de moderne beatmaker en producer. Het is ontworpen voor snel en onmiddellijk triggeren, hakken en manipuleren. De update bevat ook een enorme geluidsbank met meer dan 29.000 apparaatpatches, loops en samples.

Ze bieden nog steeds hun klassieke, maar nog steeds unieke Matrix Pattern Sequencer voor het besturen van tracks met een maximum van 32 stappen per patroon. Er is VST-ondersteuning en een Ableton Live-link voor het geval je liever in Reason produceert, maar live afspeelt in Ableton. Maar zoals bij alle software draait het om gevoel en voorkeur, en Reason heeft meer dan een paar trouwe fans.

Beste waarde: Logic Pro X

Image
Image

Naast Pro Tools en Ableton staat Logic Pro meestal op de shortlist voor de beste software voor audioproductie. Met de nieuwste X-iteratie van de lijn hebben ze ervoor gekozen om voor een afgeslankte versie te gaan zonder alle opgeblazen geluidsbibliotheken, en daarmee hebben ze de prijs verlaagd van het bereik van $ 500 naar het bereik van $ 200. Maar als u rekening houdt met de functies die u krijgt, verdient het hier gemakkelijk de "beste waarde" -plek. Het heeft nu een Smart Tempo-functie die een BPM leest en overeenkomt, en uw opname aanpast aan wat er in uw project staat. Ze hebben ook de stock-plug-ins voor reverb, vintage EQ's en meer opgevoerd. Ze hebben de drummer-patches geüpgraded met een verscheidenheid aan muziekgenres en je kunt zelfs de Logic Remote-app gebruiken om van je telefoon een afstandsbediening te maken. Voeg dat toe met alle verwachte I/O's, trackingmogelijkheden en superintuïtieve modulatiefuncties (een tijdje een kenmerk van de Logic-lijn), en je hebt een full-service DAW voor een middenklasse prijs.

Beste voor elektronisch: Ableton Live 11

Image
Image

Als Pro Tools de industriestandaard is voor volledige, toegewijde studiofuncties, dan is Ableton de standaard voor DJ's, EDM en hiphopbeats. Ableton Live 11 wordt geleverd met een groot aantal functies die perfect zijn voor elke beginnende of ervaren beatmaker. Net als alle eerdere versies, is Live beschikbaar in drie versies: een lichtere, goedkopere Intro-versie, een Standard-editie en een volledige Suite die alle plug-ins en geluiden bevat die je ooit nodig zult hebben.

In onze ervaring is de Suite een beetje overkill voor de gemiddelde producer, dus hebben we hier de Standaard gekozen. Het biedt je onbeperkte audio- en MIDI-tracks voor waar je project je ook brengt, 12 send en return bussen voor effecten, tot 256 verschillende mono ins en outs, de mogelijkheid om MIDI-ingangen vast te leggen voor live programmering, enkele coole complexe warp-modi en meer. Ze bevatten meer dan 1.800 verschillende ingebouwde geluiden (al met al een bibliotheek van 10 GB!), plus 37 audio-effecten en 14 MIDI-effecten, allemaal inbegrepen in de Standard-editie.

Ableton Live 11-software wordt geleverd met een groot aantal functies die perfect zijn voor elke beginnende of ervaren beatmaker. Een van de grootste updates met de Live 11-editie zijn de comping-mogelijkheden. U kunt meerdere passages van een audio- of MIDI-uitvoering organiseren in individuele takes, en u kunt twee of meer audio- of MIDI-tracks koppelen om de inhoud tegelijkertijd te bewerken.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste DJ-apparatuur items.

Beste voor songwriters: Presonus Studio One 5-artiest

Image
Image

Presonus heeft naam gemaakt met een grote plons in de audio-interfacemarkt. Nu, met Studio One, is Presonus op het gebied van digitale audiowerkstations beland met een waardige concurrent van anderen op de lijst. De 5 Artist-optie tilt Studio One naar een hoger niveau. Het ding dat de Studio One-lijn onderscheidt, is ongetwijfeld de gestroomlijnde workflow met één venster, waardoor u niet heen en weer hoeft te bladeren tussen een aantal schermen.

Er is voldoende gelijktijdige audio-opname, plus slimme MIDI-sequencingfuncties zoals een bewerkingsfunctie voor meerdere sporen. Er is een "drag and drop" loop comping-functie, plus meer dan 30 native effect-plug-ins inbegrepen. Ze bieden zelfs ingebouwde Melodyne-functionaliteit (hoewel het met de Artist-versie slechts een proefversie is), die een waanzinnig hoog niveau van toonhoogtecorrectie biedt.

Als je een nummer probeert te componeren met een aanstekelijke beat, bekijk dan onze selectie van de beste software voor het maken van beats.

Beste budget: Acid Music Studio 11

Image
Image

Wat DAW's betreft, heeft Acid Music een interessante geschiedenis. Ten eerste was het eigendom van Sony en werd het verkocht als een partner voor hun bekroonde Sound Forge-masteringsoftware. Magix kocht de rechten om de Acid-lijn te produceren in 2016 en ze hebben het merk nieuw leven ingeblazen. Acid is beschikbaar in een Pro-versie, hoewel er een hoog prijskaartje aan hangt, en we raden enkele van de andere DAW's aan voor die prijsklasse.

Voor prijsbewuste mensen is Acid Music Studio 11 echter een geweldige optie die je een aantal solide startersfuncties geeft, zoals 24-bits, 192 kHz multitrack-geluid van professionele kwaliteit, aangedreven door een 64- beetje motor. Het bevat acht virtuele instrumenten en zes effectplug-ins. Kies uit meer dan 2.500 loops die worden gebruikt om hiphop, house en rock te produceren. Je kunt onbeperkt audiotracks opnemen, meerdere instrumenten tegelijkertijd live volgen en aangepaste kaartsnelkoppelingen naar je toetsenbord. Het heeft ondersteuning voor VST-plug-ins, dus je kunt de functionaliteit van de software uitbreiden met alle plug-ins die je nodig hebt. Ten slotte kun je exporteren in mp3-, Wav- of FLAC-bestanden voor alles wat je nodig hebt.

Beste plug-in: Celemony Melodyne Editor 5

Image
Image

Toen Melodyne zijn eerste editie lanceerde, was dat met veel tamtam. Ze beloofden tenslotte een hypernauwkeurig niveau van toonhoogtecorrectie voor audio, inclusief polyfone isolatie, zodat je elke noot in een akkoord kon corrigeren (of veranderen!). Met hun vijfde iteratie biedt Melodyne een paar niveaus, te beginnen met de beperkte "essentiële" en "assistent" opties. Geen van beide geeft je de polyfone pitch-bewerkingsmogelijkheden (misschien wel het coolste deel), dus we hebben ervoor gekozen om de "editor" -versie aan te bevelen. En je zult versteld staan.

Ze noemen dat multi-note-functionaliteit Direct Note Access (of kortweg DNA), en hoe het werkt is best cool: je neemt input-audio, of het nu een enkele zanglijn is of volledige gitaarakkoorden, en voer het in de software in. Vervolgens brengt het elke noot in kaart op een piano-roll-achtige interface, zodat je toonhoogtes kunt isoleren, gladstrijken of zelfs naar een andere noot kunt slepen. Deze bekroonde pitch-plug-in werkt met bijna elke grote DAW en wordt een onmisbaar onderdeel van je productiearsenaal.

Beste voor mobiel: iZotope Spire

Image
Image

Er zijn niet zoveel muziekproductie-apps voor telefoons, en de meeste zijn lichte, afgeleide versies van hun desktop-tegenhangers (zie: GarageBand voor iPhone). Eerlijk gezegd is de iZotope Spire eigenlijk een hardware-softwarepakket - en je kunt de Spire-software zelf gratis downloaden. Maar om er volledig gebruik van te maken, heb je de Spire-hardware nodig, wat neerkomt op een mobiele studio die gemakkelijk in een kleine rugzak past.

Het apparaat zelf wordt geleverd met twee Phantom-aangedreven microfoons of ingangen voor direct gebruik van een microfoon of volginstrumenten. Er is ook een ingebouwde condensatormicrofoon aan de voorkant. Maar wat dit echt doet schitteren, is de intuïtieve Spire-software. Nadat u het hebt gekoppeld, kunt u meerdere gelijktijdige tracks opnemen via het Spire-apparaat. En dan, als je eenmaal aan het mixen en masteren bent (dat klopt, je kunt mixen en masteren op je telefoon), heeft iZotope een coole grafische interface ingebouwd waarmee je virtueel tracks op een X/Y-toegang kunt slepen om ze naar links of rechts te pannen. rechts en plaats ze als hogere prioriteit in de mix (bij het op en neer slepen). Het werkt allemaal via iZotope's bekroonde Neutron geautomatiseerde mengalgoritmen, en het is echt een indrukwekkend stukje software, op je telefoon of anderszins.

Aanbevolen: