Spotify lanceert TikTok-achtige muziekontdekkingsfeed

Spotify lanceert TikTok-achtige muziekontdekkingsfeed
Spotify lanceert TikTok-achtige muziekontdekkingsfeed
Anonim

Als je van je muziek houdt met een beetje visuele zwier, dan heeft Spotify jouw nummer.

De streamingdienst heeft zojuist formeel een grote update van Canvas gelanceerd, een looping videofeed-functionaliteit met overeenkomsten met TikTok, zoals aangekondigd in een officiële blogpost. De update verplaatst Canvas-loops naar een gepersonaliseerde feed die direct op het startscherm van de app staat. De bedoeling lijkt te zijn om Spotify-gebruikers een andere manier te bieden om nieuwe muziek te ontdekken, aangezien de inhoud van deze videoloops door de artiesten zelf wordt geproduceerd.

Image
Image

Elke Spotify-gebruiker krijgt 15 algoritmisch gekozen Canvas-loops per dag. Zoals wat je hoort of ziet? Volg de artiest, voeg het nummer toe aan een afspeellijst of laat het gewoon rechtstreeks vanuit de loop op repeat staan.

Je kunt Canvas-loops ook gebruiken om het nummer onmiddellijk te delen met een breed scala aan sociale netwerken, omdat het deuntje op de achtergrond van je TikTok-, Facebook- of Instagram-verhaal wordt herhaald.

Navigeren is eenvoudig en vergelijkbaar met TikTok; scrol gewoon omhoog of omlaag in je feed, maar met slechts 15 loops per dag is die feed niet bepaald een lange, oude Russische roman.

Deze functie is voorlopig in bèta en is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en het VK.

Lifewire nam contact op met Spotify om erachter te komen of en wanneer de functionaliteit in de VS zou kunnen aankomen. Ze reageerden via e-mail: "Bij Spotify voeren we routinematig een aantal tests uit. Sommige daarvan maken de weg vrij voor onze bredere gebruikerservaring en andere dienen alleen als een belangrijke leerschool. We hebben verder geen nieuws om te delen op deze keer."

Update 2022-08-04: Spotify-citaat toegevoegd zoals het binnenkwam na publicatie.

Aanbevolen: