Bankieren in de Metaverse lijkt een gimmick, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Bankieren in de Metaverse lijkt een gimmick, zeggen experts
Bankieren in de Metaverse lijkt een gimmick, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een bedrijf heeft een patent gekregen om banktransacties in de metaverse te vergemakkelijken.
  • Bankieren in de metaverse kan jongere klanten misschien aanspreken, maar het moet volgens experts een overtuigend voordeel bieden ten opzichte van de bestaande bankkanalen.
  • Ze geloven dat bankieren in de virtuele wereld waarschijnlijk het beste werkt met virtuele activa.
Image
Image

De metaverse belooft je betaalpassen te vervangen door een headset, maar de technologie heeft verschillende hoepels om doorheen te springen voordat het mainstream wordt.

Een startup op het gebied van financiële technologie, Signzy, heeft onlangs een patent gekregen om een verscheidenheid aan banktransacties in de metaverse mogelijk te maken, waaronder algemene inlichtingendiensten, netbankingdiensten, leningdiensten en dergelijke. Technologie- en financiële experts denken echter dat, hoewel bankieren in de metaverse potentieel heeft, het op dit moment niet erg aantrekkelijk klinkt.

“Virtual Reality/Augmented Reality (VR/AR)-applicaties zullen essentiële bronnen in de echte wereld vrijmaken en leiden tot slankere organisaties, maar de uitvoering van deze strategie is de sleutel”, Vikrant Ludhra, medeoprichter van de startup Alternative voor financiële diensten Path, vertelde Lifewire via e-mail. "In de nabije toekomst zullen sommige van deze [metaverse-gecentreerde ontwikkelingen] pure gimmick zijn."

FOMO

Volgens de 2021-editie van het Digital Banking Report was 34% van de ondervraagde bankiers van mening dat ongeveer een vijfde van hun klanten VR/AR tegen 2030 als alternatief kanaal voor dagelijkse transacties zal gebruiken.

Ludhra gelooft dat bankieren in de metaverse het potentieel heeft om enorme innovaties en groei tot stand te brengen in termen van het verwerven van jonge, technisch onderlegde klanten en het vergroten van fysieke locaties door gebruiksgemak te bieden aan bestaande klanten.

Hij suggereerde dat traditioneel bankieren een emotioneel afstandelijke ervaring biedt, vooral voor de jongere generatie, die zou kunnen worden aangepakt door de metaverse en zijn belofte om zinvolle verbindingen te creëren terwijl ze fysiek gescheiden zijn.

Image
Image

"De jongere generatie zal deze technologieën vaker gebruiken, omdat ze meer geneigd zijn nieuwe dingen en ervaringen uit te proberen dan de oudere demografie die nog steeds de voorkeur geeft aan persoonlijke menselijke interacties boven de virtuele vorm", redeneerde Ludhra.

In een PR-e-mail stelt Signzy dat met de aanval van VR/AR de volgende evolutie van bankieren de grenzen tussen offline en online bankieren op ongekende manieren zal doen verdwijnen.

"De metaverse biedt een enorme groeimogelijkheid om jonge klanten aan te trekken, en velen maken zelfs de weg vrij voor het creëren van nieuwe productlijnen en uiteindelijk voor het toevoegen van nieuwere bedrijfsmodellen", merkte Signzy-medeoprichter Ankit Ratan op in de PR.

Virtueel voor virtueel

Karthik Ramamoorthy, Project Manager Automation bij S&P Global Market Intelligence, is niet verkocht aan het idee van bankieren in de metaverse. Hij vertelde Lifewire via een Skype-gesprek dat in het verleden in de virtuele wereld van Linden Labs Second Life geprobeerd was te bankieren in een virtuele wereld. Een paar banken hadden een winkel binnen Second Life opgezet om klanten te helpen hun geld vanuit de virtuele omgeving te beheren. "In de huidige staat lijkt bankieren in de metaverse geen extra voordelen te bieden", meende Karthik.

Gaurav Chandra, CTO van het LGBTQ+ sociale netwerk As You Are, herha alt hetzelfde sentiment. In een uitwisseling via LinkedIn legde Chandra uit dat in de praktijk een metaverse bank uiteindelijk zou moeten communiceren en communiceren met een fysieke bank, wat geen echte voordelen of functionaliteit biedt ten opzichte van het bestaande systeem.

Ludhra gelooft echter dat bankieren in de metaverse over digitale werelden gaat, met digitale gedecentraliseerde peer-to-peer activa en transacties, die al lang bestaan, maar dankzij Meta opnieuw in de schijnwerpers zijn komen te staan.

“De toekenning van dit patent aan Signzy opent vele opwindende mogelijkheden voor de levering van financiële diensten in de metaverse, zowel voor traditionele bankdiensten als voor digitale en cryptocurrencies. Verder ondersteunt onze technologie zowel bestaande producten als producten die in de toekomst nog moeten worden uitgevonden voor metaverse”, zegt Arpit Ratan, een andere medeoprichter van Signzy.

Signzy is van mening dat de ontluikende economie van de metaverse kansen biedt voor banken om nieuwe producten te bedenken, zoals leningen tegen virtuele activa en cryptocurrencies.

"Terwijl sommige mensen voor experimentele financiële activa zouden gaan en deze technologie zou kunnen helpen, maar met toenemende onzekerheid, worden mensen over het algemeen aangetrokken tot veiliger tastbare activa en derivaten van dergelijke activa", benadrukte Ramamoorthy.

Bovendien gelooft Chandra dat het enige belangrijke probleem dat nog moet worden aangepakt, beveiliging is. "Metaverse is een nieuw concept, maar we weten niet hoe robuust de systemen zijn", waarschuwde hij. "Naar mijn mening, tot het moment dat een onafhankelijke audit door een derde partij wordt uitgevoerd, is Metaverse een gevaarlijke plaats voor financiële transacties."

Aanbevolen: