Experts denken dat een web3-browser meer als een gimmick klinkt

Inhoudsopgave:

Experts denken dat een web3-browser meer als een gimmick klinkt
Experts denken dat een web3-browser meer als een gimmick klinkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Opera heeft een nieuwe webbrowser gelanceerd om blockchain-aangedreven web3 voor iedereen toegankelijker te maken.
  • Experts denken dat het gewoon Opera is die probeert te profiteren van de buzz rond cryptocurrencies en NFT's.
  • Verschillende concurrenten van Opera, waaronder Firefox en Vivaldi, hebben afstand genomen van cryptocurrencies.

Image
Image

Opera heeft een nieuwe webbrowser gelanceerd en beschouwt het als een belangrijke stap in de richting van het ervaren van web3, hoewel sommige experts nog steeds onder de indruk zijn.

The Crypto Browser Project, momenteel beschikbaar als bètaversie voor Windows, macOS en Android, beweert web3 in de kern te hebben geïntegreerd om het in wezen gemakkelijker te maken om cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT) te kopen en te organiseren. Terwijl sommige experts met wie we spraken, Opera prezen omdat ze voorop liepen in de gedecentraliseerde webbeweging, waren anderen ronduit afwijzend over de gemiddelde desktopgebruiker die ooit een web3-browser nodig had.

"De gemiddelde gebruiker heeft er geen nodig en zal dat ook nooit doen", vertelde Liam Dawe, eigenaar van GamingOnLinux en een uitgesproken criticus van mode-coöptatietechnologie, via e-mail aan Lifewire. "Elke keer dat 'web3' meer wordt dan een idioot modewoord dat wordt gebruikt door crypto-bros, zullen de echte belangrijkste betrouwbare browsers alles naar behoefte implementeren, en gebruikers zullen waarschijnlijk niet veel verschil kunnen merken."

Nieuwe browser voor het nieuwe web

In tegenstelling tot de huidige iteratie van het web dat wordt bediend vanaf gecentraliseerde servers, stelt de web3-beweging in wezen de volgende versie van internet voor als gedistribueerd of gedecentraliseerd over netwerken van computers. En de meeste voorstanders van web3 zijn het erover eens dat de technologie bij uitstek voor deze decentralisatie blockchain zou zijn, waarvan zij beweren dat het zijn waarde heeft bewezen door financiën te decentraliseren met cryptocurrencies.

Opera beweert dat zijn Crypto Browser Project is ontworpen om tegemoet te komen aan de gevoeligheden van dit nieuwe door blockchain aangedreven web3.

"Opera's Crypto Browser Project belooft een eenvoudigere, snellere en meer besloten web3-ervaring voor gebruikers", zegt Jorgen Arnesen, EVP Mobile bij Opera, in een persbericht. "Het vereenvoudigt een web3-gebruikerservaring die vaak verbijsterend is voor reguliere gebruikers. Opera gelooft dat web3 gemakkelijk te gebruiken moet zijn om het gedecentraliseerde web zijn volledige potentieel te laten bereiken."

Image
Image

De browser heeft een ingebouwde niet-bewarende crypto-portemonnee waarmee mensen toegang krijgen tot crypto en gedecentraliseerde apps gebruiken zonder een extensie te gebruiken. Bovendien belooft het gemakkelijker toegang tot cryptocurrency/NFT-uitwisselingen, ondersteuning voor gedecentraliseerde apps (dApps) en meer.

Opera redeneert dat de huidige stand van zaken op het gebied van web3 te ingewikkeld is voor de gemiddelde consument en dat de nieuwe Crypto Browser dit nieuwe gedecentraliseerde web toegankelijker zal maken.

"Ik zou liegen als ik je zou vertellen dat ik veel wist over de bedoelingen van Opera", vertelde Jᵾlien Genestoux, oprichter van het Unlock Protocol die een paar jaar geleden met Opera samenwerkte aan blockchain-technologie, aan Lifewire via directe berichten op Twitter. "Wat ik weet is dat ze al een tijdje experimenteren in de web3-ruimte, lang voordat NFT's cool en verkoopbaar waren."

Hogwash

Niet iedereen is echter verkocht op het idee van web3 of de bedoelingen van Opera.

Dawe denkt dat de release gewoon Opera is die hard probeert om relevant te blijven "aangezien Chrome eigenlijk alles heeft overgenomen" en denkt dat de stap niet meer is dan het bedrijf dat probeert te profiteren van de drukte rond NFT's en cryptocurrencies.

"Bedrijven praten graag over blockchain alsof het een soort magie is", zegt Dawe. "Elk argument erover is belachelijk. Je hoeft alleen maar te kijken naar de meldingen van afbeeldingen van kindermisbruik die verborgen zijn in crypto-blockchains. Het zal alleen maar erger worden."

Image
Image

Dawe is niet de enige. Slechts een week voor de aankondiging van Opera noemde de voormalige CEO en mede-oprichter, Jón Stephenson von Tetzchner, cryptocurrency "een piramidespel". Tetzchner, die meer dan tien jaar geleden afscheid nam van Opera en nu de CEO van de Vivaldi-browser is, uitte zijn ongenoegen over cryptocurrencies in een recente blogpost, waarin hij Vivaldi's officiële standpunt over de gedecentraliseerde valuta uiteenzette.

"De hele crypto-fantasie is ontworpen om je in een systeem te lokken dat extreem inefficiënt is, enorme hoeveelheden energie verbruikt, grote hoeveelheden hardware gebruikt die beter aan iets anders kan worden besteed, en zal vaak resulteren in de gemiddelde persoon die al het geld verliest dat ze erin stoppen, "schreef Tetzchner.

Ik zou liegen als ik je zou vertellen dat ik veel wist over de bedoelingen van Opera.

Tetzchner voegde eraan toe dat hoewel het toevoegen van een crypto-portemonnee in de browser een logische keuze lijkt voor iedereen die nog steeds met cryptocurrencies wil spelen, Vivaldi, met een goed geweten, dat niet kan.

Firefox-maker Mozilla heeft onlangs ook het accepteren van donaties in cryptocurrencies opgeschort na kritiek van verschillende gebruikers, waaronder mede-oprichter Jamie Zawinski, die Mozilla beschuldigde van samenwerking met "planeetverbrandende Ponzi-grifters".

"Elk bedrijf dat inspringt met crypto en NFT's, zou mensen moeten laten stoppen en lang naar hen moeten kijken en naar wat ze doen", waarschuwde Dawe. "De NFT- en cryptomarkten zitten absoluut vol met fraude; er wordt constant over gerapporteerd. Er is niets dat een NFT kan doen dat een NFT hoeft te zijn."

Aanbevolen: