Google voegt milieuvriendelijke opties toe aan kaarten

Google voegt milieuvriendelijke opties toe aan kaarten
Google voegt milieuvriendelijke opties toe aan kaarten
Anonim

Google introduceert nieuwe milieuvriendelijke opties voor zijn Maps-app door chauffeurs zuinigere routes en andere tools te tonen.

De update werd woensdag geïntroduceerd tijdens het Sustainable with Google-evenement van het bedrijf, waar het zijn geplande reactie op klimaatverandering introduceerde. Naast de nieuwe milieuvriendelijke routes heeft Maps een nieuwe Lite-navigatiemodus voor fietsers en nieuwe informatie over gedeelde fietsen en scooters, volgens een bericht op de blog van Google, The Keyword.

Image
Image

De milieuvriendelijke optie is bedoeld om de reisroute te optimaliseren voor een laag brandstofverbruik, waarbij Google beweert dat het "meer dan een miljoen ton CO2-uitstoot per jaar kan voorkomen".

Deze functie is mogelijk dankzij een combinatie van kunstmatige intelligentie en informatie van het Amerikaanse ministerie van Energie. Google wijst erop dat de zuinigste route misschien niet de snelste is, maar gebruikers kunnen tussen de twee opties schakelen en een route maken die het beste bij hen past.

Eco-vriendelijke routes worden momenteel uitgerold in de VS op Android- en iOS-apparaten, met plannen om volgend jaar uit te breiden naar andere landen.

Met de nieuwe Lite Navigation-functie kunnen fietsers snel belangrijke details zien en hun ogen op de weg houden.

Gebruikers kunnen de voortgang van de reis, ETA en zelfs de hoogte van de route bekijken en bekijken op Google Maps. Lite Navigation wordt de komende maanden uitgerold naar Android en iOS.

Image
Image

Met de laatste Maps-update kunnen gebruikers nabijgelegen stations voor het delen van fietsen en scooters vinden in meer dan 300 steden over de hele wereld, en zien hoeveel er op dat moment beschikbaar zijn.

Google werkte samen met diensten voor het delen van ritten, zoals Donkey Republic, om de functie mogelijk te maken. Het bericht verzuimt echter te vermelden wanneer deze functie wordt uitgerold.

Aanbevolen: