ROLI lanceert Next-Gen Seaboard RISE 2-toetsenbord

ROLI lanceert Next-Gen Seaboard RISE 2-toetsenbord
ROLI lanceert Next-Gen Seaboard RISE 2-toetsenbord
Anonim

Muziekinstrumentenbedrijf ROLI heeft de nieuwste versie van zijn hightech toetsenbord gelanceerd, de Seaboard RISE 2, nu gemakkelijker te bespelen.

Volgens ROLI zal de RISE 2 worden gemaakt van een "blauw geanodiseerd aluminium chassis", en de toetsen zullen worden gemaakt van het nieuwe Keywave2-speeloppervlak. Andere veranderingen zijn onder meer een betere compatibiliteit met andere muziekinstrumenten en een softwarepakket met eigen apps en apps van derden.

Image
Image

Als je de ontwerpstijl van ROLI niet kent, zal het RISE 2 keyless-toetsenbord je misschien verrassen. Dankzij het gladde speeloppervlak kunnen muzikanten noten en akkoorden samenvoegen, maar oudere modellen maakten dit moeilijk omdat er geen duidelijke indicatoren waren. De RISE 2 heeft nu het Keywave2-oppervlak, dat fretlijnen en verhoogde randen toevoegt om dit probleem op te lossen, en dat geanodiseerde aluminium maakt de RISE 2 duurzamer om te slijten en langer te spelen.

Aan de kant van het toetsenbord bevinden zich nieuwe USB-C-, MIDI- en pedaaluitgangen, die je kunt gebruiken om andere elektronische instrumenten of apparaten aan te sluiten. De softwaresuite bestaat uit ROLI's Equator2 MPE-synth, Studio-app en Ableton Live Lite. Muzikanten kunnen Live Lite gebruiken om nieuwe nummers te produceren en de bestanden vervolgens naar de apps van ROLI te sturen om nieuwe effecten en geluiden uit meer dan 1400 vooraf ingestelde bibliotheken toe te voegen.

Image
Image

De Seaboard RISE 2 is momenteel beschikbaar voor pre-order voor $ 1.399, maar het zal een beperkte oplage zijn voor 2022. ROLI heeft nog niet aangegeven wanneer de toetsenborden officieel zullen worden uitgebracht of wanneer ze zullen verschijnen worden verzonden.

Aanbevolen: