Hoe het te repareren als Chrome blijft vastlopen

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Chrome blijft vastlopen
Hoe het te repareren als Chrome blijft vastlopen
Anonim

Google Chrome is een snelle, gebruiksvriendelijke en populaire webbrowser met een enorme bibliotheek met beschikbare apps en extensies. Hoewel Chrome betrouwbaar is, is het niet immuun voor crashen en vastlopen. Hier leest u waarom Chrome zich mogelijk misdraagt en wat u kunt doen om het probleem op te lossen en weer op internet te kunnen surfen.

Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op Chrome op Windows- en macOS-systemen.

Image
Image

Oorzaken van bevriezing van Chrome

Er zijn verschillende redenen waarom de Chrome-browser kan vertragen tot kruipen, crashen of vastlopen, en soms kan het moeilijk zijn om de fout te lokaliseren. Hier zijn enkele redenen waarom Chrome niet meer werkt:

  • Chrome heeft te veel geopende tabbladen en de browser gebruikt te veel systeembronnen.
  • Apps en extensies van derden kunnen de werking van Chrome verstoren, teveel geheugen gebruiken en ervoor zorgen dat de browser crasht.
  • Virus- en malware-infecties kunnen grote schade aanrichten in Chrome.

Een aantal eenvoudige stappen voor probleemoplossing kan de oorzaak van het probleem opsporen en Chrome weer aan de gang krijgen.

Hoe Chrome te repareren wanneer het vastloopt of crasht

Chrome kan vastlopen, vertragen of crashen op meerdere besturingssystemen, waaronder Windows en macOS. Dezelfde stappen voor probleemoplossing hebben een goede kans om het probleem op te lossen, ongeacht het platform dat u gebruikt.

  1. Sluit Chrome-tabbladen. Als er meerdere tabbladen zijn geopend, heeft de computer mogelijk onvoldoende geheugen, waardoor er geen nieuw Chrome-venster kan worden geladen, samen met de Chrome-apps en -extensies. Sluit elk browsertabblad behalve het tabblad dat u de foutmelding geeft, en laad de webpagina's opnieuw in nieuwe tabbladen.

    In plaats van alle ongebruikte tabbladen handmatig te sluiten, heeft Chrome een handige browserextensie genaamd The Great Suspender. Het onderbreekt de activiteit op alle tabbladen die op dit moment niet worden gebruikt, waardoor ze worden gewekt wanneer u op een tabblad klikt.

  2. Herstart Chrome. Deze eenvoudige stap voor probleemoplossing lost het probleem vaak op. Sluit alle Chrome-tabbladen en -vensters, wacht een paar minuten en open Chrome opnieuw.

    Als Chrome volledig is vastgelopen en u een of meer geopende vensters niet kunt sluiten, moet u het programma mogelijk geforceerd afsluiten in Windows of macOS.

  3. Sluit andere actieve apps en programma's. Als andere toepassingen zijn vastgelopen, sluit u die apps geforceerd af. Dit maakt systeembronnen vrij. Probeer Chrome opnieuw nadat u een actief programma hebt afgesloten.
  4. Start de computer opnieuw op. Deze eenvoudige stap voor probleemoplossing lost veel computerproblemen op.
  5. Schakel Chrome-apps en -extensies uit. Als de eenvoudige stappen voor probleemoplossing hierboven niet werken, is het tijd om wat dieper te graven. Een app of extensie kan het probleem veroorzaken, maar het vinden van de boosdoener is niet altijd eenvoudig. Schakel extensies en add-ons één voor één uit om de zaken te verfijnen. Als het gedrag van Chrome begint te verbeteren nadat u een specifieke app of extensie heeft uitgeschakeld, heeft u waarschijnlijk het probleem gevonden.

    U kunt ook alle apps en extensies uitschakelen als uitgangspunt. Als Chrome normaal laadt, voegt u extensies één voor één toe.

  6. Scan uw computer op malware of virussen. Soms kan Chrome vastlopen of crashen vanwege malware of een virus dat is opgepikt tijdens het surfen op internet. Scan uw Mac of pc om eventuele infecties te vinden en te verwijderen.
  7. Reset Chrome naar de standaardstatus. Hiermee worden de oorspronkelijke zoekmachine, startpagina, inhoudsinstellingen, cookies en meer hersteld, waarbij ook extensies en thema's worden uitgeschakeld. Dit kan vooral handig zijn als uw startpagina, zoekmachine of andere instellingen zijn gekaapt door malware.

    Synchroniseer Chrome-bladwijzers, andere gegevens en instellingen naar je Google-account om ze gemakkelijk te herstellen na de reset.

    Voordat u Chrome reset, moet u een back-up maken van alle belangrijke gegevens en instellingen.

  8. Verwijder Chrome en installeer het opnieuw. Verwijder als laatste redmiddel de Chrome-browser en installeer deze opnieuw op een Mac of pc om een nieuwe start te maken. U moet apps en extensies opnieuw installeren.

    Wanneer u Chrome verwijdert, verliest u alle browsegegevens, inclusief uw geschiedenis en bladwijzers, die niet zijn opgeslagen op de servers van Google met Chrome Sync.

  9. Schakel hardwareversnelling uit in Chrome. Hardwareversnelling gebruikt de GPU (videokaart) van de computer voor zware grafische taken, waaronder het afspelen van video in de browser. Het maakt optimaal gebruik van de hardware voor een robuustere en soepelere browse-ervaring. Deze functie kan echter conflicten veroorzaken, waardoor Chrome vastloopt of crasht. Schakel het uit om te zien of dit het probleem oplost.
  10. Bezoek de Google Chrome Help-pagina. Bezoek het Google Chrome Helpcentrum als je meer informatie of ideeën nodig hebt, of om een vraag te stellen aan de community.

FAQ

    Hoe maak ik van Google Chrome de standaardbrowser?

    Als u de standaardbrowser in Windows 10 wilt wijzigen, gaat u naar Start > Instellingen > Apps> Standaard apps > Web browser Selecteer Google Chrome Ga op macOS naar Apple menu > Systeemvoorkeuren > Algemeen Selecteer Chrome uit de Vervolgkeuzelijst Standaardwebbrowser.

    Hoe update ik Google Chrome?

    Als u Chrome in Windows wilt bijwerken, selecteert u More > Help > Over Google Chrome > Herstart. Om Chrome in macOS bij te werken, gaat u naar Help > Over Google Chrome.

Aanbevolen: