Hoe het te repareren wanneer een Vizio-tv blijft in- en uitschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer een Vizio-tv blijft in- en uitschakelen
Hoe het te repareren wanneer een Vizio-tv blijft in- en uitschakelen
Anonim

Schakel je Vizio smart-tv vanzelf in en uit? In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het probleem kunt oplossen en kunt voorkomen dat het opnieuw wordt opgestart of uitgeschakeld.

Waarom gaat mijn Vizio TV vanzelf aan en uit?

Enkele van de meest voorkomende problemen, die kunnen worden opgelost, zijn stroomproblemen, een korte slaaptimer of interferentie van andere apparaten. Hier zijn de problemen die in meer detail worden beschreven:

  • Als je meerdere Vizio-tv's in huis hebt, kunnen de andere afstandsbedieningen interfereren. Iemand die bijvoorbeeld op de aan/uit-knop drukt in een kamer in de buurt, zet de tv mogelijk aan of uit.
  • Vizio-tv's zijn geschikt voor CEC, waardoor andere home-entertainmentapparaten de tv kunnen in- en uitschakelen met een stroomsignaal. Enkele voorbeelden zijn kabelboxen, mediaspelers en gameconsoles. U moet de CEC-modus op het apparaat in kwestie uitschakelen of deze uitschakelen in de tv-instellingen.
  • Alle moderne tv's, inclusief Vizios, hebben een slaaptimer om de tv na een bepaalde periode uit te schakelen. U kunt de tijdslimiet controleren, de timer uitschakelen of volledig uitschakelen in de tv-instellingen.
  • Een losse stekker, defecte stekkerdoos of overspanningsbeveiliging kan stroomproblemen veroorzaken. Controleer de stekker in het stopcontact of de adapter om er zeker van te zijn dat deze goed is aangesloten.
  • De meeste Vizio-tv's ondersteunen Chromecast of Miracast, waarmee apparaten op het netwerk inhoud naar de tv kunnen casten. Het kan wel of niet interfereren met het signaal.

Je kunt het niet zelf repareren als er iets mis is met de voeding van Vizio op het eigenlijke tv-toestel. U moet het laten onderhouden door een professional.

Bottom Line

Je Vizio kan om verschillende redenen opnieuw opstarten, waaronder stroomproblemen, storende apparaten en meer. Om het probleem te begrijpen, moet u eerst het probleem oplossen door enkele meer algemene oplossingen te bekijken. Als u alle in dit artikel genoemde antwoorden probeert, maar de tv blijft vanzelf opnieuw opstarten, moet u mogelijk professionals inschakelen om de set te bekijken of te onderhouden.

Hoe repareer je een Vizio-tv die niet aan blijft staan?

Als de tv niet aan blijft, moet je wat probleemoplossing uitvoeren om het probleem te identificeren. Hier leest u hoe u erachter kunt komen wat er mis is met uw Vizio Smart TV:

U kunt de Vizio-instellingen openen door op Menu op de afstandsbediening te drukken.

  1. Controleer de stekker en het stopcontact. Als het is aangesloten op een stekkerdoos of overspanningsbeveiliging, controleer dan daar. Zorg ervoor dat de stekker stevig is aangesloten, niet los of scheef zit. Als het correct is aangesloten, kunt u ook overwegen uw stroomonderbreker te controleren. Probeer hem rechtstreeks op het stopcontact aan te sluiten, als dat nog niet het geval is.
  2. Controleer de afstandsbediening van de tv. De aan/uit-knop zit mogelijk vast.
  3. Zorg ervoor dat er geen andere apparaten in de buurt zijn ingeschakeld of de tv verstoren, inclusief extra Vizio-afstandsbedieningen. Als u denkt dat een ander apparaat uw tv beïnvloedt, kunt u CEC uitschakelen door naar Instellingen > Systeem > CEC te gaan en de instelling uit te schakelen.

    Image
    Image

    CEC is alleen van toepassing op apparaten die zijn aangesloten op een HDMI-ingang op de tv.

  4. Zorg ervoor dat er geen apparaten in je netwerk casten naar de Vizio TV, inclusief mobiele apparaten, computers en tablets. Als u denkt dat dit een probleem kan zijn, kunt u casten naar een uitgeschakelde tv uitschakelen door naar Instellingen > Systeem > Energiemodus te gaan en Eco-modus in te schakelen

    Eco-modus zorgt ervoor dat de tv is ingeschakeld voordat casten beschikbaar is. De meeste nieuwere modellen hebben deze optie, maar sommige oudere niet.

  5. Het inschakelen van de Quickstart-modus kan helpen als de Eco-modus dat niet doet. Ga naar Settings > System > Power Mode > Quickstart om het in te schakelen Modus.
  6. Controleer de automatische uitschakel- en slaaptimers in Instellingen > Timers Controleer de instelling Sleep Timer en schakel deze uit of verander het naar een later tijdstip. Controleer de functie Auto-Off en zorg ervoor dat u deze op een redelijke tijd instelt. Het schakelt de tv uit na een periode van inactiviteit, maar als de tijdslimiet laag is, kan dat verklaren waarom de tv onverwachts wordt uitgeschakeld.

    Image
    Image
  7. Stel de tv terug naar de fabrieksinstellingen. Ga hiervoor naar Settings > System > Reset & Admin en selecteer Reset TV naar fabrieksinstellingen Het zal om uw administratieve toegangscode vragen, dus voer de uwe in of gebruik de standaard, '0000'. Kies Reset om te bevestigen. De tv voert de noodzakelijke bewerking uit en schakelt vervolgens uit. Wacht tot het klaar is en kijk of het probleem er nog steeds is.
  8. Controleer op firmware-updates via Instellingen > Systeem > Controleer op updates. Als er een firmware-update wordt gevonden, download en installeer deze dan. Laat de tv de bewerking voltooien en start opnieuw op. Controleer vervolgens of het probleem is opgelost.

Hoe repareer je een Vizio-tv die vanzelf aangaat?

Veel van dezelfde problemen die ervoor zorgen dat een Vizio-tv zichzelf uitschakelt, kunnen deze ook inschakelen, zoals CEC-compatibele apparaten. Ga als volgt te werk om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de afstandsbediening van de tv om te zien of de aan/uit-knop vastzit.
  2. Verwijder extra afstandsbedieningen uit de vergelijking, vooral afstandsbedieningen van andere merken van Vizio.
  3. Zorg ervoor dat alle extra apparaten uitgeschakeld blijven, inclusief kabelboxen, gameconsoles, Blu-Ray- en dvd-spelers, enzovoort. Indien beschikbaar op uw tv, kunt u CEC ook uitschakelen via Instellingen > Systeem > CEC en uitschakelen.
  4. Schakel Eco-modus in via Instellingen > Systeem > Energiemodus. U kunt ook de Quickstart-modus proberen onder hetzelfde instellingenmenu als dat niet werkt.
  5. Als niets anders werkt, kun je de tv terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Ga naar Instellingen > Systeem > Reset & Admin en selecteer Reset TV to Factory Defaults Het zal om uw beheerderswachtwoord vragen, dus voer de uwe in of gebruik de standaard, '0000'. Kies Reset om te bevestigen. De tv wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen en vervolgens uit en weer aan.

FAQ

    Waarom gaat mijn Vizio TV niet aan?

    Mogelijk moet u het netsnoer opnieuw aansluiten of een ander stopcontact proberen. Als er niets verandert, probeer dan alternatieve manieren om uw Vizio TV aan te zetten zonder de afstandsbediening. Gebruik de aan/uit-knop op de tv of open de aan/uit-knop in de Vizio SmartCast-app vanuit Control > Devices

    Waarom is het scherm zwart wanneer ik mijn Vizio TV aanzet?

    Als je een volledig zwart Vizio-tv-scherm ziet, heb je mogelijk een weergaveprobleem. Druk op de Menu-knop om te zien of het beeld hierdoor wordt hersteld. Als u niets ziet en geen LED-stroomindicator, krijgt uw tv mogelijk geen stroom. Koppel je tv los en houd de aan/uit-knop 5 seconden ingedrukt voordat je hem weer aansluit.

Aanbevolen: