PosturePal-app toont Apple's aandacht voor toegankelijkheid

Inhoudsopgave:

PosturePal-app toont Apple's aandacht voor toegankelijkheid
PosturePal-app toont Apple's aandacht voor toegankelijkheid
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • PosturePal detecteert slungelig met behulp van de bewegingsregistratie van uw AirPods.
  • Apple's toegankelijkheidsfuncties maken het gemakkelijk voor ontwikkelaars om allerlei handige apps te maken.
  • Spatial Audio laat ontwikkelaars je hoofdbewegingen met ongelooflijke nauwkeurigheid volgen.
Image
Image

PosturePal gebruikt je AirPods als bewegingssensoren om te detecteren wanneer je slungelig bent.

Als je toegang had tot de supernauwkeurige bewegingsgegevens van AirPods' 3D-head tracking-technologie, wat zou je ermee doen? Als je de innovatieve, op toegankelijkheid gerichte ontwikkelaar Jordi Bruin bent, zou je het gebruiken om ervoor te zorgen dat de drager rechtop zit. Zijn nieuwe app, PosturePal, houdt je houding in de gaten en geeft waarschuwingen als je je er niet aan houdt. Het is een geweldige app en laat zien hoe goed de apparaten van Apple zijn als je met elke vorm van toegankelijkheid wilt werken.

"Al zolang ik me kan herinneren, is Apple een voorloper geweest als het gaat om toegankelijkheidsfuncties en API's. Ze maken ze gemakkelijk om mee te werken en gemakkelijk te testen als je een beetje tijd besteedt aan het bekijken van de Voor mij persoonlijk heb ik het gevoel dat ik niet meer aan toegankelijkheid moet denken terwijl ik aan het ontwikkelen ben, omdat de workflow zo eenvoudig is toe te voegen aan een bestaande of nieuwe app, "vertelde Bruin Lifewire via e-mail.

Ga zitten

PosturePal is een voorbeeld van slim denken om een echt nuttige app te maken, maar het is ook een demonstratie van hoe goed de platforms van Apple toegankelijkheid mogelijk maken. iOS is waarschijnlijk al het beste platform voor ingebouwde toegankelijkheid. Het is mogelijk om aan te passen hoe het eruit ziet en werkt in een mate dat uw iPhone of iPad bijna onherkenbaar wordt.

Image
Image

Doe een diepe duik in de instellingen en je kunt je iPhone eenvoudig instellen voor gebruik zonder naar het scherm te kijken (of te zien); je kunt het bedienen met alleen je stem en nog veel meer. Deze mogelijkheden zouden nutteloos zijn als apps er ook niet in zouden kunnen haken, dus Apple maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijk om toegankelijkheidsondersteuning toe te voegen.

Maar het is ook mogelijk om het systeem te hacken om nog meer handige functies toe te voegen.

PosturePal

In iOS en macOS bewaakt Spatial Audio de positie van je hoofd om een overtuigender surroundgeluid te leveren voor films en muziekweergave. Toch kunnen die gegevens voor andere doeleinden worden gebruikt.

"Apple heeft enkele van de belangrijkste AirPods-bewegingsgegevens op een zeer eenvoudige manier beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. We kunnen in principe drie assen met bewegingsgegevens over het hoofd van de gebruiker krijgen ", zegt Bruin. "Hoewel deze API niet per se bedoeld is om te worden gebruikt voor toegankelijkheidsapps, biedt het wel veel nieuwe mogelijkheden met betrekking tot het besturen van apps via je hoofdbeweging. Het duurt minder dan 5 minuten om de API in gebruik te nemen, dus Apple maakt het heel gemakkelijk om de mogelijkheden te ontdekken."

PosturePal gebruikt deze gegevens om je te waarschuwen wanneer je onderuit gaat, hetzij via een geluidswaarschuwing of via het scherm van je iPhone.

Dit is niet de eerste keer dat Bruin het systeem heeft gehackt. Vorig jaar behandelde Lifewire zijn Navi-app, die een combinatie van SharePlay en ingebouwde vertaling gebruikt om re altime transcriptie en vertaling van FaceTime-gesprekken te bieden. Het is een complexe app die gemakkelijk wordt gemaakt door de ingebouwde toegankelijkheidstools.

Image
Image

Meeslepend

Portal is een app die meeslepende soundscapes creëert die lijken te zijn vastgezet in de echte ruimte om je heen. Maar vóór de head-tracking van AirPods zou het onmogelijk zijn geweest om in een telefoon in te bouwen.

"We hadden eigenlijk naar head-tracked audio gekeken als onderdeel van de R&D voordat we de app lanceerden, dus we wisten dat het een game-changer zou kunnen zijn en ons in staat zou stellen om te pushen wat mogelijk is in termen van realisme en onderdompeling. De enige reden waarom we niet verder waren gegaan, was dat er geen gemakkelijke manier was om de ervaring aan eindgebruikers te leveren - dure VR-headsets waren destijds ongeveer de enige manier, "vertelde Stuart Chan van Portal in een e-mail aan Lifewire.

"Apple's aankondiging van Spatial Audio verraste ons, en het feit dat ze de functie vanaf de eerste dag uitrolden naar miljoenen bestaande AirPods Pro/Max-gebruikers, maakte het een no-brainer."

PosturePal is een leuke app, maar het kan ernstige gevolgen hebben voor je lichaam als je het gebruikt om slechte gewoonten te corrigeren. Het is precies wat onze apparaten voor ons zouden moeten doen. En nu we allemaal bijna altijd een zakcomputer met sensoren bij ons hebben, plus aangesloten horloges en AirPods, worden de mogelijkheden alleen maar groter.

Aanbevolen: