Slimme bouwapparatuur kan toekomstige winkelcentra bouwen

Inhoudsopgave:

Slimme bouwapparatuur kan toekomstige winkelcentra bouwen
Slimme bouwapparatuur kan toekomstige winkelcentra bouwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers hebben een slimme graafmachine ontworpen die op afstand kan worden bediend met behulp van intuïtieve bedieningselementen.
  • Experts zijn enthousiast over het vooruitzicht van de slimme graafmachine, die ook autonome functies heeft.
  • Ondanks hun voordelen, moeten autonome functies zorgvuldig worden getest voordat de machines in het veld worden ingezet, waarschuwen experts.
Image
Image

Het bedienen van zware machines vereist een zekere mate van vaardigheid, maar onderzoekers bedenken nieuwe methoden om intelligentie van menselijke operators naar machines over te brengen.

In een artikel beredeneerde Dr. Tom Fiske, hoofdtechnologiestrateeg bij Yokogawa, dat de overgang van industriële automatisering naar industriële autonomie de volgende stap is. Om dat concept tot leven te brengen, heeft het onderzoeksinstituut SRI International een prototype graafmachine ontworpen, die naast de traditionele bediening ook met een afstandsbediening kan worden bediend en is uitgerust met de slimmigheden om verschillende taken autonoom uit te voeren.

"Automatisering van zware machines is een goede stap", vertelde Vivek Khurana, hoofd engineering bij Knot Offices, aan Lifewire via een Skype-gesprek. "Over het algemeen zal een dergelijke automatisering de aard van taken veranderen van machinebediener naar machineconfigurator en zal bestaande machinebedieners nodig hebben om hun vaardigheden te verbeteren."

Slimme graafmachine

De graafmachine is uitgerust met een naar voren gerichte stereocamera om machinisten een high-definition beeld van hun werkgebied te geven.

Bovendien kan de graafmachine op afstand worden bediend met behulp van een controller, wat volgens Khurana kan helpen de veiligheid van de machinist te verbeteren, vooral in een lastige situatie.

Volgens een video van de graafmachine kan een getrainde machinist die een augmented reality (AR)-headset draagt, zien wat de graafmachine ziet met behulp van zes stereocamera's. Het systeem kan op afstand worden bediend vanaf een werkstation op afstand, waardoor geschoolde werknemers de machine mogelijk kunnen bedienen vanaf een bedieningsstation dat zich buiten de eigenlijke bouwplaats bevindt.

Dr. Noel Sharkey, mede-oprichter van de Foundation for Responsible Robotics, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat hij denkt dat de afstandsbediening niet veel toevoegt aan de rijervaring en nog steeds de expertise van een ervaren chauffeur nodig heeft.

Het is dan ook maar goed dat SRI die use case ook dekt. Veelvoorkomende functies van de graafmachine, zoals graven, kunnen worden bestuurd met behulp van een motion-tracking-controller, waarbij de bak van de graafmachine de handgebaren en bewegingen nabootst, net zoals bij het gebruik van de Nintendo Wii-controller.

Behendigheidsmachines

Gezien het feit dat de meeste zware machines worden gebruikt in omgevingen die niet veilig zijn voor mensen, of het nu gaat om het graven van een pijpleiding in een woestijngebied tijdens de piek van de zomer of het ruimen van sneeuw van de bergwegen in de winter, kan de graafmachine van SRI misschien duiden op het begin van een trend, suggereert Khurana."Een mens kan in een gecontroleerde omgeving zitten en de machine op afstand bedienen, waardoor de ontberingen van arbeiders worden verminderd."

Over het algemeen zal een dergelijke automatisering de aard van de taken veranderen van machinebediener naar machineconfigurator en zal bestaande machinebedieners nodig hebben om hun vaardigheden te verbeteren.

Sharkey is het daarmee eens en suggereert zelfs extremere gebruiksscenario's voor op afstand bestuurbare machines, zoals tijdens nucleaire rampen en in oorlogsgebieden.

Bovendien opent de mogelijkheid om de machines op afstand te bedienen ook de mogelijkheid dat werknemers pendelen tussen geografisch afgelegen locaties, met in wezen een druk op de knop, wat tijd en geld bespaart.

"Dit niveau van automatisering zal helpen om kosten te besparen en de infrastructuurprojecten te versnellen, aangezien de machines onder alle weersomstandigheden de klok rond kunnen blijven werken", stelt Khurana voor.

Hij is ook optimistisch over het autonome karakter van de graafmachine en denkt dat een vloot van dergelijke zelfwerkende machines de efficiëntie zal verhogen en verspilling zal verminderen."Machines houden zich over het algemeen aan hogere veiligheidsnormen en volgen procedures strenger dan mensen. Zo kan het ook de veiligheid op bouwplaatsen verbeteren", aldus Khurana.

Image
Image

De enige autonome mogelijkheid die Sharkey aanspreekt, is het vermogen van de graafmachine om mensen te detecteren. Volgens SRI bevriest de slimme graafmachine wanneer iemand zijn veilige werkgebied overschrijdt. De detectie werkt in donkere, onderbelichte omstandigheden en laat de graafmachine met waarschuwingslichten knipperen om de persoon te waarschuwen die zich te dicht bij de machine heeft gewaagd.

Sharkey suggereert echter dat de autonome functies van de machine grondig moeten worden getest. "Dat vereist veel ontwikkeling en beperkingen om fouten te voorkomen die zeer ernstige gevolgen kunnen hebben", waarschuwt Sharkey.

Khurana suggereert ook dat voordat slimme machines in het veld kunnen worden ingezet, de ingenieurs de grensomstandigheden waar de machines kunnen falen grondig moeten testen en identificeren."We moeten ook de veiligheidsmaatregelen en onderhoudsoefeningen bijwerken, om rekening te houden met de autonome aard van machines en om storingen op te lossen", beveelt Khurana aan.

Aanbevolen: