Uw toekomstige computer kan als een bril gedragen worden

Inhoudsopgave:

Uw toekomstige computer kan als een bril gedragen worden
Uw toekomstige computer kan als een bril gedragen worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw product genaamd Nimo belooft de kracht van een laptop in een bril te stoppen.
  • De bril maakt deel uit van een poging om veel computerfuncties te vervangen door wearables.
  • De Nimo-bril wordt naar verwachting volgend jaar verzonden en kost $ 799.
Image
Image

Dan hoef je misschien niet veel langer met een laptop rond te sjouwen, dankzij een geplande nieuwe generatie slimme brillen.

Nimo, een nieuwe bril van het bedrijf Nimo Planet, gebruikt de Snapdragon XR1-processor van Qualcomm en verandert hem in een minicomputer voor je gezicht. De bril maakt deel uit van een poging om veel computerfuncties te vervangen door wearables.

"Slimme brillen zijn handig omdat ze je helpen omgevingen te combineren met intelligentie", vertelde Bob Bilbruck, de CEO van het technologie-adviesbureau Captjur, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Nimo vinden

De Nimo-bril van $ 799 is het product van vier jaar ontwikkeling door het in India gevestigde bedrijf, volgens Wired. Het idee is dat de Nimo virtuele schermen toont die voor je ogen worden geprojecteerd en waarmee je kunt communiceren via een Bluetooth-toetsenbord en -muis.

In tegenstelling tot veel augmented reality-brillen die in ontwikkeling zijn, zal Nimo geen camera's of luidsprekers bevatten. De nadruk ligt op productiviteit in plaats van entertainment. Volgens de website van het bedrijf zal de verzendversie van de bril naar verwachting 90 gram wegen. Het zal het Android-besturingssysteem uitvoeren.

"Onze visie is om 's werelds beste productiviteitscomputer te creëren die in de broekzak past en mensen helpt om overal te werken", aldus het bedrijf op zijn website.

De Nimo-bril wordt naar verwachting volgend jaar verzonden.

Smart Frames

Hoewel de Nimo-bril ongebruikelijk is omdat ze gericht zijn op productiviteit, zijn ze slechts een van een groeiend aantal slimme headsets op de markt. De Ray-Ban Stories die vorig jaar door Meta zijn gelanceerd, bevatten bijvoorbeeld een opnamesysteem met meerdere camera's, waarmee de drager kan opnemen wat hij ziet door op een knop op de bovenkant van de arm te tikken.

Je kunt de Stories ook handsfree bedienen met de spraakopdrachten van Facebook Assistant. Een vast bedrade opname-LED licht op om mensen in de buurt te laten weten wanneer je een foto of video maakt. Gestroomlijnde luidsprekers met open oor zijn ingebouwd.

Een ander smartglass-product dat al beschikbaar is, is de Vuzix Blade, die bedoeld is voor externe toegang tot multimedia-inhoud op het werk. De nieuw geüpgradede versie van de Blade bevat een autofocus 8-megapixelcamera, ingebouwde stereoluidsprekers en spraakbesturing. De bril toont objecten in het gezichtsveld in full colour.

Image
Image

Google toont ook zijn aanhoudende interesse in de markt voor slimme brillen met de recente overname van Raxium, meldde The Information. De startup ontwikkelt microLED-schermen die kunnen worden geïntegreerd in Google's augmented reality-headsets of nieuwe versies van Glass.

Het belangrijkste voordeel van slimme brillen is dat ze het gemak bieden van handsfree werken, vertelde Patty Nagle, President Americas van TeamViewer, een augmented reality-technologiebedrijf, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Dit is met name belangrijk op bedrijfs- en industrieniveau, waar handsfree instructie via een slimme bril een cruciale rol speelt bij het verhogen van de productiviteit in assemblagefabrieken, elektriciteitscentrales, ziekenhuisafdelingen en elders, " zei Nagle. "Slimme brillen dichten ook kennislacunes, waardoor kennis snel wordt overgedragen, zodat u problemen sneller en in re altime kunt oplossen. Deze kennisoverdracht is met name handig voor het opleiden en inwerken van nieuwe medewerkers."

Voor niet-zakelijke gebruikers kan een slimme bril u helpen snel informatie op te zoeken zonder uw telefoon of laptop tevoorschijn te halen.

"De eerste toepassing is om informatie te zien die bovenop de wereld om je heen ligt, zodat je je telefoon niet hoeft te pakken om ernaar te kijken, je te begeleiden en contextuele informatie te verstrekken, waar je ook bent, " zei futurist Ross Dawson in een e-mailinterview.

Slimme brillen zijn handig omdat ze je helpen omgevingen te combineren met intelligentie.

Slimme brillen zijn handig omdat ze een vormfactor hebben die mensen gewend zijn te dragen en geen tweede apparaat nodig hebben om toegang te krijgen tot functies, Rock Gao, algemeen manager van het hoofdtelefoonteam bij Soundcore, die maakt brillen met audiomogelijkheden, zei in een e-mail. "In dit geval wordt een slimme bril een uitbreiding van een mobiele telefoon die een computer, rekenmachine, camera, stopwatch, webbrowser en honderden andere functies in één apparaat combineert", voegde hij eraan toe.

Slimme brillen kunnen op een dag gebruikers helpen navigeren door de metaverse, het groeiende netwerk van virtuele 3D-werelden gericht op sociale verbinding. Sommige waarnemers voorspellen dat slimme brillen uiteindelijk virtual reality-headsets zullen vervangen.

"Het hele idee voor de Metaverse is dat je de echte wereld kunt combineren met een virtuele wereld waar je meer datasets kunt implementeren en deze snel iets kunt laten betekenen om te helpen communiceren en je leven te beheren", zei Bilbruck.

De mogelijkheden voor slimme brillen zijn eindeloos, zei Dawson. Uiteindelijk zou een slimme bril onze telefoons kunnen vervangen, "ons onmiddellijk informatie geven zodra we eraan denken, onze interactieve coaches zijn in ons dagelijks leven, of ons zelfs vertellen wat we het beste kunnen zeggen op een date."

Aanbevolen: