Beginnersgids voor pc-gaming

Inhoudsopgave:

Beginnersgids voor pc-gaming
Beginnersgids voor pc-gaming
Anonim

Wilt u uw computer als game-pc gebruiken? Je kunt meteen beginnen met het kopen van een gaming-pc die we al voor je hebben uitgezocht, of je kunt overwegen of het praktisch is om je eigen computer te upgraden om de games die je wilt spelen te ondersteunen.

Essentiële gamingcomponenten

Hoe meer je weet over de interne werking van een computer, hoe gemakkelijker het is om weloverwogen beslissingen te nemen over welke onderdelen het waard zijn om te upgraden. Er zijn misschien maar een of twee stukjes hardware die een goede upgrade kunnen gebruiken voordat je begint met gamen, maar je zult misschien merken dat je bijna alles (of niets) moet vervangen voordat je pc als game-ready wordt beschouwd.

Deze gids legt uit wat extra aandacht nodig heeft bij het omgaan met een gaming-setup en hoe je kunt leren wat je al op je computer hebt, zodat je kunt voorkomen dat je voor een upgrade beta alt als dat niet nodig is.

Image
Image

Omdat een spelcomputer veel krachtiger is dan een gewone pc, is er een veel grotere vraag om de computercomponenten koel te houden, iets dat uiterst belangrijk is als je wilt dat je hardware lang meegaat.

CPU

Een CPU, of centrale verwerkingseenheid, is wat instructies van applicaties verwerkt. Het verzamelt informatie uit een programma en decodeert en voert vervolgens de commando's uit. Het is belangrijk bij algemene computerbehoeften, maar het is een bijzonder cruciaal onderdeel om te overwegen bij het nadenken over gaming.

Processors kunnen worden gebouwd met verschillende aantallen kernen, zoals dual-core (2), quad-core (4), hexa-core (6), octa-core (8), enz. Als u op zoek bent naar een krachtig systeem, werkt een quad-core of hexa-core processor goed in multi-threaded toepassingen. Octa-coreprocessors worden meestal gebruikt door programmeurs en technici van videogames.

Snelheden variëren afhankelijk van model en voltage, maar om bottlenecks te voorkomen, wil je meestal een processor met minimaal 2,0 GHz, hoewel 3,0 GHz en 4,0 GHz nog beter zijn.

Moederbord

Een ander belangrijk onderdeel bij het overwegen van een gaming-pc is het moederbord van de computer. De CPU, het geheugen en de videokaart(en) zitten immers allemaal op en zijn rechtstreeks aangesloten op het moederbord.

Als je je eigen gaming-pc bouwt, moet je op zoek naar een moederbord met voldoende slots voor de hoeveelheid geheugen die je wilt gebruiken en de grootte van de videokaart die je gaat installeren. Als u van plan bent twee of meer grafische kaarten te installeren, zorg er dan voor dat uw moederbord SLI of CrossFireX ondersteunt (NVIDIA- en AMD-termen voor configuraties met meerdere grafische kaarten).

Geheugen

Dit stuk hardware wordt vaak RAM genoemd. Het geheugen in een computer biedt een ruimte voor gegevens die toegankelijk zijn voor de CPU. Kortom, uw computer kan snel gegevens gebruiken, dus hoe meer RAM er in de computer zit, hoe sneller een programma of spel wordt gebruikt.

De hoeveelheid RAM die je nodig hebt, verschilt drastisch, afhankelijk van waar de computer voor wordt gebruikt. Een gaming-pc heeft meer RAM nodig dan een die wordt gebruikt om gewoon op internet te surfen, maar zelfs binnen de gamingwereld heeft elke game zijn eigen geheugenvereisten.

Een normale computer die niet wordt gebruikt om te gamen, kan waarschijnlijk wegkomen met 4 GB systeemgeheugen, misschien zelfs minder. Een gaming-pc kan echter 8 GB RAM of meer nodig hebben. Sommige moederborden kunnen zelfs enorme hoeveelheden geheugen bevatten, zoals 128 GB, dus je opties zijn bijna eindeloos. Op sommige computers kunt u extra RAM-geheugen installeren.

Als algemene regel kun je ervan uitgaan dat 12 GB geheugen voldoende is om de meeste videogames te ondersteunen, maar gebruik dat aantal niet als reden om de "systeemvereisten" naast de games die je downloadt of aankoop.

Als een videogame zegt dat het 16 GB RAM nodig heeft en je maar 8 GB hebt, is de kans groot dat het gewoon niet soepel verloopt, of zelfs helemaal niet, tenzij je een upgrade uitvoert om dat gat van 8 GB te vullen. De meeste pc-games hebben een minimum en een aanbevolen vereiste, zoals minimaal 6 GB en aanbevolen 8 GB. Over het algemeen liggen deze twee cijfers slechts een paar gigabytes uit elkaar.

Doe wat onderzoek voordat je begint met kopen om te zien hoeveel RAM je nodig hebt voor de meeste van je favoriete games, en gebruik dat dan als je gids om te beslissen hoeveel geheugen je computer moet hebben.

Grafische kaart

Nog een ander essentieel onderdeel van een gaming-pc is de grafische kaart. Dit is het vlees en de aardappelen van de visuele ervaring wanneer je games uitvoert.

Er is tegenwoordig een enorme selectie grafische kaarten op de markt, van budgetmodellen die rond de $ 50 lopen tot extreme multi-GPU-oplossingen die gemakkelijk $ 600 of meer kunnen kosten.

Als je net begint met het spelen van games op je pc, zoek dan naar een grafische kaart die ten minste GDDR3 video-RAM heeft (GDDR5 of GDDR6 is natuurlijk nog beter) en DirectX 11 ondersteunt (DirectX 12 is nog beter). De meeste, zo niet alle, videokaarten bieden deze functies.

Harde schijf

De harde schijf is waar bestanden worden opgeslagen. Zolang een videogame op uw computer is geïnstalleerd, neemt deze opslagruimte op de harde schijf in beslag. Hoewel de gemiddelde computergebruiker het misschien prima kan vinden met, laten we zeggen, 250 GB harde schijfruimte, of zelfs minder, moet je echt vooruit denken als het gaat om het gebruik van die kleine ruimte voor gaming.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de videogame die je wilt downloaden ongeveer 50 GB ruimte op de harde schijf vereist. Je installeert het, en dan download je een paar in-game upgrades en wat patches, dus nu kijk je naar 60 of 70 GB voor slechts één game.

Als je maar vijf videogames op je computer wilt opslaan, heb je in dat tempo 350 GB nodig voor slechts een klein handjevol games.

Dit is waarom het belangrijk is om een enorme harde schijf te hebben voor je gaming-pc. Gelukkig kunnen de meeste desktopcomputers twee of zelfs drie harde schijven ondersteunen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het weggooien van je huidige en upgraden naar een gloednieuwe, supergrote harde schijf. Voeg gewoon een andere toe naast uw primaire, bestaande schijf.

Naast de grootte, moet je nadenken over het type harde schijf dat je wilt. Solid state harde schijven (SSD) zijn veel sneller dan traditionele harde schijven (HDD), maar ze zijn ook duurder per gigabyte. SSD's werken ook goed op desktopcomputers omdat ze snellere opstarttijden en hogere bestandsoverdrachtsnelheden bieden. Als het nodig is, kunt u zich echter redden met een gewone harde schijf.

RPM is een ander onderdeel van de HDD waar u op moet letten als u een nieuwe harde schijf koopt. Het staat voor rotaties per minuut en geeft aan hoeveel omwentelingen het plateau in 60 seconden kan draaien. Hoe sneller de RPM's, hoe beter (7200 RPM-schijven zijn gebruikelijk).

Aan de andere kant halen en presenteren SSD's (die geen bewegende delen hebben) gegevens nog sneller. Hoewel SSD's nog steeds duur zijn, kan een van hen een goede investering zijn.

Aanbevolen: