Hoe het 'At'-commando in Windows te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe het 'At'-commando in Windows te gebruiken
Hoe het 'At'-commando in Windows te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Dit is de juiste syntaxis: at \\ computernaam /interactive | /elke:datum, …/volgende:datum, …
  • computername specificeert een externe computernaam; /every:date[, …] voert opdrachten uit op specifieke dagen.
  • /interactive laat het commando communiceren met de ingelogde gebruiker; /delete verwijdert alle eerder geplande opdrachten.

Dit artikel legt uit hoe je de opdracht "at" gebruikt, die beschikbaar is via de opdrachtprompt. "At" wordt gebruikt om programma's en opdrachten op geplande tijden uit te voeren.

Op Commando Beschikbaarheid

Het at-commando is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in veel Windows-besturingssystemen, waaronder Windows 7, Windows Vista, Windows XP en ook enkele oudere versies van Windows.

Image
Image

Deze opdracht is gedeprecieerd vanaf Windows 8. Microsoft raadt aan in plaats daarvan de functie-rijke schtasks-opdracht te gebruiken.

De beschikbaarheid van schakelaars op commando's kan enigszins verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

At Command Syntax

Dit is de juiste syntaxis van het at-commando:

at \\ computernaam /interactive | /elke:datum, … /volgende:datum, …

Zie Hoe u de opdrachtsyntaxis leest als u niet zeker weet hoe u de hierboven getoonde of in de onderstaande tabel beschreven at-opdrachtsyntaxis moet lezen.

Bij Opdrachtopties
Item Uitleg
computernaam Gebruik deze optie om een externe computernaam op te geven. Het at-commando plant de uitvoering van het commando op de lokale computer als u geen computernaam opgeeft.
/elke:datum[, …] Gebruik de /every schakelaar om de opdracht op specifieke dagen van de week of maand uit te voeren.
/volgende:datum[, …] Gebruik de /next schakelaar om de opdracht uit te voeren op de volgende keer dat de dag voorkomt.
Specificeert de tijd waarop de opdracht moet worden uitgevoerd.
/interactief Hiermee kan de geplande opdracht communiceren met elke gebruiker die is aangemeld wanneer de taak wordt uitgevoerd.
id Dit is het unieke nummer dat is toegewezen aan een reeds geplande opdracht. De id-optie wordt alleen gebruikt voor het weergeven of verwijderen van een gepland commando. U kunt een id niet handmatig instellen op een geplande opdracht.
/delete [ /yes] Deze at-opdrachtoptie wordt gebruikt om alle eerder geplande opdrachten te verwijderen. Gebruik de /yes optie met /delete om de bevestigingsvraag "verwijder alle geplande taken" over te slaan. Gebruik /delete bij het specificeren van een id om een enkele geplande opdracht te verwijderen.
Dit specificeert de opdracht of het programma dat moet worden uitgevoerd. U moet command tussen dubbele aanhalingstekens plaatsen.
/? Gebruik de help-schakelaar met het at-commando om gedetailleerde hulp weer te geven over de verschillende opties van het commando.

Bij opdrachtvoorbeelden


om 14:15 "chkdsk /f"

In het bovenstaande voorbeeld wordt het at-commando gebruikt om een uitvoering van het chkdsk-commando te plannen als chkdsk /f, alleen vandaag, om 14:15 uur, op de momenteel gebruikte PC.


at \\prodserver 23:45 /elke:1, 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28 "bkprtn.bat"

In dit voorbeeld wordt het at-commando gebruikt om de uitvoering van het bkprtn.bat batchbestand te plannen op de computer met de naam prodserver om 23:45 uur op de eerste, vierde, achtste, 12e, 16e, 20e, 24e en 28e dag van elke maand.


at 1 /delete

Hier wordt het geplande commando met de id van 1 verwijderd.

Bij gerelateerde opdrachten

Het at-commando wordt vaak gebruikt met veel andere Command Prompt-commando's omdat het wordt gebruikt om de uitvoering van andere commando's te plannen.

Aanbevolen: