Epic Games heeft net Bandcamp gekocht, maar maak je geen zorgen, de bedoelingen zijn eervol

Inhoudsopgave:

Epic Games heeft net Bandcamp gekocht, maar maak je geen zorgen, de bedoelingen zijn eervol
Epic Games heeft net Bandcamp gekocht, maar maak je geen zorgen, de bedoelingen zijn eervol
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Epic, maker van Fortnite, heeft indiemuziekster Bandcamp gekocht.
  • Epic stelt een heel ecosysteem samen om artistieke media te creëren en te verspreiden.
  • Als je Bandcamp nog nooit hebt uitgecheckt, loop er dan nu niet heen.

Image
Image

Epic Games - de makers van Fortnite en het bedrijf dat van start ging in de App Store van Apple - heeft zojuist Bandcamp gekocht, de beste online winkel voor muziek. Je zou niet verkeerd zijn om te denken dat het een ramp zou kunnen zijn voor muzikanten en luisteraars, maar het zou eigenlijk goed kunnen zijn voor iedereen.

Als grote bedrijven kleine bedrijven kopen, kunnen ze deze sluiten en de activa strippen (de Gordon Gecko-benadering). Ze kunnen het bedrijf draaiende houden met beloften om niets te veranderen en dan alles te veranderen (de Facebook-Instagram-methode), of ze laten alles gewoon doorgaan zoals het is, met het risico te vergeten dat ze het zelfs bezitten (de Skype-manoeuvre). Maar in het geval van Bandcamp is de eerste vraag: waarom heeft een kolos van videogames überhaupt een indie-muziekplatform gekocht?

"De samenwerking van Epic Games en Bandcamp is een cruciale stap in de richting van het bouwen van een artiestvriendelijk, eerlijk en open platform waarmee makers een groot deel van hun inkomen kunnen behouden", vertelde muziekschrijver en hoofdtelefoonrecensent Emma Williams Lifewire via e-mail.

Het C-woord

Muziek en games gaan samen. Sinds Grand Theft Auto III op de Playstation 2, waarmee je gewoon door Liberty City kunt cruisen terwijl je naar de radio luistert in een gestolen auto, zijn muziek en videogames als margarita's en katers geweest - een onverbrekelijk partnerschap. Het lijkt erop dat Epic Bandcamp wil voor zijn inhoud, die vreselijke term die kunst en creativiteit reduceert tot widgets op een productielijn.

Epic's verklaring luidt als volgt: "Bandcamp zal een belangrijke rol spelen in de visie van Epic om een ecosysteem voor creators te bouwen voor content, technologie, games, kunst, muziek en meer." Dat is een vrij duidelijk plan, ook al is het zakelijk uitgedrukt. Het lijkt erop dat Epic een rivaal wil creëren voor de verschillende app-winkels, muziekwinkels, enzovoort.

De samenwerking van Epic Games en Bandcamp is een cruciale stap in de richting van het bouwen van een artiestvriendelijk, eerlijk en open platform…

De cynici onder ons zouden kunnen aannemen dat Epic, omdat de juridische stappen van Epic om Apple te dwingen zijn eigen digitale marktplaatsen te openen, faalden, besloten heeft om zijn eigen 'content'-boerderijen te verzamelen. Maar als we Epic op zijn woord geloven, zou het een netwerk van ethischere, creatievere winkels kunnen zijn.

En er is het praktische voordeel. Door een muziekplatform te bezitten, zou Epic het kunnen integreren in zijn game-building-imperium.

"Epic heeft hier eerder geliefhebberd en grote concerten gegeven in Fortnite door Marshmello, Travis Scott en Ariana Grande", vertelde hiphopproducer en drumgidsmaker Cole aan Lifewire via e-mail. "Licentieverlening voor muziek is een kostbare zaak en een weg geplaveid met juridische hindernissen. Epische aankoop van Bandcamp vermindert de wrijving om hoogwaardige muziek van gevestigde artiesten te krijgen."

Van zijn kant zegt Bandcamp dat er niets zal veranderen in termen van hoe het nu werkt. Artiesten zullen nog steeds bijna alle inkomsten uit de verkoop van hun muziek halen, Bandcamp Fridays zal doorgaan en mede-oprichter en CEO Ethan Diamond zal het bedrijf blijven leiden. De nieuwe eigenaren zullen Bandcamp in plaats daarvan helpen zijn internationale bereik uit te breiden en zijn livestreaming- en vinylpersdiensten uit te bouwen.

Ethische streaming?

Bandcamp is opmerkelijk omdat het echt om de artiesten en de luisteraars geeft. Muzikanten krijgen gemiddeld 82% van elke verkoop en meer op Bandcamp Fridays, waar Bandcamp afziet van zijn vergoedingen. In plaats van luisteraars te verbergen voor de makers, zoals Apple's App Store en muziekservice, moedigt Bandcamp communicatie aan.

Bandcamp heeft misschien ook de beste muziekblog die er is met de Bandcamp Daily. Het belicht allerlei nieuwe muziek van over de hele wereld, en zelfs als de stijl en het genre niet altijd jouw ding zijn, is het allemaal interessant, en veel ervan is geweldig. Je zult in één editie van Bandcamp Daily meer nieuwe muziek ontdekken die je leuk vindt dan in een maand alle andere streamingdiensten te gebruiken.

Image
Image

Zouden de middelen van Epic Bandcamp in staat kunnen stellen het voor de hand liggende te doen en een ethische streamingdienst te creëren? Je kunt al muziek streamen die je hebt gekocht, en je kunt ook nummers van albums streamen als je de website bezoekt, een beetje alsof je in de winkel luistert om te proberen voordat je koopt. Maar zou het niet geweldig zijn als je je kon abonneren op een Bandcamp-streamingservice, wetende dat je vergoedingen naar de artiesten zouden gaan in plaats van naar platenmaatschappijen of in de zakken van Spotify en Apple?

De grootste zorg voor iedereen buiten Epic is dat de glans van Bandcamp na verloop van tijd zal vervagen. Maar Epic lijkt echt van plan te zijn om een creatieve markt te creëren voor alle soorten media, van games tot muziek. Misschien zijn de diepe zakken de reden waarom geweldige bedrijven zoals Bandcamp kunnen gedijen.

Aanbevolen: