De 7 beste bureaulampen van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste bureaulampen van 2022
De 7 beste bureaulampen van 2022
Anonim

De beste bureaulamp is flexibel, helder en ziet er elegant uit op vrijwel elke tafel of bureaublad. Voor onze verzameling hebben we opties gekozen die zowel in kantooromgevingen als in een thuisomgeving zouden passen, en hebben we een breed scala aan ontwerp- en stijlesthetiek geselecteerd, zodat, ongeacht uw persoonlijke smaak, er een lamp voor u op onze lijst staat. Onze topkeuzes zijn een combinatie van functie en design. Dus of je nu een sta-bureau hebt, op zoek bent naar iets dat past bij je specifieke interieur, of gewoon helder licht wilt, bekijk hieronder de beste opties voor bureaulampen.

Beste energiebesparing: Lumiy Lightblade 1500S LED-lamp

Image
Image

Terwijl LED-lampen in populariteit blijven groeien (dankzij hun energiebesparende voordelen), is de Lightblade 1500S een uitstekende combinatie van uiterlijk en prestaties met een omnidirectionele draaibare kop die volledige controle over de richting van het licht mogelijk maakt. De LED-lampen betekenen dat slechts 1 watt stroom wordt gebruikt bij de laagste helderheid en 8 watt bij maximale helderheid, wat in totaal een totale helderheid van 1100 lux oplevert.

Naast een USB-poort voor het opladen van een smartphone, ontdekte onze recensent dat deze lamp ook capacitieve sensoren heeft die direct in de basis zijn verwerkt, dus aanraakvriendelijk. De totale helderheid van de lamp resulteert in een kleurweergave-index van 93 CRI (kleurweergave-index), wat bij natuurlijk zonlicht net onder de 100 CRI ligt. De CRI zelf helpt bij het bepalen van het vermogen van de lamp om alle op het bureau gebaseerde objecten nauwkeurig in kleur onder het lamplicht weer te geven.

Licht/Helderheid: 1500 lux | Kleurtemperatuurbereik: 93 CRI | Kleurmodi: 4 | Verstelbaar: Ja

"Het plastic ontwerp plaatst hem stevig in de budgetcategorie, terwijl hij een iets superieure armrotatie en aantrekkelijke aanraakknoppen op de basis biedt." - Eric Watson, producttester

Image
Image

Beste voor maatwerk: Lampat LED-bureaulamp

Image
Image

Als oogbescherming en personalisatie uw belangrijkste controlepunten zijn, zoek dan niet verder dan de Lampat LED-bureaulamp. Onze deskundige recensent heeft bevestigd dat het beschikt over vier verlichtingsmodi en vijf helderheidsniveaus die kunnen worden aangepast via touchscreenbediening. De LED-lamp bootst vakkundig natuurlijk licht na en heeft een kleurweergave-index van meer dan 90, wat betekent dat hij kleuren verlicht met bijna levensechte nauwkeurigheid. Het is ook energiezuinig en heeft een levensduur van 25 jaar.

Fysiek biedt de Lampat ook een goede hoeveelheid flexibiliteit en wendbaarheid. De arm buigt tot 40 graden naar voren, de lampkop is verstelbaar tot 140 graden en draait tot 180 graden. Bovendien heeft de Lampat een USB-oplaadpoort en een automatische timer van 30 tot 60 minuten.

Licht/Helderheid: 530 lumen | Kleurtemperatuurbereik: 2500-7000k | Kleurmodi: 4 | Verstelbaar: Ja

"De Lampat is een goede keuze voor de shopper met een budgetbureaulamp met zijn vierkleurenmodus, vijf helderheidsniveaus en een handig aanraakscherm." - Eric Watson, producttester

Image
Image

Beste voor veelzijdigheid: BYB E430 LED Architect Lamp

Image
Image

De swingende bureauarm van de BYB E430 LED-bureaulamp biedt een functionele verlichting die uniek en solide is ontworpen. Met een zeer verstelbare klem die aan de rand van elk bureau kan worden bevestigd, is er een geheugenfunctie voor afzonderlijke verlichtingsmodi en zes verschillende dimmodi om bij elke stemming te passen. Het ingebouwde aanraakscherm helpt bij het aanpassen van alle verlichtings- en dimmodi, terwijl de 144 meegeleverde LED-lampen 80 procent minder energie verbruiken dan conventionele lampen, wat een levensduur van meer dan 50.000 uur mogelijk maakt.

Naast energie-efficiëntie heeft BYB veel moeite gedaan om de ogen van onze recensent te beschermen met een innovatief lichtgeleidingspaneel dat flikkering van licht en schadelijke schitteringen helpt voorkomen. Uiteindelijk betekent deze ontwerpfunctie een minder vermoeiende ervaring in het algemeen.

Licht/Helderheid: 1000 lux | Kleurtemperatuurbereik: 2700-6000k | Kleurmodi: 4 | Verstelbaar: Ja

"Zelfs onder de achterbruglampen is de BYB E430 een van de duurste opties die je kunt vinden." - Eric Watson, producttester

Image
Image

Beste budget: Sunbeam flexibele LED-bureaulamp

Image
Image

Met een ongelooflijk aantrekkelijk prijskaartje is dit kleine verstelbare LED-lampje van Sunbeam de perfecte budgetbureaulamp. Druk op de enkele knop om de lamp aan of uit te zetten en door de drie dimniveaus te bladeren: volledige helderheid, halve helderheid en een "nachtlicht"-modus die slechts 5 procent helderheid heeft. De lampkop draait en de nek is superflexibel, zodat je hem kunt positioneren zoals je hem nodig hebt. De voet is verrassend zwaar voor zo'n goedkoop item, zodat hij niet omv alt, hoe je de lamp ook kantelt.

De acht LED-lampen gaan 36.000 uur mee en het geheel werkt gegarandeerd gedurende ten minste drie jaar vanaf de aankoopdatum. Dat alleen al maakt het een behoorlijk goede deal, maar de hoogwaardige constructie, extra dimfuncties en verstelbaarheid maken het een uitzonderlijk goede bureaulamp voor de prijs.

Licht/Helderheid: 280 lumen | Kleurtemperatuurbereik: 4000k | Kleurmodi: Nvt | Verstelbaar: Ja

Beste ontwerp: Pablo Designs Pixo 17" bureaulamp

Image
Image

Het ontwerp van de Pixo Optical LED Lamp zorgt voor een fijne balans tussen eenvoudig en functioneel, maar met een leuk, eigenzinnig silhouet. Het frame is gemaakt van 97 procent recyclebare materialen: hoogwaardig aluminium voor de arm en polycarbonaat voor de lampenkap en de basisafdekking. De Pixo heeft een hoge mate van mobiliteit, met een arm kanteling van 180 graden en een rotatie van 360 graden in zowel de arm als de kap.

Het elegante LED-licht produceert een aangenaam warme gloed en de batterij biedt een opmerkelijke levensduur van 50.000 uur. Het is ook energiezuinig, met een maximaal verbruik van 6 W per gebruik en beschikt over een volledige dimmerschakelaar. Ten slotte bevat de basis een ingebouwde USB-oplader en fungeert het platform zelf als houder voor uw telefoon of andere kleine voorwerpen. Voor de beste pasvorm voor het zorgvuldig ontworpen kleurenschema van uw huis, is de Pixo verkrijgbaar in zes verschillende kleuren (inclusief azuurblauw, zwart en wit en messing) en zal hij zeker een beetje flair aan uw bureauruimte geven.

Licht/Helderheid: 325 lumen | Kleurtemperatuurbereik: 90 CRI | Kleurmodi: Nvt | Verstelbaar: Ja

Beste om te lezen: BenQ e-Reading LED-bureaulamp

Image
Image

BenQ's speciale e-reading en reading LED-bureaulamp is de perfecte aanvulling op het kantoor van elke ingenieur, architect of zelfs voor studenten met nachtelijke studiegewoonten. De opname van BenQ's verlichtingstechnologie biedt LED-panelen die goed zijn voor meer dan 50.000 uur of acht uur per dag verlichting voor de komende 17 jaar.

Buiten de levensduur heeft BenQ technologie zonder flikkering ingebouwd voor een flikkervrije ervaring die de ogen van sommige gebruikers minder kan schaden. De ingebouwde omgevingssensor biedt meerdere verschillende aanrakingen op de bedieningsring om automatisch het helderheidsniveau van een kamer te detecteren en de helderheid dienovereenkomstig aan te passen. Als het op positionering aankomt, helpt de kogelgewrichtbasis je om de hoek te vinden die je nodig hebt voor de beste leeservaring.

Licht/Helderheid: 1800 lux | Kleurtemperatuurbereik: 2700-5700k | Kleurmodi: Nvt | Verstelbaar: Ja

Beste draadloze: Luxe LED-bureaulamp

Image
Image

Sla de snoeren voor eens en voor altijd over met de Luxe draadloze LED-bureaulamp die tot 40 uur continu licht geeft voordat hij moet worden opgeladen. Met in totaal 18 unieke instellingen, zijn er zes verschillende helderheidsniveaus en drie lichtmodi opgenomen in het 360-graden aanpasbare ontwerp dat kan draaien, draaien en buigen.

Bovendien hebben de LED-panelen 28 ingebouwde LED-lampen die meer dan 50.000 gebruiksuren meegaan. De lithium-polymeerbatterij ondersteunt overal tussen de 3 en 40 uur ononderbroken gebruiksduur met slechts drie uur opladen via de meegeleverde oplaadkabel. Tel daar nog een meter valbeveiliging bij op en je hebt een duurzame lamp die zowel mooi is als lang meegaat.

Licht/Helderheid: 150-200 lumen | Kleurtemperatuurbereik: N.v.t. | Kleurmodi: 3 | Verstelbaar: Ja

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing en op de lange termijn wat geld wilt besparen, is de Lightblade 1500S (bekijk bij Amazon) een hoogwaardige keuze met een groot energiebesparingspotentieel.

Over onze vertrouwde experts

Eric Watson heeft vijf jaar ervaring met het beoordelen van consumententechnologie en games. Hij is gespecialiseerd in accessoires, verlichting en mobiele apparaten en test talloze lampen op deze verzameling.

FAQ

    Wat is er aan de hand met deze rare lamp? Kun je het vervangen?

    De meeste bureaulampen hebben ouderwetse gloeilampen vervangen door LED-armaturen die een aantal voordelen hebben ten opzichte van hun oudere tegenhangers. Ze gaan veel langer mee en zijn energiezuiniger, wat betekent dat u ze waarschijnlijk nooit hoeft te vervangen. Sommige lampen kunnen ook worden aangepast voor helderheid en temperatuur op basis van uw favoriete verlichtingsomgeving. Deze lampen kunnen nog steeds worden vervangen, maar zijn vaak specifiek voor het soort lamp dat u gebruikt, dus controleer de specificaties van uw lamp voordat u een vervangende bestelt.

    Worden LED-lampen heet?

    Een ander leuk voordeel van de wijdverbreide acceptatie van LED-lampen is de hoeveelheid warmte die ze afgeven in vergelijking met ouderwetse fluorescentielampen, die laag tot vrijwel onbestaande is. Led-lampen zullen na langdurig gebruik een beetje warm aanvoelen, maar vormen niet hetzelfde gevaar als oudere modellen.

    Zal een van deze lampen helpen bij seizoensgebonden affectieve stoornis? (SAD)

    SAD kan worden gebruikt om een groot aantal symptomen te beschrijven die het gevolg zijn van een algemeen gebrek aan zonlicht dat de meeste mensen ervaren tijdens de wintermaanden, wanneer sommige mensen slechts 7 uur zonlicht kunnen krijgen. Deze symptomen kunnen nog erger zijn voor mensen met een kantoorbaan. Om de symptomen van seizoensgebonden affectieve stoornis te helpen verlichten, beveelt de Mayo Clinic een lichtbak aan die minimaal 10.000 lux projecteert, het relatieve equivalent van blootstelling aan volledig daglicht. Helaas halen zelfs de helderste LED-lampen dat cijfer ver onder de 500 lux.

Waar moet je op letten bij een bureaulamp

Lichte kleur

Je hebt waarschijnlijk gehoord over de mogelijke gevaren van blauw licht, daarom is het vooral belangrijk om aandacht te besteden aan de kleur van het licht dat uit je lamp komt. Bij veel lampen kun je hun lichtkleur aanpassen, van blauw over wit tot warm geel of oranje. Sommige lampen hebben een nachtmodus die de helderheid verlaagt tot 5 procent, zodat je zonder struikelen je weg naar de badkamer kunt vinden. De opname van flikkervrije technologie op duurdere modellen zorgt voor een gelijkmatig verdeeld licht bij 50-60 Hz.

USB-poort en opladen

Veel modellen bureaulampen hebben ingebouwde USB-poorten. Als je geen handige poort of stopcontact in de buurt hebt om je telefoon op te laden, overweeg dan om een model te kopen dat er een heeft. Dit elimineert ook de noodzaak om extra lange snoeren te hebben die in de war raken en alles er rommelig uit laten zien. Je kunt ook draadloze lampen krijgen die kunnen worden bijgevuld met micro-USB of USB-C, en sommige hebben zelfs een draadloos oplaadstation ingebouwd in hun basis voor extra oplaadopties.

Stijl

Je zult elke keer dat je aan je bureau zit naar je lamp kijken, dus het is logisch om een model te kiezen dat bij je persoonlijke smaak past. Het ontwerp van een lamp is ook van invloed op de functionaliteit: sommige bureaulampstijlen zijn draadloos, wat erg handig is als je hem draagbaar wilt hebben of geen handig stopcontact hebt. Je wilt een lamp die flexibel en veelzijdig is, dus bedenk hoeveel verstelbaarheid je nodig hebt. Met een kop van 360 graden kun je draaien en licht werpen waar je maar wilt, hoewel een kleinere zwaai van 150 graden het nog steeds kan verminderen als je van plan bent om het alleen op je bureau te hebben.

Aanbevolen: