De 4 beste Vizio-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste Vizio-tv's van 2022
De 4 beste Vizio-tv's van 2022
Anonim

Vizio is een van de meest vertrouwde merken op het gebied van televisies en thuisbioscoopapparatuur, en de beste Vizio-tv's bieden een reeks slimme functies zoals spraakbediening, vooraf geladen streaming-apps en de mogelijkheid om uw smartphone of tablet te spiegelen schermen voor meer manieren om foto's, muziek en video's te delen. Vizio bevat ook hun eigen WatchFree-app met hun nieuwere modellen, die meer dan 150 gratis livekanalen biedt voor nieuws, sport en originele inhoud voor iedereen die het snoer met zijn kabel- of satellietprovider wil doorknippen en volledig wil overstappen op streaming. Elke smart-tv is compatibel met slimme luidsprekers die zijn ingeschakeld met virtuele assistenten zoals Alexa of Google Assistant voor handsfree spraakopdrachten en gemakkelijker browsen of zoeken; de Quantum X-serie is ook compatibel met Apple Homekit, waardoor je Siri kunt gebruiken voor spraakbediening.

Vizio's nieuwste lijn televisies is ontworpen om een uitstekende 4K UHD-resolutie te leveren, evenals een breed scala aan kleuren voor meer levensechte beelden en een meeslepende kijkervaring. Console-gamers zullen het geweldig vinden dat Vizio QLED-panelen gebruikt die HDR-technologie ondersteunen en lokale dimzones hebben voor verbeterde detaillering en contrast, evenals hoge verversingsfrequenties voor zijdezachte bewegingen, zelfs tijdens snelle, intense actiescènes. Vizio biedt ook verschillende tv-modellen met verschillende prijspunten voor zowel prijsbewuste kopers als mensen die meer willen uitgeven om hun thuisbioscoop toekomstbestendig te maken of te upgraden. Wat u ook zoekt, er is een Vizio-tv die bij uw behoeften past. We hebben de beste Vizio-tv's verzameld om u te helpen kiezen welke het beste bij u past.

Beste algemeen: P-serie Quantum 65-inch

Image
Image

Vizio heeft verschillende reeksen televisiemodellen op de markt gebracht, maar de P-Series Quantum 65-inch is de beste balans tussen vorm en functie met een prijs die gemakkelijker is voor de portemonnee dan andere 4K UHD-modellen. Het maakt gebruik van Vizio's QuantumColor-technologie om tot 115 procent meer kleuren te leveren dan hun standaard 4K-tv's voor diepere verzadiging en levensechte beelden. Het scherm maakt gebruik van QLED-arrays met achtergrondverlichting die u een helderheid van 1100 nits geven, zodat u kunt genieten van uw favoriete films en programma's, behalve in de helderste omgevingen. Het heeft ook 200 lokale dimzones om diepe zwarttinten te creëren voor superieur contrast.

U kunt uw mobiele iOS- of Android-apparaten verbinden met Airplay 2 of Chromecast om rechtstreeks vanaf uw smartphone of tablet te streamen. Deze tv werkt ook met Amazon Alexa en Google Assistant om je spraakbesturing te geven terwijl je door menu's bladert of iets zoekt om naar te kijken. Vizio bevat zijn eigen WatchFree-app om je toegang te geven tot meer dan 150 gratis live en originele inhoudskanalen voor meer shows en films om van te genieten met vrienden en familie.

Runner-Up Beste algemeen: Vizio M-Series Quantum 55" Klasse 4K HDR Smart TV

Image
Image

De 55-inch tv uit de M-serie biedt veel van dezelfde functies als zijn grote broer, de P-serie Quantum, maar in een kleiner en betaalbaarder pakket. Het maakt gebruik van Vizio's QuantumColor-technologie om meer dan 1 miljard kleuren te produceren en verbluffende afbeeldingen te creëren. Dit model heeft een 4K UHD-resolutie met Dolby Vision HDR voor extra details, zodat je nooit een seconde actie mist in je favoriete programma's, films en sportgames.

Het scherm maakt gebruik van een LED-array met achtergrondverlichting om 600 nits helderheid te produceren, ideaal voor elke typische thuisbioscoop of mediaruimte. Het heeft ook 90 lokale dimzones om diepe, echte zwarttinten te creëren voor meer contrast om die miljard kleuren echt te laten knallen. Met een verversingssnelheid van 120 Hz merk je dat bewegingsonscherpte vrijwel tot het verleden behoort. Je kunt iOS- en Android-apparaten verbinden met Apple AirPlay 2 of Chromecast, en deze tv is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant voor handsfree spraakbediening. Je krijgt de WatchFree-app van Vizio met gratis toegang tot 150 live en originele inhoudskanalen.

De WatchFree-app wordt mogelijk gemaakt door Pluto TV. Het is een gratis streamingdienst die live televisiezenders biedt met klassieke shows en films, originele inhoud en nieuws. Pluto TV voegt voortdurend nieuwe kanalen en inhoud toe, dus er is altijd iets om naar te kijken. - Taylor Clemons

Beste uitspatting: P-serie Quantum X 75-inch

Image
Image

Aan de andere kant, als je jezelf wilt trakteren op een nieuwe tv en het niet erg vindt om extra te betalen om alles te krijgen wat je wilt, dan is het P-Series Quantum X 75-inch model de juiste keuze voor jij. Dit monster van een televisie levert alle toeters en bellen die je voor deze prijs mag verwachten, inclusief Dolby Vision HDR-ondersteuning voor een werkelijk verbluffend 4K UHD-scherm. Het scherm maakt gebruik van een volledige reeks LED's met achtergrondverlichting om u een helderheid van maar liefst 2700 nits te geven, zodat u in vrijwel elke omgeving kunt genieten van uw favoriete programma's en films.

De tv integreert Vizio's QuantumColor-technologie om meer dan 1 miljard kleuren te produceren voor werkelijk verbluffende verzadiging en levensechte beelden. Met 480 lokale dimzones en een contrastverhouding van 50 miljoen:1 bereikt deze tv enkele van de diepste zwarttinten en helderste wittinten voor het beste beschikbare contrast om elk detail tot leven te laten komen. De behuizing van deze tv is vrijwel randloos, waardoor het beeld van rand tot rand kan worden weergegeven, en met een kijkhoek van 178 graden mis je geen seconde actie, waar je ook zit. Met een verbluffende verversingssnelheid van 240 Hz produceert deze tv zijdezachte bewegingen tijdens het kijken naar sport en intense actiescènes. Het aansluiten van uw home cinema-audiosysteem, Blu-ray-speler of andere media-apparaten is eenvoudig met de 5 HDMI-ingangen en USB-poort.

Een brede kijkhoek is belangrijk wanneer een tv niet op een centrale plek in je woonkamer of thuisbioscoop kan worden geplaatst. Met televisies met breedbeeldmogelijkheden kunt u nog steeds genieten van een geweldig kleurvolume en beeldscherpte terwijl u aan de zijkant zit; in tegenstelling tot smalbeeld-tv's die het beeld beginnen uit te spoelen naarmate u verder van het midden komt.- Taylor Clemons

Beste voor gaming: P-serie Quantum 65-inch

Image
Image

Als je serieus bezig bent met console-gaming, dan is de P-Series Quantum X 65-inch televisie de juiste keuze voor jou. Net als de Quantum X 75-inch maakt het gebruik van Vizio's QuantumColor-technologie om meer dan 1 miljard verschillende kleuren te produceren, evenals QLED-technologie voor betere verzadiging en contrast. Deze tv is geschikt voor 4K UHD en heeft Dolby Vision HDR-ondersteuning voor ongelooflijke details in films, shows en games.

De Quantum X 65-inch kan tot 3000 nits helderheid produceren, waardoor u een uitzonderlijke beeldkwaliteit krijgt in bijna elk type lichtomgeving. Het heeft ook 384 lokale dimzones om echt diepe zwarttinten te creëren en die miljard kleuren te laten knallen. Het aansluiten van al je favoriete gameconsoles en media-apparaten is een fluitje van een cent met de vijf HDMI-ingangen, USB-poort, WiFi-connectiviteit en Ethernet-poort. Met een verversingssnelheid van 120 Hz wordt bewegingsonscherpte afgevlakt tijdens actiescènes, zodat je geen enkel detail mist. Het vrijwel randloze ontwerp geeft je een bijna rand-tot-rand beeld en een bredere kijkhoek dan eerdere Vizio-tv's, dus waar je ook bent, je hebt de beste plek in huis.

De P-Series Quantum 65-inch van Vizio is het beste wat het merk te bieden heeft. Met een uitstekende 4K UHD-resolutie en een QLED-paneel krijgt u superieure beeldkwaliteit voor zowel UHD als opgeschaalde inhoud. Het beschikt ook over Chromecast- en AirPlay2-ondersteuning voor het spiegelen van het scherm van uw smartphone of tablet. De M-serie 55-inch is een goede tweede van Vizio. Het geeft je nog steeds een geweldige 4K UHD-resolutie met HDR-ondersteuning, maar het heeft niet zoveel lokale dimzones of een zo helder scherm. De M-serie is compatibel met Alexa en Google Assistant voor handsfree spraakopdrachten en slimme thuisnetwerkintegratie.

FAQ

    Waar worden Vizio-tv's gemaakt?

    Vizio-tv's worden vervaardigd in Mexico, China en Vietnam, hoewel het bedrijf is geregistreerd in de VS en beweert te opereren als een Amerikaans bedrijf. De tv's worden grotendeels geassembleerd in China en Mexico, en vele worden geleverd door Foxconn.

    Hebben Vizio-tv's camera's?

    Vizio-tv's hebben geen ingebouwde camera's. Dat gezegd hebbende, kreeg het bedrijf in 2019 een boete van de FTC voor het bespioneren van klanten zonder toestemming. Als je een camera wilt gebruiken met je Vizio TV, moet je een webcam kunnen aansluiten.

    Zijn alle Vizio-tv's smart-tv's?

    Bijna alle Vizio-tv's die nu worden verkocht, zijn smart-tv's, wat betekent dat ze het ingebouwde SmartCast-besturingssysteem hebben met streamingdiensten en een verscheidenheid aan smart-tv-apps. Je zult tegenwoordig moeilijk een "domme" tv vinden, maar als je het besturingssysteem van Vizio niet leuk vindt, heb je de mogelijkheid om een streamingapparaat naar keuze op te halen en in plaats daarvan te gebruiken.

Bottom Line

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

De ultieme koopgids voor Vizio TV

Vizio heeft misschien niet dezelfde merkherkenning als LG, Sony en Samsung, maar het bedrijf biedt nog steeds kwaliteitstelevisies met tal van functies en prijspunten die geschikt zijn voor bijna elke thuisbioscoop- of entertainmentruimte. Ze hebben niet alleen volledige 1080p HD-modellen, maar ze hebben ook verschillende lijnen van 4K UHD-tv's die redelijker geprijsd zijn dan sommige van hun concurrenten, waardoor ze een geweldige optie zijn voor prijsbewuste shoppers. De meeste televisies van Vizio bieden ook een reeks slimme functies, zoals het streamen van films, muziek en shows, evenals schermspiegeling en spraakbediening. De high-end modellen van Vizio, zoals de P-serie, zijn voorzien van randloze ontwerpen om u een beeld van rand tot rand te geven en bredere kijkhoeken dan hun voorgangers, zodat u verzekerd bent van de beste kijkervaring, waar u zich ook in de kamer bevindt. Vizio-tv's bieden hoge verversingsfrequenties voor vloeiende bewegingen en om scheuren en haperingen van het scherm te voorkomen die kunnen optreden tijdens intense actiescènes in films, shows en videogames.

Hun televisies hebben ook verschillende aansluitmogelijkheden. Van HDMI-ingangen voor HD- en UHD-streaming en videoweergave en USB-poorten voor het afspelen van video's van externe geheugenopslagapparaten, er zijn tal van manieren om een Vizio-tv in uw thuisbioscoop te integreren. Hoewel sommige modellen geen Bluetooth-connectiviteit bieden, kunt u toch bekabelde verbindingen gebruiken voor externe audioapparatuur zoals soundbars, luidsprekers en subwoofers om een aangepaste thuisbioscoopconfiguratie te creëren. Wanneer u naar een Vizio-tv voor uw huis, appartement of slaapzaal kijkt, zijn er enkele belangrijke beslissingsfactoren waarmee u rekening moet houden voordat u een aankoop doet. We zullen de belangrijkste functies opsplitsen om u te helpen beslissen welke het beste voor u werkt.

Image
Image

Resolutie-opties

De beeldkwaliteit hangt vooral af van de resolutie die je televisie kan leveren. Hoewel het verleidelijk kan zijn om automatisch voor de duurdere 4K-apparaten te kiezen, is het het beste om te overwegen wat voor soort entertainment je gaat gebruiken voordat je dit doet. Tenzij u van plan bent te investeren in een 4K dvd-speler of uitsluitend 4K-inhoud wilt streamen, kunt u niet optimaal profiteren van een tv met een hogere resolutie. Televisies die een 4K-resolutie bieden, worden in snel tempo de nieuwe gouden standaard, maar er zijn nog steeds geweldige 1080p HD-opties voor diegenen die gewoon een fatsoenlijk beeld willen voor een filmavondje met het gezin of gamen in het weekend.

Wat maakt 4K zo goed? Televisies met een resolutie van 4K ondersteunen vaak technologie met een hoog dynamisch bereik om kleur- en contrastniveaus te produceren die nauw aansluiten bij wat u in de echte wereld zou zien. Deze technologie is er in vier varianten: HDR10/10+, HLG (hybride log-gamma), Dolby Vision en Technicolor HDR. Er is niet veel verschil tussen elke variant van HDR, behalve welk bedrijf het gebruik van de technologie in licentie heeft gegeven. Elke variatie gebruikt dezelfde basisprincipes om verbeterde kleurvolumes en contrast te produceren voor betere detaillering en meer levensechte foto's.

Terwijl bedrijven als LG en Sony de sprong hebben gemaakt naar de toekomst van home-entertainment en een reeks 8K-televisies hebben uitgebracht, is Vizio vastgehouden aan het produceren van hoogwaardige 4K- en 1080p-modellen. Hoewel 8K mooi en opwindend klinkt, is het met de huidige home entertainment-normen bijna onmogelijk om ten volle te profiteren van dat soort resolutie. Tv's met een resolutie van 8K geven je vier keer zoveel details als 4K en 16 keer zoveel als 1080p. Er zijn heel, heel weinig videostreamingdiensten, omroepen of ontwikkelaars van videogames die zelfs 8K-inhoud aanbieden, en het kan jaren duren voordat het meer mainstream wordt. Het is misschien een leuke manier om je thuisbioscoop toekomstbestendig te maken, maar de extreem hoge kosten van 8K-modellen en de extreem beperkte selectie van 8K UHD-content betekent dat het op dit moment geen redelijke optie is.

Image
Image

Spraakbediening

Samen met de uitstekende beeldkwaliteit die je krijgt met een 4K-resolutie, worden televisies met spraakbediening steeds populairder voor thuisentertainment. Sommige modellen worden geleverd met afstandsbedieningen met microfoons en Alexa of Google Assistant ingebouwd voor handsfree bediening direct uit de doos. Anderen zijn compatibel met slimme luidsprekers zoals de Amazon Echo of Google Home en vereisen wat meer instellingen voordat u kunt profiteren van spraakopdrachten. Hoewel spraakopdrachten misschien wat overdreven lijken, zijn ze een geweldige extra functie in drukke huishoudens of mensen met beperkte motorische vaardigheden of slechtzienden.

Spraakopdrachten maken het gemakkelijker om apps te openen, iets te zoeken om naar te kijken of naar te luisteren, en zelfs beeld- en audio-instellingen aan te passen zonder een afstandsbediening of toetsenbord. Kleine knoppen zijn misschien moeilijk om mee te werken en bepaalde lettertypen zijn misschien moeilijk te lezen, en het gebruik van een spraakopdracht elimineert veel onnodige frustratie. Voor drukke gezinnen maken spraakbedieningen het gemakkelijk om kindvriendelijke shows te vinden om de kleintjes bezig te houden terwijl de ouders klaar zijn met hun werk of huishoudelijke taken. Je kunt eenvoudig een YouTube-video openen om je door een dinerrecept te leiden, of Netflix openen en een film opzetten om met vrienden te kijken terwijl je popcorn maakt en drankjes ha alt. Sommige modellen van Vizio zijn compatibel met Apple Homekit, waardoor je je iOS-apparaten en Siri kunt gebruiken om apps te zoeken, bladeren en openen.

Image
Image

Prijspunten

Televisies zijn een van die dingen die overweldigend kunnen zijn als je op zoek bent naar het perfecte model voor je thuisbioscoop. Met prijzen die enorm variëren tussen merken voor dezelfde reeks functies, is het bijna onmogelijk om hogere kosten gelijk te stellen aan hogere kwaliteit. Gelukkig leunt Vizio in het meer betaalbare einde van het prijsspectrum, zelfs voor hun topmodellen. De D-serie biedt de meest budgetvriendelijke modellen, met prijzen variërend van iets minder dan $ 150 tot ongeveer $ 200, afhankelijk van de grootte van de televisie. De V-serie is meer in het midden van de weg, biedt een beter beeld en meer slimme functies met prijzen variërend van ongeveer $ 200-500. De modellen uit de M- en P-serie van Vizio bieden enkele van de beste beeldkwaliteit en de meest slimme functies voor uw geld, met bijpassende prijzen: $ 1000-1, 700. Zelfs met de hogere kosten voor de betere modellen, is Vizio nog steeds geprijsd onder concurrenten die vergelijkbare maten en functies bieden. Een 55-inch van Vizio kost je misschien maar een paar honderd dollar, terwijl een smart-tv van vergelijkbare grootte van Samsung of LG je misschien meer dan $ 1.000 kost.

Image
Image

Andere factoren

Er zijn andere dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een Vizio-tv voor uw thuisbioscoop, appartement of slaapzaal. Sommige formaten zijn misschien te groot voor een ruimte zoals een slaapkamer, kinderspeelkamer of studentenkamer, terwijl een scherm dat te klein is voor een kamer filmavonden en kijkfeesten moeilijk maakt voor grote mensenmassa's. Als je een fervent console-gamer bent, wil je misschien een tv met een verversingssnelheid van 60 Hz of 120 Hz voor vloeiende bewegingen en een lage invoerlatentie voor bijna re altime reacties. Voor degenen die een 4K-tv willen kopen, biedt Vizio zowel standaard LED- als QLED-panelen die quantum dots gebruiken voor intensere kleurverzadiging en betere detaillering. Wat je entertainmentbehoeften ook zijn, Vizio heeft een model en maat die er zeker bij passen.

Aanbevolen: