WhatsApp test nieuw synchronisatiesysteem voor meerdere apparaten

WhatsApp test nieuw synchronisatiesysteem voor meerdere apparaten
WhatsApp test nieuw synchronisatiesysteem voor meerdere apparaten
Anonim

Messaging-app WhatsApp begint zijn gebruikers uit te nodigen voor een beperkte openbare bètatest voor zijn nieuwe synchronisatie met meerdere apparaten waarmee mensen de service op niet-smartphone-apparaten kunnen gebruiken, waarbij de geregistreerde telefoon niet hoeft te worden ingeschakeld.

De bètatest is aangekondigd op de officiële technische blog van moederbedrijf Facebook en zal alleen beschikbaar zijn voor een kleine groep gebruikers van het WhatsApp-bètaprogramma. Naarmate de tijd verstrijkt, is WhatsApp van plan zijn bètatest uit te breiden en meer mensen toe te staan de nieuwe functie te bekijken, zij het langzaam.

Image
Image

Momenteel staat WhatsApp gebruikers toe de dienst te gebruiken op andere niet-telefoontoestellen zoals tablets of desktops, maar ze moeten een directe en veilige link naar de telefoon-app behouden. Als de batterij van de telefoon leeg is of er gebeurt iets met de app, bijvoorbeeld, crasht deze en kan WhatsApp niet worden gebruikt. Naast het daadwerkelijk kunnen gebruiken van de app, is er ook een kwestie van beveiliging, privacy en berichtgeschiedenis die consistent is op de verschillende apparaten.

Volgens die blogpost was de grootste uitdaging ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring op alle apparaten veilig was. WhatsApp lost dit probleem op door elk niet-telefoonapparaat een eigen identiteitssleutel te geven. WhatsApp geeft gebruikers momenteel één identiteitssleutel voor hun telefoon om versleutelde berichten te verwerken. En om te controleren of het apparaat waarnaar een gebruiker een bericht verzendt legitiem is, gebruikt WhatsApp beveiligingscodes om alle verbonden apparaten van een persoon te vertegenwoordigen, zodat iedereen in gesprek de apparaten kan verifiëren.

Image
Image

Gebruikers kunnen ook zien wanneer alle niet-telefoonapparaten die aan het account zijn gekoppeld voor het laatst zijn gebruikt, en op afstand uitloggen.

Bericht- en gegevensgeschiedenis (inclusief namen van contactpersonen en gearchiveerde chats) worden op alle apparaten gesynchroniseerd en end-to-end versleuteld, zodat er niets verloren gaat. Zelfs metadata worden bewaard.

Als een WhatsApp-gebruiker zich wil aanmelden voor de bèta, heeft WhatsApp een helppagina met de stappen om deel te nemen of de bèta te verlaten.

Aanbevolen: