De 6 beste draaitafels van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste draaitafels van 2022
De 6 beste draaitafels van 2022
Anonim

Vinyl is een stuk fysieke media dat gewoon weigert te sterven, en als onze verzameling van de beste draaitafels een indicatie is, zal het niet snel de emmer doen overgaan. Draaitafels hebben de afgelopen decennia een behoorlijk gestage evolutie doorgemaakt en genieten van veel van dezelfde gemakken als in moderne mediaspelers. Moderne draaitafels zoals de Sony PS-LX310BT zijn voorzien van Bluetooth-connectiviteit, waardoor deze naadloos kan worden gekoppeld aan draadloze luidsprekers.

Hoewel de aantrekkingskracht van vinyl op het eerste gezicht niet voor iedereen duidelijk is, hebben budgetvriendelijke opties zoals de Audio-Technica AT-LP60XBT deze verzamelhobby toegankelijker dan ooit gemaakt.

Voor een optimaal rendement op uw nieuwe investering, moet u de handleiding lezen over hoe u luidsprekers het beste in uw huis kunt installeren voordat u onze topkeuzes voor de beste draaitafels bekijkt.

Beste algemeen: Audio-Technica AT-LP120XUSB

Image
Image

Als de AT-LP120 al een van de best klinkende draaitafels op de markt was, vooral in deze prijsklasse, dan is de nieuwe AT-LP120XUSB over het algemeen de beste. Omdat het een volwaardige digitale USB-uitgang naar de tafel brengt, kun je muziek die is opgeslagen op je laptop of desktopcomputer terug naar je platenspeler afspelen. Je kunt ook interfacen met DJ-software, een onmogelijkheid voor zijn analoge voorganger.

Maar de analoge functionaliteit van het apparaat is ook van topklasse. Het heeft drie afspeelsnelheden. 33 1/3e en 45 RPM zijn op sleeptouw. Er is echter ook een 78 RPM-optie, die u verbazingwekkende flexibiliteit geeft. Een professionele, anti-resonantie aluminium plaat helpt om artefacten te verminderen, terwijl anti-skate controles voorkomen dat de toonarm te dicht bij de zon vliegt. En nu we het er toch over hebben, die toonarm is geladen met de AT-VM95E-cartridge, wat resulteert in een onberispelijk uitgebalanceerde afspeelkwaliteit. Het LED-doellicht - dat afhankelijk van uw omgeving kan worden in- of uitgeschakeld - helpt de toonarm te positioneren in scenario's met weinig licht. Het wordt allemaal geleverd in een slank, eigentijds chassis dat volgens Audio-Technica is ontworpen om ongewenste trillingen te elimineren en uw draaitafel te verfraaien met een ongeëvenaard geluid.

"Nadat we een plaat op de draaitafel hadden geplaatst, vonden we het gemakkelijk om de juiste snelheid te kiezen om de plaat af te spelen, met bedieningselementen voor 33/45/78 RPM direct naast de startknop. " - Jeff Dojillo, Product Tester

Image
Image

Beste Bluetooth: Sony PS-LX310BT

Image
Image

Als merk heeft Sony een lange geschiedenis van solide audioprestaties, en er zijn maar weinig betere voorbeelden hiervan dan de PS-LX310BT. Deze draaitafel met riemaandrijving heeft alle basisfuncties die je zou verwachten: 33 ⅓ RPM en 45 RPM opties om de twee meest standaard recordsnelheden af te spelen. Sony heeft zelfs de 45 RPM deck-adapter opgeborgen in een handige sleuf aan de onderkant. Het heeft ook een schakelbare phono-uitgang met drie verschillende voorversterkerversterkingsinstellingen, zodat je de hoofdruimte die je naar je versterker of luidsprekers stuurt, kunt aanpassen. Dit is een functie die je normaal gesproken ziet bij duurdere platenspelers, en het is leuk om het voor zo'n lage prijs te zien.

Voor een efficiëntere audioweergave heeft de Sony PS-3LX10BT een trillingsarme aluminium plaat. Er is ook een USB-uitgangsoptie, die digitale connectiviteit mogelijk maakt voor het kopiëren van audiobestanden naar uw computer, en RCA-kabels zijn inbegrepen in de doos voor standaard analoge output. Maar wat het meest indrukwekkend is aan dit apparaat, is de ondersteuning voor Bluetooth-connectiviteit - wat betekent dat je het draadloos kunt aansluiten op een set compatibele luidsprekers en weg kunt draaien, zonder dat je een aparte versterker of lange kabels door de kamer nodig hebt.

"Voor een instapmodel draaitafel is het geluid rijk, met mooie tonen in de hoge en middentonen en een acceptabele basweergave. " - Jeff Dojillo, Product Tester

Image
Image

Beste budget: Audio-Technica AT-LP60XBT

Image
Image

De AT-LP60XBT heeft alles wat we zo leuk vinden aan de LP60, met een paar extra's om de deal wat zoeter te maken. Deze draaitafel met riemaandrijving werkt op de twee industriestandaard snelheden: 33 1/3e RPM en 45 RPM, waardoor je alle flexibiliteit krijgt die je ooit van een draaitafel nodig zou kunnen hebben. Het draait op een gegoten aluminium plaat die bestand is tegen artefacten, maar deze speler ha alt zijn geluidsprestaties echt uit de beproefde toonarmconstructie en de ATN3600L dual-moving magneetcartridge die is uitgerust met een vervangbare diamanten stylus.

Anders is het ontwerp minimalistisch. Naast het bovengenoemde heeft het bedieningselementen voor snelheid en afspelen, maar niet veel meer. Je kunt uitkijken naar een 3,5 mm-naar-RCA-stekker in de doos voor analoge connectiviteit, hoewel de meesten van ons meer kilometers zullen halen uit de Bluetooth-functionaliteit. Dat klopt, je kunt muziek streamen van je platen naar de Bluetooth-luidsprekeropstelling die je al hebt, als je daar zin in hebt. Voor deze prijs is Bluetooth een zeldzaamheid, dus een pluim voor Audio-Technica om het mogelijk te maken, samen met al het andere.

"De ingebouwde voorversterker op de Audio-Technica AT-LP60XBT-BK is erg handig voor degenen die geen stereo's hebben met een speciale phono-lijn. We waren in staat om te schakelen tussen de speciale versterker en de phono-lijnuitgang met een schakelaar op de achterkant. " - Jeff Dojillo, Product Tester

Image
Image

Beste ontwerp: Pro-Ject debuut carbon

Image
Image

Pro-Ject staat bekend om zijn high-end draaitafels, en veel van hun producten passen bij die rekening - tot aan het hoge prijskaartje. De Debut Carbon is een eerbetoon aan de eerste iteratie van de lijn in de jaren negentig en biedt een hoogwaardige draaitafel voor een meer toegankelijke prijs. In het midden vind je een 8,6-inch carbon toonarm. Normaal gesproken zie je deze toevoeging alleen op duurdere units omdat het veel kost om te produceren, maar Pro-Ject heeft elders geld bespaard op het ontwerp om dit koolstofcomponent op te nemen. Het materiaal is stijver en zendt daarom geen trillingen en ongewenste frequentieresonantie uit zoals sommige lagere materialen. Ze hebben ook een grotere plaatgrootte voor stabieler afspelen, een op een riem gebaseerd aandrijfsysteem, een nieuwe en verbeterde DC-voeding met Speed Box-mogelijkheden die een gelijkmatiger afspelen mogelijk maken, een nieuwe TPE-motorophanging en magnetische cartridges van Ortofon 2M. Maar het beste is de reeks kleuropties waaruit u kunt kiezen en de eenvoud van het ontwerp dat deze kleuren ondersteunen.

Beste waarde: Fluance RT81 draaitafel

Image
Image

Prachtig ontwerp, geweldig geluid en een prijs die de bank niet zal breken, de Fluance RT81-draaitafel is een waardige kanshebber op deze lijst. De mooie houten afwerking en beschermende stofkap voelen meer vintage dan modern aan. Deze stijlvolle platenspeler kan 33 of 45 RPM afspelen, waardoor hij compatibel is met zowat alle vinylplaten die je kunt vinden.

De Fluance biedt een puur analoge luisterervaring, wat betekent dat hij geen Bluetooth- of USB-connectiviteit heeft, alleen RCA. Hoewel dit uw luisteropties enigszins beperkt door een speciale set bedrade luidsprekers te vereisen, biedt het een no-nonsense benadering van uw luisterervaring die verfrissend kan aanvoelen in een moderne context. Met een gewicht van maar liefst 15 pond en een afmeting van 16,5 x 13,75 x 5,5 inch, is de Fluance verre van draagbaar, maar het perfecte formaat voor elk entertainmentcentrum of elke kamer in uw huis.

Beste draagbare: Victrola Bluetooth draagbare koffer platenspeler

Image
Image

Degenen die nieuw zijn in het luisteren naar vinyl, herkennen dit stijlvolle model misschien van uitstapjes naar lokale boekwinkels en Urban Outfitters. Net als bij andere Victorola-modellen, is de draagbare versie van het merk voorzien van naar voren gerichte luidsprekers die een dynamisch geluid produceren dankzij een mooi uitgebalanceerde toonarm met zachte demping. Andere functies zijn onder meer drie instelbare snelheden (33, 45 en 78 RPM). Er is ook een 3,5 mm audio-aansluiting en Bluetooth-koppelingsmogelijkheden, zodat u met uw telefoon of iPod kunt genieten van de volledige reikwijdte van uw muziekbibliotheek.

Met een gewicht van 10 pond en afmetingen van slechts 5,12 x 10,04 x 13,78 inch, slaagt de Victrola draagbare draaitafel er nog steeds in om de kenmerkende rijke kwaliteit van het merk te leveren, maar in een modieus, duurzaam, gemakkelijk te dragen pakket. Het retro-aktetasontwerp maakt het gemakkelijk draagbaar en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen voor vrijwel elke woonruimte. Het enige nadeel is dat dit product geen muziek kan afspelen met de bovenkant naar beneden, maar we beschouwen dat over het algemeen als een klein probleem.

Voor doorgewinterde vinylveteranen die alles uit de kast willen halen, is het moeilijk om de betrouwbaarheid en veelzijdigheid van de Audio-Technica AT-LP120XUSB (bekijk op Amazon) te verslaan. Als u echter nieuw bent in deze hobby, biedt de Victrola Bluetooth draagbare koffer-platenspeler (bekijk bij Amazon) u een eenvoudig, budgetvriendelijk instappunt.

Waar moet je op letten bij een draaitafel

Ervaringsniveau

Als je voor het eerst een draaitafel koopt, is het belangrijk om een machine te kopen die niet te ingewikkeld of verwarrend is. Deze machines kunnen tenslotte prijzig zijn en het is heel gemakkelijk om veel geld te besteden aan functies die u waarschijnlijk niet zult gebruiken als iemand die nieuw is in het formaat.

Verbindingstypes

Heeft de draaitafel waar je naar kijkt ingebouwde luidsprekers? Als het aansluitingen heeft om externe luidsprekers aan te sluiten, hoe kan het dan verbinding maken met die apparaten? Of het nu via een AUX-ingang, Bluetooth of iets anders is, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat elke draaitafel die je koopt, werkt met je huidige luidsprekeropstelling.

Stijl

Een platenspeler is meer dan alleen een apparaat waarmee je muziek kunt afspelen. Het zijn vaak gespreksonderwerpen in huis. Omdat de typische draaitafel groot is (zelfs de meest draagbare versie), zal deze waarschijnlijk te zien zijn. Zorg ervoor dat de stijl, kleuren en esthetiek van de draaitafel overeenkomen met de inrichting van de kamer waarin deze wordt geplaatst.

Aanbevolen: