De 4 beste thuisbioscoopsystemen van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste thuisbioscoopsystemen van 2022
De 4 beste thuisbioscoopsystemen van 2022
Anonim

Het beste thuisbioscoopsysteem moet surround sound, 4K HDR ondersteunen en passthrough hebben, zodat je je ontvanger op meerdere apparaten kunt aansluiten. Het voordeel van het oppakken van een systeem is dat het een eenvoudige installatie biedt, maar u moet nog steeds ruimte laten voor uitbreiding van uw installatie in de toekomst. Bekijk voor een thuisbioscoopopstelling met een beperkt budget onze algemene lijst met de beste thuisbioscoopsystemen onder de $ 500. Lees anders hieronder verder om het beste thuisbioscoopsysteem te zien.

Beste voor pc: Logitech Z906 5.1 Surround Sound

Image
Image

Als je een fervent pc-gamer bent (of je computer regelmatig gebruikt om films en muziek te streamen), probeer dan het Logitech Z506-thuisbioscoopsysteem. Het hele systeem is geoptimaliseerd voor gebruik met computers, gameconsoles en mobiele apparaten. De THX-gecertificeerde luidsprekers kunnen aan de muur worden gemonteerd om een echt op maat gemaakte surround sound-ervaring te creëren.

De ontvanger is compact, perfect voor kleine tv-standaards of desktops met beperkte ruimte, en beschikt over zowel digitale als analoge aansluitingen, zodat je hem met alles kunt gebruiken, van moderne pc-installaties tot retro-gameconsoles. Je kunt tot zes verschillende apparaten aansluiten en er eenvoudig tussen schakelen met de meegeleverde afstandsbediening.

Als geheel levert het systeem tot 500 watt stabiel, consistent vermogen, en piekt op 1000 watt wanneer je absoluut kamerschokkend geluid nodig hebt. De luidsprekers en subwoofer maken gebruik van 5.1 Dolby Digital surround sound, zodat u nooit meer audiodetails in uw muziek, films en games hoeft te missen.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Nee | Ingangen: Digitaal en analoog | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 6

Beste draadloos: Enclave Audio CineHome 5.1 draadloos thuisbioscoopsysteem

Image
Image

Het grootste gedoe bij het opzetten van een thuisbioscoop- of surround sound-systeem is uitzoeken hoe de draden die de luidsprekers met de receiver verbinden het beste kunnen worden geplaatst en verborgen. Met het Enclave Audio CineHome home theater systeem hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het hele systeem is draadloos, waardoor er geen verbindingskabels nodig zijn en u uw opstelling kunt aanpassen aan vreemd gevormde kamers. Onze recensent vond die functie goed, hoewel hij opmerkte dat elk van de zes componenten van het luidsprekersysteem zijn eigen stopcontact nodig heeft. Het Smart Center fungeert als een centrale hub en stelt u in staat om meerdere systemen met elkaar te verbinden zonder dat u een tweede ontvanger nodig heeft.

De vijf luidsprekers maken gebruik van 5.1-kanaals Dolby Digital-surroundgeluid om een echt bioscoopervaring te bieden. Het Smart Center beschikt over drie HDMI-ingangen en een HDMI-doorvoer, CEC- en ARC-aansluitingen. De ontvanger heeft ook Bluetooth-connectiviteit en maakt gebruik van een app om uw smartphone of tablet met het systeem te verbinden en firmware-updates te downloaden. Het opzetten van het CineHome systeem is snel en eenvoudig; het systeem is direct klaar voor gebruik met een plug-and-play installatieproces.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Ja | Ingangen: HDMI en optisch | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 6

"Voor muziek levert het een heldere en plezierige ervaring met bijzonder sterke hoge tonen, hoewel het de neiging heeft om te worstelen met middentonen en lage basbereiken." - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste voor kleine kamers: SVS Prime Satellite

Image
Image

Als je woonkamer of mediakamer weinig ruimte heeft, maar je wilt een thuisbioscoopsysteem met veel geluid, bekijk dan het SVS Prime Satellite-luidsprekersysteem. De vijf luidsprekers en subwoofer hebben een ultracompact ontwerp dat perfect is voor kamers waar ruimte schaars is. De subwoofer meet slechts 13 inch, dus hij kan worden weggestopt achter een bank, tv-meubel of zelfs een gordijn. Het is gebouwd met een aluminium kortsluitring om vervorming te verminderen en een gegoten ABS-kunststof en glasvezelmand om componenten nauwkeurig uit te lijnen voor superieure bas.

De luidsprekers bevatten een enkele aluminium dome-tweeter voor uitzonderlijk hoge tonen en vier slanke middentonenluidsprekers voor een voller geluid bij het streamen van muziek of films. Het systeem maakt gebruik van SoundMatch 2-way crossover-technologie voor soepele overgangen tussen geluidsfrequenties en directioneel geluid. Het Black Ash-fineer voegt een vleugje klassieke stijl toe die een aanvulling is op bijna elke woonkamer of mediakamerinrichting.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Nee | Ingangen: Analoog | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 6

Beste Samsung: Samsung HW-R450

Image
Image

De 2.1-kanaals Samsung HW-R450 is een goed startpunt als thuisbioscoop voor Samsung-tv-bezitters. Dat gezegd hebbende, het zal ook werken met andere merken. De soundbar werkt plug-and-play en wordt automatisch gekoppeld aan de draadloze subwoofer, op voorwaarde dat beide zijn aangesloten en stroom hebben. Er is ook Bluetooth, zodat je muziek vanaf je telefoon kunt afspelen.

In termen van interessante functies heeft de soundbar een Smart Sound-modus die inhoud analyseert om de geluidsinstellingen te optimaliseren. Game Mode doet iets soortgelijks, waardoor de geluidseffecten in het spel worden versterkt. Tot slot, als je op een later tijdstip wilt uitbouwen tot een volledig thuisbioscoopsysteem, kun je een draadloze surroundkit aanschaffen om de volledige installatie te krijgen.

Kanalen: 2.1 | Draadloos: Subwoofer | Ingangen: HDMI, Bluetooth | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 2

Het beste thuisbioscoopsysteem voor de meeste mensen is de Logitech Z506 (bekijk op Amazon). Het biedt robuust surround-geluid op zijn THX-gecertificeerde luidsprekers, kan tot 6 apparaten aansluiten en werkt voor zowel tv's als pc's. We houden ook van de Enclave Audio CineHome 5.1 (bekijk op EBay) vanwege zijn draadloze connectiviteit, snelle, eenvoudige installatie en overvloed aan verbindingen.

Over onze vertrouwde experts

Patrick Hyde behandelt al jaren consumententechnologie voor Lifewire, gespecialiseerd in algemene inhoud.

Andy Zahn beoordeelt sinds 2019 apparaten voor Lifewire. Hij is gespecialiseerd in smart home, algemene consumententechnologie, smartphones, fotografie en home theater-apparaten.

FAQ

    Hoe kun je tv-surroundgeluid afspelen via luidsprekersystemen voor thuisbioscopen?

    Als je surround sound wilt hebben met je thuisbioscoopsysteem, kun je dat op drie manieren doen. De belangrijkste is om HDMI ARC te gebruiken, waardoor afspelen met extra kabels mogelijk is. Als dat niet wordt ondersteund, kunt u het beste een optische digitale kabel of coaxiale digitale kabel voor digitale audio gebruiken. Je laatste optie is om ouderwets te gaan met een analoge audiokabel.

    Hoe stel je een thuisbioscoopsysteem in?

    Het opzetten van een thuisbioscoopsysteem kan variëren in complexiteit, afhankelijk van het type systeem dat je probeert in te stellen. Ons overzicht van 2.0-, 2.1-, 5.1-, 6.1- en 7.1-kanaalsystemen kan helpen bij het opsplitsen van de componenten die u nodig hebt en de aangeboden functies. Als je eenmaal hebt bedacht wat je wilt, bekijk dan onze gids over het opzetten van een thuisbioscoopsysteem met afzonderlijke componenten.

    Hoe sluit je een Amazon Fire Stick aan op een thuisbioscoopsysteem?

    Een Amazon Fire Stick of een ander streamingapparaat aansluiten op je thuisbioscoopsysteem is eigenlijk vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je tv aan te sluiten op de HDMI ARC-poort van een AV-receiver. Vervolgens kunt u de Fire TV Stick aansluiten op een vrije HDMI-poort op de ontvanger. De meeste apps ondersteunen 5.1 surround sound, hoewel dat misschien niet voor alle apps het geval is.

Waar u op moet letten bij een startpakket voor thuisbioscopen

Surroundgeluid

Wil je omringd worden door de actie van je favoriete films? Voor degenen die op zoek zijn naar een kameromvattende ervaring, houd je ogen open voor 5.1 of 7.1 surround sound-aanbiedingen. Een 5.1-systeem biedt twee achter-, twee voor-, een middenkanaal en een subwoofer, terwijl een 7.1 twee extra luidsprekers voor de zijkanten zal bevatten. Bekijk voor een volledig overzicht ons artikel over 2.0, 2.1, 5.1, 6.1 en 7.1 kanaalsystemen.

4K en HDR

Niet elke ontvanger ondersteunt nieuwere technologieën zoals 4K-video of standaarden zoals Dolby Vision HDR (hoog dynamisch bereik). Als uw televisie deze mogelijkheden ondersteunt en u hiervan wilt profiteren, zorg er dan voor dat uw ontvanger het werk aankan. Ons artikel over de verschillende soorten HDR, zoals HDR10, HLG en Dolby Vision, kan helpen om enig inzicht te krijgen in HDR-indelingen, opschaling en andere functies.

Doorgang

Hoeveel items heb je in je thuisbioscoopsysteem? Zorg ervoor dat u een ontvanger kiest die het aantal apparaten aankan dat u wilt gebruiken. Iemand met bijvoorbeeld een kabelbox, Apple TV, PlayStation en Xbox heeft minimaal vier ingangen nodig. Voor audio kan het een goed idee zijn om een systeem aan te schaffen dat HDMI ARC ondersteunt, aangezien u hiermee het thuisbioscoopsysteem kunt gebruiken zonder dat u analoge of digitale optische kabels hoeft aan te sluiten.

Aanbevolen: